כתבות בנושא חשמלאים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

חשמלאים - כל מה (שחשבתם) שאתם יודעים עליהם!

יש 30 סוגי רישיונות לחשמלאי, כל אחד מהם מקנה היתר לטפל במתח ובדרגה אחרת של מתח, התקנים ותקלות חשמל. כולם מחויבים לפעול עפ"י תקנות בטיחות וכולם 'מוסמכים' - השאלה למה?

בכתבה זו:
איזה חשמלאי אני צריך? | עשה זאת בעצמך? חשבו שוב! | כללי בטיחות שכדאי להקפיד עליהם | קורס חשמלאי - רוצים ללמוד את המקצוע?

כאשר יש תקלה במערכת החשמל בביתנו או בעסק, אנחנו ממהרים לקרוא לחשמלאי מוסמך שיטפל עבורנו בבעיה. במרבית המקרים אנו מבררים עם בני משפחה וחברים על חשמלאים מומלצים, או פשוט מחפשים תחת ערך 'חשמלאי' באינטרנט, מישהו שיבוא 'להציל' אותנו. אז לפני שאתם רצים להזעיק את החשמלאי של השכנה ממול, כדאי שתבדקו היטב למי אתם קוראים ואיזו הסמכה אתם מחפשים ברישיון שלו.

איזה חשמלאי אני צריך?

זאת השאלה הראשונה שעליכם לברר. לפניכם  חלק מן הסוגים הבולטים:
חשמלאי עוזר - מבצע עבודות חשמל במתח נמוך ורק בפיקוח של בעל רישיון גבוה יותר.
חשמלאי מעשי - מבצע עבודות חשמל במתח נמוך של עד 40*1 אמפר, ורשאי לחתום על תכניות (ללא הארכת יסוד).
חשמלאי מוסמך, טכנאי חשמל או חשמלאי ראשי - מבצע עבודות חשמל במתח נמוך, ורשאי לחתום על תכניות של עד תלת-פאזי.
הנדסאי חשמל - מבצע עבודות חשמל במתח נמוך עד תלת פאזי, כולל חתימה על תכניות תכנון.
מהנדס חשמל - מבצע את כל עבודות החשמל, וחותם על כל סוג של תכניות חשמל.
בודק חשמל סוג 1 או 2 - מבצעים בדיקות של מתקנים חשמליים במתח נמוך עד תלת-פאזי.
בודק חשמל סוג 3 - מבצע בדיקות של כל מתקני החשמל.
מסויג מ. גבוה - מבצע אחזקת מתקן חשמלי במתח גבוה וכן הפעלה, בפיקוח מהנדס.
מסויג מעליתנים - מבצע עבודות חשמל במתח נמוך, ואך ורק במעליות.
עכשיו אתם יודעים בדיוק מה לחפש ברישיון שלו, בהתאם לעבודת החשמל שעבורה אתם זקוקים לשירותיו. ואם אינכם בטוחים, בדקו עמו. הוא חייב לספק לכם תשובה ואף להציג בפניכם רישיון חשמלאי, אם תדרשו זאת. 


עשה זאת בעצמך? חשבו שוב!

אין צורך לציין בפניכם שחשמל זה דבר מסוכן, אז הישמרו לנפשותיכם ואל תנסו את מזלכם בתחום זה. 
- עזרה ראשונה: בעת תקלת חשמל, ולפני שאתם מזעיקים את החשמלאי, גשו ללוח החשמל שמהווה את מרכז הבקרה והשליטה על כל נקודות החשמל הקיימות בדירה. הלוח מורכב ממתגים ומנתיכים רבים: מתג ראשי המנתק את אספקת החשמל לדירה, מפסק זרם פחת - להגנה בפני התחשמלות, נתיך ראשי שאם מורידים אותו לא עובר חשמל בכל הדירה (שולט על כל מעגלי הזרם בדירה) ונתיכים נוספים. כל נתיך שולט על מעגל זרם אזורי אחר בדירה. ליד כל נתיך יש מקום לרשום על איזה אזור בבית הוא שולט. אם יש קצר, גשו ללוח החשמל ובדקו אם נתיך (פיוז) אחד קפץ, ונסו להרים אותו. אם מצליח והאור חוזר לביתכם - מה טוב. אם ניסיתם והנתיך מסרב לחזור למקומו, זה הזמן לקרוא לחשמלאי מוסמך. זכרו: כל עבודה אחרת שהיא מעבר להרמת נתיך, כתיבת אזור השליטה של הנתיך, תיקון קל של מתג או הפעלת שעון שבת בלוח - מורשית לביצוע על ידי חשמלאי מוסמך בלבד. 
- התקנת גופי תאורה: אם אתם מעוניינים לבצע התקנת גופי תאורה בביתכם לבד, וגופי התאורה מחייבים חיבור של חוטים לרשת החשמל, אתם חייבים להקפיד לפחות על כלל בטיחות מספר אחד: ניתוק של זרם החשמל בלוח החשמל הראשי. 
- החלפת שקע חשמל - השקע ישן/שבור? חוטי החשמל מבצבצים ממנו? זה הזמן להחליפו בחדש. לבד או ע"י חשמלאי מוסמך (תלוי בכישוריכם), ותחת הקפדה על כללי הבטיחות.

כללי בטיחות שכדאי להקפיד עליהם

ולא, הכוונה לא לכללי הבטיחות שעל החשמלאי לנקוט (וגם זה חשוב מאוד!). כללי הבטיחות שכדאי לשמור עליהם כדי לוודא שלא יהיו לכם תקלות חשמל מיותרות, קצרים או חלילה אסון כלשהו כתוצאה מאי ידיעת כללי הבטיחות הבאים:
1. הארקה - אמצעי בטיחות שמבטיח שבעת תקלה, אספקת הזרם תיפסק ולא תתחשמלו. הארקה (חיבור בין מכשירי החשמל שבביתכם לאדמה) עלולה להיפגם בעת עבודות שיפוץ, החלפת צנרת המים או כתוצאה מבלאי. בגלל החשיבות המרובה לנושא, מומלץ לבצע אחת לתקופה בדיקת תקינות ע"י חשמלאי.
2. תקע ושקע - השתמשו רק בתקעים שמתאימים לתקן הישראלי, ובשקעים שמקובעים היטב לקיר.
3. מפסק מגן - ודאו שיש בלוח החשמל שלכם מפסק מגן, ואחרי שווידאתם, הקפידו לבדוק את תקינותו מדי כמה חודשים ע"י לחיצה על מתג הבדיקה.
4. כללי - אל תרבו להשתמש בכבל מאריך באופן קבוע; תקנו מכשירי חשמל פגומים; אל תשמרו מכשירי חשמל בעלי חוטים חשופים.

קורס חשמלאי - רוצים ללמוד את המקצוע?

לימודי המקצוע כוללים חומר תיאורטי ומעשי וכן תרגול במעבדות חשמל. המטרה של קורס זה היא להקנות ללומד את מירב הידע המקצועי בתחום, וההסמכה בסיומו ניתנת ע"י משרד התמ"ת. במהלך הלימודים נבחנים, בין היתר, הנושאים הבאים: תכנון, פיקוח, תחזוקת מערכות חשמל, פיקוד ובקרה, תורת החשמל, תקני חשמל, שרטוט, מתקני חימום, אלקטרוניקה ועוד. בסיום הלימודים הבוגרים משתלבים בשוק העבודה בתחום החשמל כשכירים או כעצמאים, ויכולים להמשיך וללמוד רישיון חשמלאי בסיווג גבוה יותר.


>> לאיתור חשמלאי בכל האזורים.
>> בואו להתעדכן במחירי עבודות חשמל.




scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist