כתבות בנושא אומנויות לחימה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בחליפה לבנה וחגורה: הכירו את הקראטה

ללא נשק, ועם כבוד לבני אדם - תודו שהעובדות הללו המיוחסות לקראטה מפתיעות אתכם, במיוחד כשמדובר באמנות לחימה העשויה להיות אגרסיבית למדי. מהם הערכים העומדים מאחורי הקראטה ואילו שיטות קיימות לאמנות הלחימה הזאת?

בכתבה זו:
ההיסטוריה של הקראטה | שיטות שונות של קראטה  | דרגות בקראטה | לימודי קראטה לילדים

הקראטה היא אומנות לחימה המתורגלת בכל רחבי העולם והיא מיועדת להגנה ולא לתקיפה, וכן, היא דוגלת ביחס של כבוד בין בני אדם. הקראטה היא מילה יפנית שפירושה יד ריקה. כלומר, הכלי העיקרי של אומנות לחימה זו, הוא הגוף שלנו בלבד ללא שום כלי נשק חיצוני, יד ריקה מכל תחמושת או כלי נשק שאינם גופינו. אז רגע לפני שתשלחו את הילד לחוג קראטה כדאי שתלמדו קצת על הענף ומאיפה הכל התחיל:

ההיסטוריה של הקראטה

הקראטה היא אחת מאמנויות הלחימה המוכרות והוותיקות בעולם כולו. השיטה פותחה באיים ביפן, הנקראים איי רויקו, והיא משלבת טכניקות שונות של אמנויות לחימה ושיטות שהיו נהוגות בסין. רק בשנת 1372, כאשר החלו יחסי מסחר בין האיים היפנים לסין, החלה להתפתח אומנות לחימה זו הנקראת קראטה. ב-1429, אסר אחד השליטים של האי היפני אוקי נאווה, לשאת נשק ולכן אנשי המקום החלו לפתח את הקראטה בכדי שיזכו להגנה אם יותקפו. בשנת 1609, אסר אחד השליטים על לימוד של הקראטה ולכן כל התחום ירד למחתרת. לימוד הקראטה הועבר מאב לבן ועל מנת להסוות זאת, נוצרו הקאטות הנראות כמו ריקוד יפני, והן למעשה תבנית קבועה של תנועות המדמה קרב מול יריב אחד או יותר. רק בשנת 1868, יצא הקראטה לאור שוב, וב-1901 החלו להנהיג אומנות לחימה זו בשיעורים בבתי הספר של איי יפן.

שיטות שונות של קראטה 

כיום ניתן למצוא שיטות שונות של קראטה :

שוטוקאן - שיטה אשר ידועה בישראל. שיטה זו פותחה על ידי פונאקושי, והסמל המייצג שלה הוא טייגר, אשר תחום או חסום במעגל. האימון של השוטוקאן נעשה בדוג'ו, והתלמידים שומרים על הערכים הבאים: אופי, אמת, חריצות, כבוד לכללי האתיקה והימנעות מיהירות ואגו. האימון של השוטוקאן מחולק לשלושה חלקים: בסיס, קרב וקאטות.

קראטה. צילום: shutterstock

גוג'וריו- שיטה זו של אומנויות לחימה מתבססת על טכניקות מעגליות וישרות. משמעות השם היא דרך רכה- קשה. האימון כולל מדיטציה, חימום, תרגילים, עבודה זוגית, קאטות וקרבות.

שיטוריו - שיטה זו מתבססת על לימוד קאטות מסוג: נאיפאצ'י ו- בסאי. התנועות של שיטה זו, הינן תנועות קצרות ומעגליות. כמו כן, ישנן שיטות קראטה נוספות כמו: סאידו, שוטו קאי, ושורין ריו.

דרגות בקראטה

בקראטה, נהוג לדרג את מקצועיותו של המתאמן, על ידי הדרגות, שבאות לידי ביטוי בצבע החגורה. ככל שהמתאמן עולה בדרגה, כך צבע החגורה משתנה. הצבע הבסיסי הוא לבן ואילו הדרגה הגבוהה ביותר היא בחגורה בצבע שחור. הדרגה הבסיסית נקראת קיו 10 ואילו הדרגה הגבוהה היא דאן 3. כמו כן, הלומדים אומנות לחימה זו לרוב לובשים חליפה לבנה המסמלת שלווה והרמוניה בתרבות היפנית.

לימודי קראטה לילדים

בישראל חוגי קראטה לילדים הם נחשבים לפופולאריים ביותר, שכן הערכים עליהם נשענת הקראטה קוסמים להורים הרושמים את ילדיהם לחוג, והן למידת ההגנה העצמית היא מטרה בפני עצמה. השיטה הנפוצה הנלמדת בישראל היא שוטוקאן, אך ניתן למצוא גם שיטות אחרות.

מחפשים חוג קראטה לעצמכם או לילדים? בדקו באינדקס דפי זהב

לסיכום, קראטה היא אמנות לחימה המתבססת על כבוד בין בני אדם ומקדשת ערכים של שלום, הרמוניה והמנעות מאגו. היא פותחה ביפן אך משלבת טכניקות שנלמדו בסין, וכיום נחשבת לפופולארית ביותר בעולם בקרב מבוגרים וצעירים.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist