accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא כלי נגינה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

כלי נגינה לילדים - הבחירה הנכונה עבור ילדך

הרצון העז לגלות בילד הפרטי שלנו את "בטהובן הבא", טמון כנראה בדי.אן.איי שלנו. השאלה המרכזית היא איזה כלי נגינה הכי מתאים לילד שלנו, אילו כלים קיימים ובמה מתבטאים יתרונותיו של כלי.

בכתבה זו:
פסנתר או אורגן | גיטרה קלאסית לילדים | תופים וכלי הקשה - כלי נגינה שילדים אוהבים | כלי נשיפה - כלי נגינה בהתאמה אישית | כלי מיתר | נקודות למחשבה

פסנתר או אורגן

כלים אלה נחשבים ככלי ניגון טובים למתחילים ומאוד פופולריים אצל כלל ההורים. הן הפסנתר והן האורגן מתאימים לניגון בכל גיל, ומלבד מציאת מקום לפסנתר/אורגן, אין בהם חיסרון. כמובן שאת האורגן ניתן למקם יותר בקלות כיוון שכיום יש אורגניות בגדלים מודולריים שונים ונוחים לאחסון ולמיקום. היתרון הבולט של נגינה על כלים אלו הוא נגישות וקלות ההבנה. די מהר הילד לומד להפיק את הצלילים הבסיסיים וההתקדמות היא עפ"י קצב אישי ובהתאם לקליטת התווים על ידו. הפסנתר והאורגן יעילים במיוחד לשיפור קואורדינציה אצל ילדים.

גיטרה קלאסית לילדים

הגיטרה, משתייכת לכלי המיתר, ונחשבת אף היא ככלי פופולרי והפעם הביקוש מגיע יותר מצד הילדים, הגיטרה מגיעה בגדלים שונים, ולכן קל לערוך התאמה לגיל ולגודל (פיזי) של הילד. הגיטרה הקלאסית, שעמה מתחילים ללמוד היא כלי פשוט יחסית להבנה. המיתרים קלים, בשל חומר הניילון של המיתרים, והפקת הצליל נוחה אף היא. היבט שיש לשים אליו לב במיוחד, הוא היות הילד ימני או שמאלי כיוון שיש לבצע התאמה. מלבד הגיטרה הקלאסית יש גם גיטרה חשמלית, גיטרה אקוסטית ועוד, אולם מומלץ להתחיל עם הגיטרה הקלאסית. אם הילד מתעקש דווקא על גיטרה חשמלית, חשוב לדעת כי לא ניתן להתחיל בגיל צעיר מדי כיוון שהמיתרים עשויים ממתכת (בשונה מניילון ב'קלאסית'),שמכאיבה ולעיתים אף פוצעת את הידיים.

תופים וכלי הקשה - כלי נגינה שילדים אוהבים

לימוד נגינה על כלי הקשה אפשרי החל מגיל שבע. במשפחת כלי ההקשה יש את תוף מרים, רעשנים, קסילופון, תוף אתני וכדומה. עפ"י רוב נגינה על כלי הקשה אלה נעשה במסגרת חוג לגיל הרך ואף במסגרת הגן או הכיתות הנמוכות בבית הספר. הדבר החשוב בכלי ההקשה החינוכיים הוא האיכות, ובחנויות לכלי נגינה יש מגוון איכויות של כלי הקשה, לכן לפני שאתם מקבלים החלטה בנושא בחנו היטב את מטרת הרכישה (אימון בבית, הליכה לחוג, שעשוע וכו'), ובהתאם לכך רכשו את הכלי המתאים.

מערכת תופים משתייכת אף היא למשפחת כלי ההקשה והיא נחלקת למערכת תופים אקוסטית ומערכת תופים אלקטרונית. מערכת התופים ה'קלאסית' היא המערכת האקוסטית והיא מצריכה מקום אחסון והתחשבות במרחב אקוסטי (כולל התחשבות בשכנים...). מלבד זאת, רצוי להתחיל במערכת תופים למתחילים שכוללת חמישה תופים ושלוש מצילות, בהמשך ניתן לשפר ולהוסיף ציוד נלווה בהתאם להתקדמות הילד ולתקציבכם. יתרונה של מערכת התופים האלקטרונית הוא ראשית- ההתחשבות בסביבה. הילד יכול להתאמן ותופף במהלך כל היום מבלי להפריע לאף אחד כיוון שאל המערכת מתחברות אוזניות שמע, היתרון הנוסף הוא בכך שהמערכת קטנה יותר וניתנת לאחסון ולמיקום ביתר קלות.

כלי נשיפה - כלי נגינה בהתאמה אישית

כלי הנשיפה נחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: כלי נשיפה מעץ וכלי נשיפה ממתכת.
כלי נשיפה מעץ כוללים: חליל, חלילית, אבוב, סקסופון קלרינט ועוד.
כלי נשיפה ממתכת כוללים: חצוצרה, טרומבון, טובה, קרן יער, מפוחית ועוד. 
תחילת הנגינה עליהם תלויה בהתפתחות הילד, והיא מתחילה בגיל עשר לערך, כיוון שהם מצריכים שליטה מסיבית בשרירי השפתיים, אצבעות ארוכות, וכן כוח פיזי (בכלים הגדולים יותר). באיזה כלי לבחור? מומלץ להתחיל בגיל צעיר עם חלילית או מפוחית שמתאימה גם פיזית לילד רך. עם זאת, כדאי להתייעץ עם מורה לנגינה בכלי נשיפה, רק ע"י בדיקה אישית של הילד ובחינת התפתחותו יוכל המורה להתאים באופן פרטני לילד את כלי הנשיפה האידיאלי עבורו.

כלי מיתר

כלים אלו מגיעים במגוון גדלים ולכן ניתן להתחיל לנגן בהם מגיל צעיר ללא בעיה. הכינור (בעיקר) והצ'לו הם הכלים הפופולריים וגם כאן נהוג להתאים את גודלם לגודלו הפיזי של הילד. הכלי נייד וניתן לקחת אותו לכל מקום בקלות (חוג, הופעה). כדאי ומומלץ מאוד, לפני הרכישה להיוועץ עם מורה הנגינה באשר לגודל ולסוג הכלי שכדאי לרכוש. בעיקרון, הגדלים המיועדים לילדים הם: רבע, חצי ושלושת רבע.

נקודות למחשבה

בחירת כלי נגינה לילדים צריכה לכלול פרמטרים חשובים, מלבד רצון והעדפת הילד. לפניכם נקודות למחשבה:

כדאי לאפשר לילד להתנסות במספר כלי נגינה, לפני קבלת ההחלטה. סביר להניח שטרם נחשף לכלל האפשרויות בתחום ואולי יגלה כלי אחר שמתאים לו, אף יותר.
בדקו האם הכלי הנבחר מתאים לגיל הילד, להתפתחותו, לגודלו הפיזי, לרמת ההשקעה הנדרשת ממנו ועוד.
העדיפו כלי נגינה למתחילים, אל תלכו ישר על הכלים המקצועיים והיקרים. על הילד להתנסות תקופה מסוימת בכלי הנגינה כדי לוודא שזאת אכן "אהבתו".
התייעצו עם מורה לנגינה או מורה למוזיקה באשר לבחירת הכלי המתאים ביותר לילדכם.

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist