פעם שלישית, גלידה: 5 גלידריות ויוגורטיות מומלצות

האקלים של מדינת ישראל כמו נוצר עבור תעשיית גלידריות ענפה, שמתפתחת כל הזמן ומייצרת מעדן קיצי שלעולם לא יפוג קסמו
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג גלידריות ויוגורטיות

כמדינה שמתנהלת רוב הזמן במזג אוויר חם, תעשיית הגלידות בישראל נמצאת בחוד החנית הקולינרי. גלידריות רשתיות ובוטיקיות פועלות גם בחורף, אם כי בהיקף נמוך, אך לקראת הקיץ משנסים היצרנים מותניים ומפציצים בטעמים חדשים. באביב בולטים טעמי פירות העונה, ובחודשים החמים יותר גלידות על בסיס שמנת (אם כי שוקולד ווניל, המנצחים הגדולים, פופולאריים תמיד). ומילה אחרונה לגבי גלידות יוגורט: הטרנד אמנם חלף, אך היוגורטריות שנותרו הן בדיוק המקום לברוח אליו בחמסין מעיק. הנה חמישה מקומות מוצלחים במיוחד להעביר בהם את הקיץ.

 

אניטה

רשת גלידריות בוטיק תל אביבית משפחתית, שהחלה את דרכה בסניף שקיים עד היום ברחוב שבזי. מאחורי המקרר עומדים אמא אניטה, האחראית להכנת חומרי גלם, ריבות ותוספות משובחות, ושני בניה השותפים להמצאת טעמים ולניהול. מאז הקמתה פותחו ברשת יותר מ-120 טעמים ובהם קוקימן, אגסים ביין ופנה קוטה, הנחשבים כבר לקלאסיקה. הקיץ שעבר הוקדש למחווה לטעמי הילדות של כולנו, ולגלידות התווספו טעמים ותוספות של מרשמלו, טופי ובמבה אדומה. הגרסה הקרה היא כמובן מתוחכמת ואלגנטית יותר מהחטיף המקורי, אך נוגעת בילד הקטן שבכל אחד מאיתנו.
 
לאחר הצלחת הסניף הראשון, נפתח ברחוב שבזי סניף נוסף המוקדש לגלידת יוגורט באוריינטציה בריאותית, כאשר הגלידה מבוססת על חלב עזים וסויה ופונה ללקוחות המעדיפים גלידה ללא סוכר ושומן. הסניף הצעיר ביותר בפלורנטין משמש מלבד גלידריה כגלריה, ותושבי השכונה מציגים בו את יצירותיהם. בהחלט אחת הגלידריות הטובות בתל אביב.  
 
 

דידה

גלידריית בוטיק המציעה גלידה ביתית טרייה בייצור יומיומי. ורד בן יקר, קונדיטורית ומלונאית לשעבר, שואבת השראה משיטות יצור מסורתיות ותרגמה את מומחיותה בקינוחים לתחום ייצור גלידה. היא עובדת עם חומרי גלם איכותיים וטבעיים ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ותוספי טעם מלאכותיים. היא מייצרת יותר מ-100 טעמים, מווניל ושוקולד קלאסיים עד פבלובה וקינדר, וכמובן גלידות סורבה מפירות. לפי בקשה מיוחדת מייצרת בן יקר גלידות נטולות סוכר וגלידות נטולות גלוטן, ומי שעדיין לא מצא את הטעם שלו מוזמן להשאיר לה פתק ולקבל את מבוקשו בביקור הבא. 
 
הסניף היחיד (בינתיים) ממוקם בתחנת הדלק בצומת כפר רופין ומעוצב בסגנון רטרו נעים ובהיר. מומלץ לעצור בדרך, לשבת בכיסא בר ולהתפנק על קרפ צרפתי או וופל בלגי חם עם גלידה. המשך הדרך ייראה הרבה יותר קליל ונינוח.
 
 

גלידריה סיציליאנית

גלידריית בוטיק ותיקה, שבעקבות ההצלחה גדלה והייתה לרשת. הבעלים, יליד איטליה שהתמחה אצל מאסטר גלידות בסיציליה שנישא לישראלית ועשה עלייה, משתמש בטכניקות מסורתיות ומקפיד לייצר גלידה לעתים תכופות כדי לשמור על טריות. זו הסיבה לכך שהגלידות על בסיס חלב מצטיינות במרקם קרמי למרות אחוזי השומן הנמוכים (4.5%). 
 
קולקציית הטעמים קלאסית ומתחברת למסורת ייצור גלידה באיטליה - שוקולד באצ'י (אגוזי לוז), פיסטוק סיציליאני, פררו רושה, ממתק קוקוס רפאלו ועוד. גלידות סורבה מרעננות על בסיס פירות נחלקות לטעמים 'נטו' עם קריצה לאיטליה (לימונצ'לו) וחיבורים מעניינים דוגמת מלון, ליצי ונענע או בננה, קינמון, דבש ואגוזי מלך. כדי לשמור על האופי הביתי של הרשת קיימים 3 סניפים בלבד, 2 בתל אביב ואחד בהרצליה פיתוח. גלידה שעושה כבוד לתעשייה מארץ המגף. 
 
 

וניליה

הרשת של האחים איתי וניצן רוגוזינסקי החלה את דרכה כגלידריית בוטיק ברחוב בזל בתל אביב לפני יותר מעשור. בעקבות ההצלחה נפתחו סניפים נוספים וגבולות תל אביב נפרצו עד לאזור השרון. סוד ההצלחה של וניליה טמון בהקפדה על תהליכי ייצור ואיתור הטעם המדויק. הבעלים נמצאים בקשר עם מגדלי פירות וספקים בכל רחבי הארץ, בוחרים את חומרי הגלם הטובים ביותר ומנסים להגיע לטעם המקורי של הפרי. קולקציית הטעמים מתחדשת לקראת כל קיץ ומונה כ-50 טעמים, כשמתוכם 12 סוגי סורבה מתחלפים לפי עונות השנה.
 
שלא כמו בגלידריות בסגנון איטלקי שנצמדות לטעמים מוכרים או מתכתבות עם ממתקים, בווניליה לא פוחדים לאתגר את הלקוחות עם טעמים יוצאי דופן. לא תמיד זה מצליח, אך לפעמים כן, וגלידה בטעם תה ירוק בטעם מריר עדין הפכה לסמל לאנינות טעם. רשת ותיקה אך צעירה ובועטת שלא מפסיקה לחדש.
 
 

YOGO

גל היוגורטריות ששטף את הארץ לפני מספר שנים נמוג ורק הטובים ביותר שרדו. רשת יוגו היא אחת מהם, ומאז הפתיחה נצמדת למוטו שגלידת יוגורט אינה רק טעימה אלא גם בריאה.
 
העיקרון פשוט: יוגורט טרי ותוספות טבעיות. מקפא יוגורט המכיל פחות מ-2 אחוזי שומן נמכר ב-4 גדלים ומכיל בסך הכול 115 קלוריות ל-100 גרם. מגוון רחב של תוספות - מפירות טריים דרך גרנולה מתוצרת בית ועד אגוזים שונים, משדרג את הגלידה, אבל אז כמות הקלוריות עולה. ניתן לקבל את היוגו בגרסה מופחתת סוכר על בסיס סירופ אגבה אורגני, ואז עוד יותר קל לשמור על המשקל מבלי לוותר על הטעם. עם קצת דבש או סילאן זו הגלידה הכי זולה קלורית שאפשר לבקש, ובימי קיץ חמים במיוחד היא הרבה יותר כיפית מכל גלידה על בסיס חלב או שמנת.
 
רשימה ממוקדת של גלידריות ויוגורטיות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.
 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא גלידריות ויוגורטיות
האם המאמר עזר לך?