כתבות בנושא מסגרות ותמונות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מסגרת דיגיטלית - מתנה אידיאלית ומאוד סנטימנטלית

בגלגולן הקודם של תמונות הסטילס שפותחו מתוך סרט צילום (פילם), ונבררו בקפידה אחת-אחת, לא הייתה זו משימה קשה במיוחד לבחור את התמונה המיועדת לתצוגה בתוך מסגרת מהודרת, אלא שכיום, לאור ריבוי התמונות והרצון להציגן בתחלופה מהירה, פותחה מסגרת דיגיטלית, זו שמאפשרת להציג אלבום תמונות שלם בתוך מסגרת אחת.

בכתבה זו:
מהי מסגרת דיגיטלית? | הדגש העיקרי: תצוגת תמונה באיכות גבוהה | איכות תמונות, או כמות תמונות? | הרבה יותר ממסגרת לתמונות | אז איך בוחרים?

לא צריך להיות מומחה לצילום כדי להכיר את התמורות הטכנולוגיות הרבות שעבר התחום, כשהביטוי המובהק לכך הוא, כמובן, המעבר לצילום דיגיטלי. החידושים הטכנולוגיים לא פסחו כמובן גם על צורכי תצוגת התמונות, ובהתאם לכך פותחו גם מסגרות לתמונות שיוצאות לגמרי מן המסגרת. 
אם אתם מחפשים מתנה מקורית, או דרך ייחודית להציג את כל התמונות שצילמתם במרוצת השנים, כדאי מאד שתכירו את הכלי שהצליח לעשות "טוויסט" באופן שבו אנחנו צופים בתמונות. קוראים לזה מסגרת דיגיטלית.

מהי מסגרת דיגיטלית?

מסגרת דיגיטלית נועדה למצוא פתרון לאחד המאפיינים הברורים של העת הנוכחית: אנחנו מצלמים אינספור תמונות, שפשוט אין לנו איפה להציג. אנחנו מפתחים אחוז בודד מהתמונות, מגדילים אחת או שתיים, ובמקרה הטוב מעלים את שאר התמונות לפייסבוק (מה שפוגע באיכותן במידה רבה). המסגרת הדיגיטלית, פשוטו כמשמעו, היא מעין מסך קטן, דמוי טאבלט, שמאפשר להציג כמות גדולה של תמונות - עד אלפים, למעשה - בתצוגה מתחלפת. 
התפעול של המסגרת הדיגיטלית פשוט בכל קנה מידה. העברת התמונות נעשית מהמחשב עצמו, באמצעות חיבור USB, הנכלל כחלק מהערכה. בכל מסגרת שכזו, ניתן להגדיר מהו מספר התמונות שיוצגו, כמה זמן יחלוף לפני שתתבצע התחלופה ביניהן, אילו אפקטים יופיעו במעברים שבין התמונות וכיוצא בזה. בחלק מהדגמים ניתן לערוך גם את התמונות עצמן, מבחינת הזום, כיוון התמונה או אפילו הוספת פילטרים מסוימים. וכאן בדיוק מתחילים לדבר על הפרמטרים הנוספים שיוצרים את ההבדל בין מסגרת דיגיטלית אחת לשנייה.

הדגש העיקרי: תצוגת תמונה באיכות גבוהה

מסגרות דיגיטליות, כיאה לתחום שאליו הן שייכות, כוללות אינספור דגמים - כל אחד עם יתרונות משלו, ולכל אחד מאפיינים שונים המגדירים את מחירו הסופי. הראשון שבהם הוא גודל המסך. יש למעשה מסגרות בכל הגדלים: החל ממסגרות זעירות שנועדו להתווסף למחזיקי המפתחות, דרך מסגרות להנחה על השידה ועד לגדולות (ויקרות) שנועדו לתלייה על גבי הקיר. הגדלים המוצעים נעים בין 1.5 אינץ' ל-12 אינץ', כשבחירה סטנדרטית עומדת סביב 7-8 אינץ'.
מסגרת דיגיטלית, כדי שתעשה את עבודתה נאמנה, חייבת להציג את התמונות באיכות גבוהה. כאן נכנסים לתמונה (תרתי משמע) מספר פרמטרים שיגדירו את האיכות הזו. הרזולוציה היא המשתנה העיקרי שאליו מתייחסים, כאשר המשוואה ברורה: ככל שהמסך גדול יותר, כך דרושה רזולוציה גבוהה יותר. למסך סטנדרטי, רזולוציה סבירה היא 480X800  פיקסלים. הנתונים האחרים, דוגמת רמת הבהירות, יחסי הניגודיות של התמונה או זווית הצפייה חשובים אף הם, למרות שלא תמיד ניתן להבין אותם ללא ידע ממשי בתחום.

איכות תמונות, או כמות תמונות?

משתנה חשוב אחר ביחס למסגרות דיגיטליות הוא נפח הזיכרון שלהן, כאשר הנפח הפנימי נע בין עשרות מגה בייט לבין למעלה מג'יגה בייט אחד. במילים אחרות: יש מסגרות המאפשרות להציג מספר בודד של תמונות, ולעומתן כאלה שיציגו באופן נאה אלפי תמונות. כמובן שאם מתכוונים להוסיף למסגרת שירים או סרטונים (כפי שנראה בהמשך), יש לבחור בזיכרון גדול ככל האפשר. עם זאת, יש להדגיש שמסגרות רבות כיום מאפשרות הוספת זיכרון חיצוני, בכל נפח שהוא, אשר העברת התמונות אליו נחשבת לפשוטה עוד יותר.
בנקודה הזו, יש להתייחס לכך שבאמצעות תוכנות מחשב ניתן לשנות את הגודל והרזולוציה של התמונות הנמצאות במחשב, כך שיתאימו למאפייני התצוגה של המסגרת הדיגיטלית,  ומבלי שהאיכות שלהן תיפגע. הדבר מאפשר לחסוך נפח רב בזיכרון של המסגרת הדיגיטלית. לכן, לא תמיד רכישת מסגרת בעלת זיכרון מאסיבי היא אכן בגדר חובה.

הרבה יותר ממסגרת לתמונות

כדי להיכנס עוד יותר לעובי הקורה, ראוי להתייחס לנקודה משמעותית נוספת: מסגרות לתמונות מהסוג הדיגיטלי עשויות למלא תפקידים נוספים מעבר למה שתואר מעלה. ראשית, קיימות בנמצא בהחלט מסגרות אשר מציעות גם ניגון שירים, או אפילו סרטים. כאשר בוחרים במסגרת מהסוג הזה, חשוב לוודא באילו סוגים של פורמטים היא אכן תומכת. האיכות של חלק ממערכות השמע סבירה בהחלט, אך אין לצפות לחוויה אודיו-ויזואלית מהשורה הראשונה.
דגמים אחרים של מסגרות דיגיטליות כוללים בתוכם יישומים מעניינים, דוגמת לוח שנה או שעון מעורר, או אפילו אפשרויות מתקדמות, ביניהן הורדת קבצים מהאינטרנט. ברור שככל שהמסגרת הדיגיטלית תציע יותר אפשרויות, כך מחירה יעלה באחוזים נכבדים. עדיין, את מרבית המסגרות ניתן לרכוש בסכום של כמה מאות שקלים, מחיר שווה לכל נפש.

אז איך בוחרים?

המשתנים שהובאו כאן ביחס למסגרות דיגיטליות מרכזיים אמנם בבחירה, אך בוודאי שלא מבטאים את כלל האפשרויות, או ההבדלים הספציפיים שבין הדגמים. הצעד המרכזי שיש לעשות בדרך לבחירת מסגרת תמונה דיגיטלית אידיאלית הוא להחליט למה בדיוק מצפים ממנה, מה שיאפשר להגדיר את התכונות הממשיות שנדרש ממנה למלא.
ההמלצה הברורה שלנו היא לעשות סקר שוק, ולבחון את הדגמים המרכזיים המוצעים כיום בשוק, עם התייחסות למאפיינים החשובים של כל אחד מהם. במידת הצורך, כמובן שניתן להיעזר גם במוכרים בחנות האמורה, שיתרגמו את הצרכים הפיזיים לנתוני המפרט הטכני של המסגרת הדיגיטלית.

>> לאיתור חנויות וספקי מסגרות ותמונות בכל הארץ.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist