כתבות בנושא טלפונים סלולריים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מה עושים כשהטלפון הסלולרי נרטב?

זה קורה, לפחות פעם אחת, לכל אחד. הטלפון הנייד נופל לאסלה, כוס הקפה שהונחה על השולחן לצד הנייד נופלת והקפה נשפך, בקבוק מים שהונח בתיק נפתח ועוד-ועוד. התוצאה אחת: הנייד שלנו זקוק ל'טיפול' מהיר ויעיל. אז מה עושים?

בכתבה זו:
עזרה ראשונה לטלפון הסלולרי | מעבדה לתיקון טלפון נייד | כשהנייד נרטב - זמן 'מציל חיים' | רטיבות - תיקון קורוזיה באייפון | טיפים כלליים

עזרה ראשונה לטלפון הסלולרי

ראשית יש לכבות את הנייד ולא להדליק אותו. למרות שהאינסטינקט שלנו מורה לנו אחרת, ואנחנו רוצים לבדוק אם הוא עדיין נדלק ועובד, חשוב להשאיר אותו כבוי כדי למנוע קצרים שישביתו אותו באופן סופי. הדבר השני שיש לעשות הוא לפרק כל חלק שניתן לפרק בו, כולל הסוללה וכרטיס הסים ולנגב כל חלק בעדינות אך ביסודיות בעזרת מטלית יבשה, ו/או בעזרת פן/מאוורר (רק אוויר קר) למשך 5-7 דקות.

הפעולה הבאה עשויה להיראות לכם מעט הזויה, אולם רבים מדווחים שהיא 'הצילה' את חיי הנייד/האייפון שלהם. ניילנו את הטלפון, ו'הטביעו' אותו בתוך קופסה אטומה של אורז יבש, שיספוג את הלחות שהצטברה במכשיר. השאירו את המכשיר יום-יומיים ואז נסו לחבר את כל חלקיו ולהפעילו בשנית. הצליח? נפלא! לא הצליח? עברו לשלב הבא.

מעבדה לתיקון טלפון נייד

גם אם האחריות שלכם בתוקף, במקרים כאלה (ובהרבה נוספים) האחריות אינה כוללת נזקי מים וקורוזיה, ולכן סביר שתיאלצו לשלם על תיקון זה. מה שחשוב לדעת ולבדוק - האם האחריות מחייבת אתכם בתיקון במעבדות ספציפיות, ושם נטען כי אין מה לעשות והטלפון 'מושבת', או להבדיל מציעים לכם תיקון בסכום לא משתלם, אזי שווה לכם לברר במעבדות פרטיות אחרות את הנושא.

בכל מקרה, במעבדה יטפלו בבעיות של תקלות או חוסר תפקוד של מסך מגע, רמקול, מהירות, מעבד גרפי ועוד תקלות שאופייניות לנייד שנרטב.

כשהנייד נרטב - זמן 'מציל חיים'

הזמן שחולף מאז שהנייד שלכם נרטב ועד הגעתו למעבדת התיקון מאוד משמעותי, לכן חשוב להביאו בהקדם למעבדה. ככל שיקדימו לנקות את הקורוזיה והרטיבות מהרכיבים האלקטרוניים השונים ולרססם בחומר ייחודי דוחה רטיבות, כך סיכויי ההצלחה להצילו יהיו גבוהים יותר.

במעבדה, ייתכן וייאלצו להחליף רכיבים וחלקים מסוימים של הנייד. לפני תחילת העבודה ואחרי האבחון שנעשה במעבדה, בקשו לקבל הצעת מחיר מפורטת כדי שתוכלו לשקול האם בכלל משתלם לתקנו או שמא עליכם לרכוש נייד חדש. אל תשכחו להשוות מחירים ולוודא שחלקי החילוף מקוריים!

לתשומת לבכם, תיקון אייפון חייב להיעשות בידי אנשי מקצוע טובים ומיומנים ובמעבדה שמחזיקה אביזרים לאייפון וכן חלקי חילוף לאייפון.

רטיבות - תיקון קורוזיה באייפון

כידוע, לאייפון יש חיישני רטיבות הממוקמים בארבעה מקומות שונים. החיישנים הם למעשה מדבקות לבנות שמשנות את צבען לאדום במגע עם מים. מיקום החיישנים: בשקע הטעינה, בשקע האוזניות וע"ג הלוח. כך יכולים במעבדה להבין די בקלות את גודל הנזק. התקלות העיקריות שמתרחשות עפ"י רוב הן קצרים חשמליים ושאריות מינרלים ומלחים שמעודדות קורוזיה.

בעיות אלו עלולות להוביל להתרוקנות הסוללה במהירות ולחוסר אפשרות להטעינה מחדש. זאת הסיבה לחשיבות פירוק הסוללה מן הנייד, מיד עם הירטבות האייפון. עם זאת, כל בעלי האייפון יודעים שזאת פעולה קשה ומורכבת לביצוע, ולכן מומלץ לנסות לייבש את האייפון בעזרת מטלית יבשה ומקור אוויר קר עד להגעתו למעבדת האייפון. לאחר הטיפול בלוח יעברו לטפל ביתר הנזקים של המים ובהם: רמקול, כפתור הבית, שקע טעינה/אוזניות, רמקול וסוללה.

טיפים כלליים

- אל תנסו לחבר את הנייד שנרטב למקור חשמל, שמא ייווצרו קצרים חשמליים שרק יחמירו את מצבו.
- אל תנסו לייבש את הנייד הרטוב במקור חימום או בחשיפה מוגברת לשמש, כי אז הרכיבים עלולים להישרף.
- אל תנסו לפרק לגורמים את הנייד שלכם לבדכם, אלא אם אתם מומחים בנושא ויודעים בדיוק מה אתם עושים.
- מהרו להגיע למעבדת תיקון בזמן!

בואו להתעדכן במחירון סמארטפונים וטלפונים ניידים

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist