כתבות בנושא שיווק מדיחי כלים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מדריך לבחירת מדיח כלים - מה כדאי לי, רגיל או אינטגרלי?

לפני שאתם שוב נעמדים מול כיור מלא כלים ומתחילים לשטוף אותם במשך דקות ארוכות, הגיע הזמן לחשוב: אולי כדאי לקנות מדיח כלים? אם אכן הגעתם למסקנה כזו, תצטרכו גם לדעת מה לבחור ומה מתאים לכם, כדי לבצע את הרכישה הנבונה ביותר. לפניכם המדריך השלם לבחירת מדיח כלים.

בכתבה זו:
גודל המדיח | תוכניות ההדחה | אילו שיפורים יש במדיחים מתקדמים? | המותגים המובילים והמחירים

אם נשים לרגע בצד את מדיח כלים הרגיל שמוכר לכולנו, כנראה שהמושגים החדשים שתלמדו להכיר בעת חיפוש אחר מדיח חדש, הם: 'אינטגרלי' או 'חצי אינטגרלי'. באופן כללי הכוונה לחזית המדיח ולאופן השתלבותו בין ארונות המטבח, אך כדי להבין בדיוק במה מדובר, להלן הסבר מפורט: 

מדיח כלים אינטגרלי
זהו מדיח אשר הופך להיות חלק אינטגרלי (בלתי נפרד) מארונות המטבח. כיצד? כל אזור הפיקוד והשליטה שבו (כפתורי ההפעלה, התוכניות וכדומה) נמצא בחלקו הפנימי, כך שלמעשה הדלת בחלקה החיצוני 'נקייה' לגמרי מכל סימן או כפתור. כך, על ידי ציפויה בציפוי תואם לדלתות הארון מסביבה, ניתן למעשה להפוך אותה לחלק אינטגרלי מהמטבח. המדיח יוטמע במטבח בצורה מוחלטת, מה שיבטיח מראה יפה מהרגיל. זהו לרוב המדיח היקר ביותר.
מדיח כלים חצי אינטגרלי
על אותו בסיס של מדיח הכלים האינטגרלי, יש גם מדיח חצי אינטגרלי. גם כאן מדובר בדלת שניתן לצפות בציפוי תואם לזה של ארונות המטבח, אך כאן אזור הפיקוד והשליטה נמצא בחלקה החיצוני והעליון של הדלת, כך שהוא ישתלב אמנם  בין הארונות, אך לא בצורה מושלמת: החלק העליון של הדלת 'יסגיר' את מיקומו.
מדיח כלים רגיל
לצד שתי האפשרויות הקודמות, עומד לרשותכם גם המדיח הרגיל - מדיח לבן או נירוסטה, בדרך כלל (למרות שכיום יש גם צבעים נוספים), אשר ניצב בפני עצמו, ולא קשור במראהו לארונות המטבח. מבין סוגי המדיחים, זהו המדיח הנפוץ והזול ביותר בדרך כלל, כאשר למעט עניין ההטמעה שלו במטבח, הוא מציע את אותן יכולות של המדיחים הקודמים.

גודל המדיח

לאחר שהחלטתם על סוג המדיח שתרכשו, עברו לשלב הבא, בחירת גודלו של המדיח. יש  שני סוגים עיקריים של מדיחים מבחינה זו, וההבדל ביניהם גדול:
מדיח כלים צר: זהו מדיח קטן יותר, אשר מכיל לרוב עד שמונה מערכות כלים (מערכת כלים היא מה שדרוש לאדם אחד לארוחה מלאה). בנוסף, מדיחים כאלו יוכלו להכיל כמות קטנה של סירים ומחבתות, אם בכלל.
מדיח כלים רחב: מדיח בגודל הסטנדרטי, או המשפחתי אם תרצו, שיכול להכיל בדרך כלל עד 12 מערכות כלים בו זמנית - משהו כמו שתי ארוחות משפחתיות ממוצעות. בנוסף, יהיה בו לרוב די מקום גם לסירים ולמחבתות.

תוכניות ההדחה

אחד הדברים המרכזיים במדיח הכלים הוא כמובן כל הקשור לדרך הפעלתו, או במילים אחרות - תוכניות ההפעלה שלו. כיום, יש מדיחים עם מספר גדול של תוכניות הפעלה שמותאמות למצבים שונים, אך זכרו: ברוב המקרים, תזדקקו לכל היותר לארבע תוכניות עיקריות. מדיח מרובה תוכניות יכול להיתפס כמשוכלל וכמתקדם מאוד, אך בזמן השימוש, הוא יתברר כמסובך ומסורבל.
הדבר החשוב הוא לוודא כי אתם מבינים את תפקידם של כל הכפתורים בלוח הפיקוד והשליטה. אל תהססו לשאול עוד בחנות לגבי עניין זה, ונסו לברר עם המוכר לגבי כל כפתור שלא מובן מהו תפקידו. ככל שתכירו את המדיח טוב יותר, וככל שהשימוש בו יהיה אינטואיטיבי יותר, כך החוויה שבהפעלתו תהיה מהנה יותר.
אגב, יש מדיחים בעלי תכונות מעניינות מאוד הקשורות לעניין זה: תוכניות לכלים עדינים (כוסות יין למשל), תוכניות נפרדות לחלק העליון ולחלק התחתון, שטיפה במים חמים במיוחד לכלים מלוכלכים ואף שטיפה היגיינית, לכאלו עם שאריות שמן ומזון עקשניות.

אילו שיפורים יש במדיחים מתקדמים?

ככל שאנו מתקדמים, כך יש יותר ויותר פיתוחים ושכלולים במדיחי הכלים. המדיח הפשוט של פעם הוא כבר ממש לא הסטנדרט, וכיום המדיחים הטובים מגיעים עם שלל תוספות מיוחדות שמשפרות את החוויה:
מדיח שקט במיוחד: פועל בעוצמה של עד 40 דציבלים, לעומת כ-50 במדיח רגיל.
מסנן המתנקה מעצמו: המסננים הם אביזרים שזקוקים לניקיון בתדירות גבוהה יחסית. במקום לטרוח ולנקות אותם בעצמכם, יש מדיחים בעלי מסננים אשר מסוגלים להתנקות עצמאית.
ייבוש טורבו אקטיבי: יש מדיחים ללא תכונת ייבוש כלים - הם פשוט מותירים את הכלים להתייבש מהחום של עצמם (אותו צברו במהלך הניקוי). מדיחים בעלי ייבוש טורבו עושים זאת טוב יותר, בעזרת מאוורר וגוף חימום, מה שמביא לייבוש מהיר יותר ולמניעת כתמי מים על הכלים.
דרגות ניקוי וחיסכון באנרגיה: שתי היכולות הללו מדורגות בסולם של A עד G, כאשר A היא הטובה ביותר ו-G הכי פחות טובה. כך תוכלו לדעת עד כמה המדיח שלכם יעיל, הן מבחינת הניקיון הן מבחינת צריכת האנרגיה שלו.
הפעלה בזמן שנקבע מראש: רוצים להפעיל את המדיח בשעה מסוימת? תוכלו לקבוע זאת בעזרת טיימר מיוחד שנמצא בחלק מהם. כך, אפשר לדאוג שהמדיח יחל לעבוד באמצע הלילה, כשאתם ישנים וכשתקומו - הכול כבר יהיה נקי.
תגובה אוטומטית לתקלות: במדיחים החדישים ביותר, יש מנגנונים שימנעו הצפה של המדיח או המשך הזרמת מים אליו כאשר הצינור קרוע. כך אפשר למנוע בזבוז מים ופגיעה במדיח עצמו.

המותגים המובילים והמחירים

יש לא מעט סוגים של מדיחי כלים שנמכרים בארץ, כיאה למדינה מתקדמת שבה כמות מוצרי החשמל גדולה מאוד. ועדיין, יש כמה סוגים שנחשבים למובילים ביותר בשוק. כמובן שזוהי רשימה חלקית בלבד:
בוש (Bosch)
סימנס (Siemens)
בקו (Beko)
אלקטרה
בלומברג (Blumberg)
ומה לגבי טווח המחירים? בגדול, מחירי מדיחים ינועו בין 1,500 ל-6,000 ש"ח בממוצע, אם כי ניתן למצוא גם כאלו שיגיעו למחירים של עשרת אלפים שקלים ויותר. חשוב לציין כי מדיח חצי אינטגרלי יהיה יקר בעד 50% ממחירו של מדיח רגיל, ואילו מדיח אינטגרלי יכול להגיע למחיר גבוה ב-70% ממחירו של מדיח רגיל. עוד פרטים בנוגע לתמחור המדיחים ולמידע נוסף בנושא, במחירון מדיחי הכלים של zap דפי זהב.

>> לאיתור משווקי מדיחי כלים בכל הארץ.



 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist