כתבות בנושא טלפונים סלולריים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

סמארטפונים סיניים - עסקה שווה או מקור לאכזבה?

כולם רוצים סמארטפון מתוחכם, עם ביצועים טובים, נוח לשימוש ואיכותי. רובנו מוכנים לשלם אלפי שקלים על התענוג, מקבלים את רוע הגזירה ומניחים כי ככה זה עולה. מה אם נגיד לכם שיש חיה כזו סמארטפונים זולים? בעוד שרובכם שוברים את הראש סביב השאלה איזה סמארטפון מצלם טוב יותר, מאפשר איכות צפייה גבוהה יותר ואיזה מציע אפליקציות הכי שוות, עוד ועוד ישראלים גילו נוסחה מנצחת. סמארטפון זול ואיכותי - מייד אין צ'יינה.

בכתבה זו:
נעים להכיר - סמארטפון תוצרת סין | אז איפה ואיך קונים סמארטפון סיני? | למה לרכוש סמארטפון סיני? | יש אחריות על סמארטפון סיני? | מה קורה כשהסמארטפון מתקלקל? | סמארטפונים סיניים מומלצים

רבים ממהרים להניח כי כל מה ש'מייד אין צ'יינה' בהכרח יתפרק תוך שבוע. אבל איפה נדמה לכם שמייצרים את האייפון? הגלקסי? הפלזמה? ואפילו הנעליים שלכם? סין הפכה כבר מזמן למפעל ייצור עצום מימדים שמייצר דברים איכותיים יותר, וגם דברים איכותיים פחות. אם נמאס לכם לשלם פי שלושה, פי ארבעה ולעתים פי חמישה על טלפון סלולרי מתוחכם, הכתבה הזו בשבילכם. הגיעה העת לגלות כי אפשר גם אחרת - יש סמארטפון זול, סמארטפון סיני. אז מה זה סמארטפון סיני? האם איכותו סבירה או שמא הוא מכשיר "חד פעמי"? אילו סמארטפונים סיניים מומלצים? היכן ניתן להשיג כזה בישראל ומה לגבי אחריות, תמיכה בעברית ואפשרויות תיקון של המכשיר? כל התשובות לכל השאלות לפניכם.

נעים להכיר - סמארטפון תוצרת סין

בסין יש חברות רבות המייצרות סמארטפונים סיניים. יש חברות המייצרות מכשירים פשוטים יותר, ואחרות שמייצרות ומשווקות מכשירים יוקרתיים, מכשירי פרימיום. יש חברות שמתמחות רק במוצרי פרימיום, כמו Xioami (שיאומי), שזכתה לכינוי "אפל הסינית" בשל מוצרי הפרימיום והמכשירים המעוצבים שבפיתוחם היא משקיעה, אבל אנו מתמקדים בטלפונים סיניים זולים, ולכן נשים דגש על חברות סיניות שמייצרות מכשירים זולים ובעלות בינונית, ביניהן: iNew, Oppo, Cubot, Meizu, וואווי (Huawei), אלקטל, ZTE, ISO, נובו, THL ועוד.
כל חברה כזו מציעה סמארטפונים זולים בעלות של כמה מאות שקלים, כשמחירם של המכשירים המתוחכמים מאד מגיע ל-1,200 שקלים. יש גם מכשירים ב-2,000 ש"ח ויותר, אבל אנחנו מדברים על סמארטפון זול, ולכן נתמקד בגזרה הזו. כל הסמארטפונים, אפילו הזולים ביותר, מגיעים עם מערכת ההפעלה של גוגל - ISO (מערכת ההפעלה של האייפונים) או אנדרואיד (מערכת הפעלה של סמארטפונים מובחרים דוגמת גלקסי), והם מציעים ביצועים רבים ומגוונים.

אז איפה ואיך קונים סמארטפון סיני?

התשובה לשאלה איפה יש סמארטפונים סיניים בישראל מאד פשוטה. במילה אחת - ברשת. הדרך להשיג סמארטפון סיני בישראל היא להזמין אחד כזה מסין. איך? באמצעות האינטרנט כמובן. יש שלושה מוקדי מכירה מרכזיים:

  1. אתרי חברות הסמארטפונים בעצמן.
  2. אתרי מכירות של סמארטפונים סיניים (לדוגמא: China24shop.com, Pandawill.com, Antelife.com ,Lightake.com). 
  3. אתרים או חנויות של חברות המייבאות סמארטפונים סיניים לישראל ומוכרות אותם כאן. לאופצייה זו עדיפות בשל היכולת לראות את המכשיר בעין, ובשל האפשרות לפנות ליבואן לצרכים שונים ולדעת שיש למכשיר אבא ואמא. אבל לרוב הרכישה של אותו המכשיר תעלה בדרך זו יותר מאשר רכישתו ללא הגורם המתווך. אז מי מייבא סמארטפונים סיניים לישראל? יש את "באג"- הם מייבאים חלק מהמוצרים הללו לישראל. יש גם את חברת IGWT המייבאת לישראל מכשירי THL ומכשירי iNew ומשווקת אותם בחנויות פרטיות ובאתרים מגוונים (נסו את Ezphone.co.il, Tbay.co.il). כמו-כן, יורוקום מייבאת את דגמי ZTE, אלפא טלקום מציעה סמארטפון Huawei ואקסל טלקום שמשווקת פה את סמארטפון אלקטל.
אישה מול לפטופ עם כרטיס אשראי ביד
הכל כבר אפשר לקנות דרך האינטרנט.
 

למרות שמדובר בהוצאה קטנה, התנהגו בחכמה בעת הרכישה. כדי לרכוש טלפון סיני איכותי זול ונוח לשימוש שתיהנו ממנו, חשוב לנקוט את הצעדים הבאים:

  1. לערוך סקר שוק - קראו סקירות באינטרנט, ודאו באיזה מכשיר מדובר, איך הוא ומהם התפקודים שלו. בדקו כל תפקוד ותפקוד לגבי המכשיר הנחשק - כמה מגה יש למצלמה, כמה זיכרון, האם יש חיבור לווי פיי ועוד ועוד מאפיינים רלוונטיים עבור הצרכים והתפקודים שבשבילם אתם זקוקים למכשיר. קראו גם ביקורות באנגלית והמלצות של משתמשים מעבר לים - בישראל מגמת הרכישה של הסמארטפונים הללו היא רק בחיתוליה, וייקח עוד זמן רב עד שתמצאו מספיק מידע מקיף בעברית לגבי כל סמארטפון סיני.
  2. התייעצו עם חברים שכבר ביצעו רכישה דומה.
  3. אל תשכחו לכלול במחיר את עלות המשלוח. יש לקחת בחשבון גם עלות של מיסוי. אמנם לרוב לא תידרשו לשלם על רכישה של סמארטפון מסין, ואף אחד מנציגי רשויות המס לא יתעכב על העניין (הם בהחלט מעלימים מכך עין, אבל זו עבירה על החוק מבחינתכם), אבל למרות הסיכוי הנמוך זה עלול לקרות, וכדי לא להיות מופתעים, היו מודעים לאפשרות של תוספת תשלום לא צפויה במידה ודברים יסתבכו. אל תיבהלו - לא מדובר בתוספת כזו גבוהה, בהתחשב בעלות המכשיר, ולאור עלותו של כל סמארטפון ממוצע שאיננו סמארטפון סיני זול. בגדול, על פי החוק, טלפון סלולרי שמיובא לישראל חייב במס קנייה של 15% ומע"מ של 18%, מה שאומר מס בשווי 35.7% בסך הכול. 
  4. אל תשכחו לוודא כי אתם מקבלים תמיכה בעברית. כן יש דבר כזה - במועד ההזמנה של המכשיר חשוב מאד לציין כי יש צורך בתפעול בעברית - מה שאומר הוראות, ממשק, מפרט ותפעול בשפת האם שלך ואפילו מקלדת עברית.
  5. שימו לב שאתם בוחרים מכשיר זול, לא שווה לשלם על סמארטפון סיני יותר מ-1000 ש"ח בשל הסיכונים והחסרונות שלו (כן יש גם כאלה, ולזה נגיע בהמשך).
  6. דעו למה לצפות - אל תבנו ציפיות בשמיים, בכל זאת מדובר בסמארטפון בעלות מזערית. אל תצפו למכשיר מושלם. שכחו מהאיכות של סמארטפון משובח - הן ברמת הביצועים, הן בגזרת העיצוב והמראה החיצוני. דעו מראש את החסרונות של המכשיר שתזמינו. רוב הסמארטפונים הסיניים הזולים סובלים מהחסרונות הבאים - ביצועים בינוניים; צורה חיצונית לא יפה; פלסטיק זול ומראה לא מצודד; מכשיר גדול, כבד ומסורבל; מעט אפליקציות (אבל בינינו מי צריך כל כך הרבה אפליקציות, רבות מהאפליקציות בסמארטפונים הנחשקים לא באמת משמשות אותנו).  
  7. בעת הרכישה חשבו היטב מה עוד נחוץ לכם בגזרת ציוד היקפי - מגני מסך, כיסויי סיליקון, אוזניות, דיבורית אישית וכו'. בשל צורתם השונה ועיצובם הייחודי, קשה מאד לאתר בישראל מכשירי עזר וציוד משלים של סמארטפונים סיניים. המכשירים מגיעים בגדלים ובעיצובים לא סטנדרטיים, וקשה למצוא עבורם דברים שכאלה שיתאימו. על כן בעת הרכישה כבר חשבו מה נחוץ לכם, וצרפו זאת לחבילה. כמובן שתוכלו לבצע רכישה שכזו בהמשך, אבל למה לשלם פעמיים על משלוח?
  8. ודאו כי ניתן יהיה להשתמש במכשיר בישראל ללא כל בעיה. לרוב אין כל בעיה וסביר שלא תיתקלו במכשול, אבל חשוב מאד להיות מודעים ולוודא כל מה שצריך עוד בטרם הרכישה. ודאו כי המכשיר הנחשק תומך בתדרי דור שלישי הקיימים בישראל, וכי המפעיל הסלולרי שלכם יסתדר עם העניין.
  9. כמובן שחשוב ביותר לבחור אתר אמין ושם לבצע את הרכישה - אתם כבר מספיק מנוסים ויודעים כיצד להתרשם מאמינות של האתר. בכל אתר - עדיף לבצע את התשלום באמצעות חשבון PAYPAL.

למה לרכוש סמארטפון סיני?

  1. כי הוא זול - גם אם תתאכזבו ואחרי תקופה תזרקו את המכשיר החכם לים, הספקתם ליהנות מסמארטפון יחסית איכותי לתקופת זמן מכובדת מבלי לשרוף סכום כסף נכבד מדי. איך שלא תסתכלו על זה סמארטפון הוא מכשיר יקר - סמארטפון דור חדש של אפל או סמסונג עולה יותר מטלוויזיה ענקית, יותר ממזגן, יותר ממכונת כביסה ויותר ממחשב. אם אתם לא חייבים סמארטפון לעבודה, ויכולים להסתפק בביצועים בינוניים; אם אינכם משתמשים כבדים ואם הרכישה היא עבור הסבתא או הילדים, סמארטפון סיני שהוא סמארטפון זול ללא ספק ואיכותי למדי הוא בהחלט פתרון ראוי.
  2. כי הוא איכותי למדי - יש דבר כזה איכות גם בלי יוקרה. אז נכון שאין למכשיר הסלולרי את הפוזה של אייפון S5, ונכון שאין לו את ההילה של הגלקסי, אבל עדיין הוא סמארטפון שעומד בגבורה בתפקידו, וביצועיו בהחלט מרשימים, בוודאי בהשוואה למחיר שלו. מי שאיננו משתמש כבד, ייהנה ממכשיר סלולרי שמספק את הצורך בשימושים בסיסיים.
  3. חשבו על כך שסמארטפון עלול להינזק, להישבר, ליפול, להיגנב, להיעלם. הנזקים האורבים בכל פינה בהחלט מלחיצים. רכישת סמארטפון זול פותרת את הבעיה - לא עוד התקף לב אחרי כל קלקול; לא עוד זיעה קרה וחרדה משתקת כשלא תמצאו את הנייד; לא עוד חשש שיגלחו אתכם בקניון ההומה ולא עוד דאגה לשלום החבר היקר שלכם, יקר מדי.
  4. עם כל כך הרבה יתרונות, קל ביותר להסביר את השתלטות הסמארטפונים הסיניים על שווקי הסלולר ברחבי העולם. נראה כי גם בישראל, כמו בשאר העולם המערבי, עם הזמן רכישת טלפון סיני תהפוך לאופצייה רצינית שתתחרה בכל מי שמציע סמארטפונים זולים עד בינוניים. יותר ויותר צרכנים ברחבי העולם מיישרים קו עם המגמה שנמצאת בחיתוליה במדינת ישראל - רכישת סמארטפון סיני (או טייוואני, או קוריאני) במקום סמארטפון של היצרניות הגדולות. כל היצרניות המוכרות מציעות דגמים של טלפון סלולרי חכם במחירים זולים ובינוניים. אם משווים את הסמארטפונים הסיניים לדגמים הללו, מסיקים כי לרוב תקבלו את אותה איכות ואותם הביצועים, רק בחצי או אפילו ברבע מחיר. אז מה הפלא שהפלישה הסינית רק מתגברת?

יש אחריות על סמארטפון סיני?

בגדול כן, אבל בקטן. אם לא רכשתם את הסמארטפון מחברה המייבאת סמארטפונים סיניים לישראל, תתקשו לממש את האחריות. כל מי שמשווק סמארטפון סיני, בארץ או און-ליין, מספק אחריות. את האחריות מהחברות המשווקת בארץ (באג, יורוקום, טלקום ועוד) ניתן לממש בקלות יחסית. את זו שמציעות החברות הסיניות קצת יותר קשה. את המכשיר שהתקלקל יש לשלוח לסין ולחכות שיתקנו וישלחו חזרה. המשלוח עולה כסף, וההמתנה מורטת עצבים - כמה שבועות ללא סלולרי זו מכה קשה מדי לרבים מאיתנו. גם האחריות שניתנת בארץ לא מבטיחה שירות מהיר. קשה למצוא מעבדות וטכנאים המעניקים שירות לסמארטפונים סיניים, וקשה לאתר חלקי חילוף הנחוצים לתיקון תקלות שכאלה. על כן, במקרים רבים, גם מימוש האחריות שניתנת בארץ עלולה להיות ממומשת על ידי שליחת הסמארטפון לסין והמתנה לשובו מתוקן. בעיה זו עומדת בפני פתרון - ככל שהביקוש לסמארטפונים סיניים בישראל גדל, וככל שעוד חברות מייבאות כאלה, כך משתפר מתן השירות, והחברות מייבאות גם חלקי חילוף נחוצים שמבטיחים טיפול קצר ויעיל. כך, למשל, אלפא טלקום מציעה ללקוחותיה אחריות מורחבת בחינם למשך שנה, ובתשלום סמלי בחלוף שנה. החברה עובדת בשיתוף פעולה עם מעבדות סלדון המבטיחות לספק שירות נרחב ומלא, ולתקן במהרה כל נזק בר תיקון.

חברה מנחמת אישה עם טלפון שבור ביד
אם יש אחריות זה לא נורא. בסלולרים סיניים האחריות מוגבלת.

מה קורה כשהסמארטפון מתקלקל?

אין צורך לטוס לסין כדי לתקן אותו, אך בינתיים יש להטיס את המכשיר לתיקון בסין. זה אכן מסורבל ולא נוח, אבל לאור המחיר שהשקעתם במכשיר הסלולרי, זה לא כזה סיפור. יחד עם זאת, לאט-לאט מתחילות לצוץ בארץ מעבדות חלפים עבור המוצרים האלה. בינתיים או שתזמינו חדש ותיפרדו לשלום מהמכשיר המקולקל, או שתמתינו בסבלנות לאחר שליחתו לחזרתו מתיקון. אפשרות אחרת היא לא לקחת סיכון מלכתחילה ולהשקיע מראש ברכישת סמארטפון במחיר בינוני או יקר. לפני שתבחרו באופצייה האחרונה, כדאי שתזכרו שתיקון סמארטפון מובחר אחר השייך למותגים המובילים, גם איננו פשוט במיוחד ובוודאי לא זול, שלא לדבר על היעדר האחריות ומחירן מעורר האימה של פרמיות הביטוח על סמארטפונים אלה.

סמארטפונים סיניים מומלצים

כמו בכל המכשירים, מה שיכריע לגבי סמארטפון סיני מומלץ יהיה סך כל היתרונות שלו. רוב הסמארטפונים הסיניים הם באיכות סבירה, ובולטים בביצועיהם בהשוואה לסמארטפונים הזולים שמציעות סמסונג, אפל, LG, HTC ודומיהן. לכל אחד מהסמארטפונים הסיניים יתרונות וחסרונות, וקצרה היריעה מלפרט את כולם. אבל מאחר שאתם בוודאי ממש רוצים תשובה, נמליץ לכם על אחד מהמכשירים הללו - סמארטפון סיני משובח בגזרת המכשירים במחיר בינוני (עד 2,200 ש"ח). בין המועמדים השונים בולט מכשיר ה-Xiaomi Mi2A. זהו סמארטפון משובח שיכול להתחרות באיכותו אפילו מול התותחים הכבדים של החברות המובילות בתחום. העיצוב שלו מוקפד, השימוש בו יעיל ונוח, ביצועיו מרשימים, רמת הבנייה שלו טובה, המסך שלו מצוין, והוא ללא ספק יכול לזכות בכותרת מוצר פרימיום.
בגזרת המחירים הזולים (עד 1,200 ש"ח) ישנם לא מעט טוענים לכתר, ולכל אחד מהם יתרון מנצח בתחום מסוים. על כן הכרזת המנצח תלויה במה שאתם מחפשים ובתפקודים החשובים ביותר עבורכם. אם בוחנים את העמידות של המכשיר ואת יכולתו לשרוד נפילות וחבטות, רטיבות ואבק מי שמנצח הוא הלנובו S750. אם בוחנים את חיי הסוללה ישנם שני מנצחים: ה-Jiayu G4 ו-הiNew שהסוללה שלהם שורדת זמן ארוך מאד גם בהשוואה למוצרי פרימיום. אם מתמקדים בעלות אל מול תועלת ובוחנים מי מהמכשירים נותן תמורה ראויה ביותר למחיר, אז התוצאה מצביעה לכיוון מכשירי ה-W של חברת THL - ה-W100 וה-W200 שמפגינים ביצועים מיטביים ועולים פשוט גרושים.

לסיכום, סמארטפונים סיניים הם הדור הבא של סמארטפונים זולים ובינוניים שיחליפו כנראה את מוצרי הקו השני של יצרניות הסלולר. איכות סבירה, ביצועים מרשימים ומחירי רצפה הופכים כמעט כל סמארטפון סיני לחלופה ראויה לסמארטפון, אשר מתאים במיוחד לשימוש בסיסי ולא למשתמשים כבדים. מי שמוכן לקחת סיכון ולהעז, תוך מודעות לחסרונות של המכשירים הללו ולפרוצדורה הכרוכה בתיקונם, יכול ליהנות לפני כולם ממכשיר מתוחכם וזול. 

אישה עם נייד ביד אחת ושקיות ביד השנייה
יש יתרון למחיר.

>> בואו להתעדכן במחירון סמארטפונים וטלפונים נייידים.


 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist