accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא הידרופוניקה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

הידרופוניקה - מדריך לגידול הידרופוני בבית

הידרו היא שיטת גידול צמחים שלא על בסיס אדמה. גידול הידרופוני מחייב לימוד של התחום ושל הציוד והאביזרים הנדרשים לכך. מהם היתרונות של הידרופוניקה? אילו צמחים אידיאליים לגידול מסוג זה? מהן השיטות לגידול ביתי ולאיזה ציוד תזדקקו עבור גידול הידרופוני בבית? המדריך למגדל המתחיל.

בכתבה זו:
קצת על שיטת הגידול | גידול הידרופוני בבית - (או הידרופוניקה למתחילים) | סוגי מצעי גידול הידרו | ציוד הכרחי לגידול הידרופוני ביתי

הידרופוניקה, או הידרו כפי שרבים מכנים אותה בקיצור, היא שיטת גידול שעוקפת את הצורך באדמה כתנאי בסיסי לגידול צמחים. הכיצד? הצמחים מוזנים מחומרים שלהם הם זקוקים דרך המים (כאשר הם מומסים). בדרך זו ניתן לגדל סוגים רבים של צמחים, ויש זנים מסוימים שאפילו ממש אוהבים את זה.

קצת על שיטת הגידול

גידול הידרופוני יוצר סביבה מבוקרת לצמחים בעלי תפוקה גבוהה יותר במינימום זמן, מה שהופך את שיטת הגידול לכלכלית ולכדאית יותר. בנוסף לכך, אין את בעיית הזוחלים והמחלות האופיינית  לגידולי אדמה סטנדרטיים. יתרונות נוספים הם חיסכון במים וחיסכון במקום.

המים במערכת ממוחזרים, והחיסכון במים רב. כמו-כן, שתילת הצמחים נעשית בצפיפות רבה, ולכן יש מקום רב יותר לגידולים. והיתרון הבולט והחשוב ביותר - לא משתמשים בחומרי הדברה שאינם בריאים או בכאלה המסוכנים לבריאות!
 
כמו בכל דבר טוב, גם בשיטת גידול הידרו יש חסרונות, אך אלה מועטים. החיסרון העיקרי הוא העלות הראשונית הגבוהה ביחס לגידול באדמה, והחיסרון הנוסף: מערכת הידרופונית רגישה להפסקות חשמל.

גידול הידרופוני בבית - (או הידרופוניקה למתחילים)

גידול אורגני איכותי מתחיל בידע מדויק באשר לצורכי ההזנה של הצמח הספציפי ולתנאי הגידול שלו.  אם תשכילו לעשות 'עבודת חקר' בנושא, תוצאות הגידול שלכם תהיינה מקסימאליות הן מבחינת איכות הצמח, הן מבחינת תפוקתו.
 
ידע, אם כן, הוא הפרמטר הראשון שעל מגדל הידרו להכיר ולדעת. זכרו שבשיטה המדעית הזו, ידע הוא כוח, ודיוק היא משימה הכרחית!
הפרמטר השני והחשוב של גידול הידרופוני הוא אספקת הזנה הכוללת דשנים, תוספים, מינרלים וחמצן בכמות הנכונה והאידיאלית לצמח הגידול. בשלב זה, עליכם לבחור מערכת הידרופונית נכונה ומתאימה לסוג צמח הגידול, לגודל המקום ולמיקום המיועד- אור/צל/חממה וכדומה.
 
תמא"א הם ארבעת האלמנטים החשובים ביותר עבור מגדל הידרו: תזונה, מים, אור ואוויר, והם נקבעים בהתאם למיקום הגידול ההידרופוני: 
 
indoor - גידול צמחים במקום סגור מצריך הדמיית אור שמש.
outdoor - גידול צמחים במקום פתוח מצריך התייחסות לכיוון השמש בשעות היום.
בחממה - גידול צמחים בחממה וחשיפה לאור בשעות היום. 

כאשר אתם מגדלים את הצמחים במקום סגור או בחממה, חשוב מאוד לדאוג לאספקת החמצן,  לרמת הלחות ולרמת הפחמן הדו-חמצני, ולכן, המערכת ההידרופונית חייבת להיות מסונכרנת בהתאם, ולספק את הרמות הנדרשות בכל זמן נתון לצמחים. המים שמזינים את הגידולים צריכים להיות בעלי ערך גבוה של PH  וכן ב- PPM. צמחי הגידול זקוקים להזנת מינרלים על פי סוגיהם. סוג אחד יוזן בתזונת מקרו, והאחר בתזונת מיקרו. ההחלטה לגבי הסוג המתאים תתקבל על פי רמת המינרלים שלהם זקוק הצמח הספציפי שבחרתם לגדל.

ממה להיזהר?
 
התכנון חייב להיות מדויק כיוון שאם חדר אור למים, תיווצר לכם ירקת. אם תכנון ההזנה היה לקוי, הצמח עלול למות או לא להגיע למקסימום יבול. אם לא סיפקתם לצמחים רמת חמצן אידיאלית, ייווצרו חיידקים!

סוגי מצעי גידול הידרו

יש מספר רב של מצעי גידול אפשריים. להלן חלקם:
 
חול קוורץ - קוורץ הוא אחד המינרלים הנפוצים ביותר. על מצע גידול זה גדלים שורשי הצמח בגרגרי חול קטנטנים.
וורמקוליט -  מצע מינרל (שרוף), מראהו כאוסף פתיתים והוא בעל יכולות ספיחה גבוהה למים.
מים - מצע גידול במים הכוללים מלחים מומסים שמעודדים את התפתחות הצמח.
סיבי צמר - מצע אורגני שנחשב כיעיל מאוד לגידול הידרופוני.
פרלייט - מצע סלע וולקני, ללא מבנה גבישי. לבן, קל ועמיד בחום, נטול סיבי אסבסט, אינו מכיל יסודות רדיואקטיביים או מתכות כבדות, ולכן הוא בטוח לשימוש. יעיל כמצע בחממות לגידול ירקות,  ונותן יבול מצוין בכמות ובאיכות.??
טוף - מצע לגידול הידרופוני שיתרונו נעוץ בניקוז ובאוורור אופטימאליים, וכן באספקת לחות וחמצן למערכת השורשים. 
הידרוטון - מצע כדוריות חימר ספוגי, עתיר חמצן ולחות. מצע זה אינו מומלץ 'למתחילים' כיוון שיש צורך בבדיקות, בטיפול ובמעקב יום יומי.
 קוקוס - סיבי הקוקוס מופקים מקליפתו של עץ הקוקוס, והם עמידים לנזקי מים מלוחים וגם ידועים ברכיביהם האנטי-בקטריאליים והאנטי-מיקרוליים.
בעקבות ריבוי מצעי הגידול, צמחו גם שיטות גידול והשקיה רבות לצורך גידול הידרופוני, ובהם:
NFT: מתאים למצע גידול בעל ספיחה נמוכה, ההשקיה נעשית ע"י השקיה ממיכל הכולל את תערובת ההשקיה, אשר מוזרם לשורשים. 
מערכת טפטפות:  מתאימה לגידולי מצע קוקוס, וורמקוליט, צמר סלעים ועוד. המים עוברים דרך הטפטפות והעודפים חוזרים למיכל ההשקיה.

ציוד הכרחי לגידול הידרופוני ביתי

גם כאן האפשרויות נרחבות ורבות, אבל אנחנו נתמקד בערכה בסיסית וביתית. ערכה ממוצעת שכזו (נמכרת בשלל חנויות המתמחות בגידולי הידרו, ובהן הידרו שופ או הידרו גרו/ hydro grow) תכיל:
 
*מערכת תאורה: נורת נל"ג ,מצת קבל ומשנק תואם, ורפלקטור 
*מערכת אוורור: ונטה עוצמתית ומטר שרשור אטום לאור.
*דשנים
*מערכת השקיה: משאבת מים, משאבת אוויר, אבן אוויר, צינור השקיה ראשי וטפטפות.
*מצע גידול
*כלי גידול: עציצים בגדלים משתנים
*ערכת בדיקת pH כימית

>> לאיתור בעלי מקצוע בתחום ההידרופוניקה בכל הארץ.
>> בואו להתעדכן במחירון הידרופוניקה.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist