כתבות בנושא הידרופוניקה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

צמחייה הידרופונית - איך מגדלים, ומהם הצמחים הפופולאריים?

צמחייה הידרופונית תופסת מקום של כבוד בארץ ובעולם. הידרופוניקה היא שיטת גידול צמחים במצע ללא אדמה, ובמספר שיטות שמאפשרות גידול הידרופוני ביתי, בשימוש של מצעי גידול שונים. אילו סוגי צמחים אפשר לגדל בגידול הידרופוני? מהם היתרונות של גידול הידרו? ומהי התחזוקה הנדרשת לגידול אורגני?

בכתבה זו:
מהם צמחים הידרופוניים? | יתרונות וחסרונות שיטת הגידול ההידרופוני | גידול במיכל - כיצד עושים זאת? | מהפך בצמחיית המשרד | גינון הידרו - דגשים חשובים

השימושים העיקריים בהידרופוניקה הם למטרת גידול צמחים בסביבה מבוקרת, וקבלת תפוקה מהירה, איכותית וגדולה יותר. גידול הידרופוני ביתי מאפשר לגדל בבית מיני צמחים בתנאים טובים וללא חומרי הדברה מזיקים, וכן ליהנות מחיסכון במים ובשתילת צמחים בשטח קטן יחסית. את כל חומרי ההזנה שלהם זקוק הצמח, מוסיפים למי ההשקיה.

מהם צמחים הידרופוניים?

צמחים הידרופוניים אוהבים מאוד דשן פורלייט, ואפשר לגדל אותם בבית ובמשרד, במגוון אדניות, כדים, מכלים וכלים אחרים. צמחים אלו נחשבים כקלים לגידול ולאחזקה. מצע הגידול יכול להיות טוף, מים, וורמקוליט, קוקוס ועוד.
בין הצמחים העיקריים שניתן לגדל: פילודנדרון, חמדוריאה, מונסטרה, דרקונית, שיפלרה, מרנטה, קליתיאה, פטסיה יפנית, אוקובה יפנית, פיקוס הגומי, אגלומה, ספתיפיליון ועוד.
 
הטיפול השוטף בצמחיית הידרו, כוללת השקיה בעזרת מעקב אחר מדיד המים, דישון עקבי, הכנת מצע מחוטא לצמחים וגיזום, לפי הצורך.
תנאים הכרחיים נוספים לגידול בשיטה הידרופונית בחלל סגור, כוללים תנאי אור, חמצן ואוויר מתאימים וכן אמצעי לניקוז עודפי מים. מערכת הידרופונית ביתית דואגת לכך וכוללת: מערכת תאורה, מערכת אוורור, דשן, מערכת השקיה, כלי גידול, מצע גידול וערכת בדיקת PH כימית.

יתרונות וחסרונות שיטת הגידול ההידרופוני

נתחיל בעלות היקרה והראשונית שנחשבת לחיסרון העיקרי של שיטת הגידול האורגני. עם זאת שפע היתרונות, עולים בהחלט על חיסרון זה. בין היתרונות: טיפול שוטף (כולל דישון) קל ונוח , אין לכלוך של מים וחול או סכנת טיפול עודף מים (לקוי); שיטת גידול מתאימה גם לאנשים בלתי מיומנים בגינון, וזאת עקב בקרה של מערכת הידרופונית ושליטה על כמות הדשן וההשקיה.
חשוב לציין שחייבים לבחור צמחים שמתאימים לשיטת הגידול, ולהתייעץ עם משתלות שמתמחות בהידרופוניה ובציוד הנלווה (כדוגמת הידרו שופ).

גידול במיכל - כיצד עושים זאת?

כאמור, יש מגוון כלים שאפשר לשתול בהם את הצמחים ההידרופוניים, והפעם נתמקד בגידול בכלי מיכל. המיכל הוא כלי שמגיע בגדלים משתנים ובצורות רבות, הבחירה היא בהתאם לטעמכם האישי.  בכל מקרה המיכל הוא אטום לנזילות ואינו צובר קורוזיה. אל המיכל מצרפים מדיד מים שבו יש מצוף המורה על גובה התמיסה, וממלאים בהתאם.
 
המצע במיכל  מעגן את שורשי הצמח ומונע את חשיפתו לאור. אפשר לבחור שלל מצעי גידול כדוגמת: טוף, חצץ ועוד. ההשקיה נעשית ע"י מי ברז, והדישון צריך להיות משוחרר באופן איטי ומבוקר, זאת כדי לשמור על חומרי התמיסה ברמה אידיאלית של חומציות ומוליכות.
חשוב לבחור בצמחים שמתאימים לגידול הידרופוני במיכל מבחינת עוצמת האור הרצויה, ולהתאים אותם מבחינת גובה, שימוש ועוד.
לאחר השתילה, יש להציב את המיכל באזור מואר, ולהשקות את המצע בתדירות גבוהה, עד פיתוח יכולת השורשים לקבל הזנה של מים ומינרלים, תהליך זה אורך 1.5 - 2 שבועות.
 
התכנון המוקדם הוא אלמנט מאוד חשוב, ונדרשת הקפדה יתרה בנושא האור והמים כדי להבטיח את בריאות הצמח ושמירתו מפני רמת חמצן שגויה או מפני היווצרות חיידקים.

מהפך בצמחיית המשרד

צמחייה הידרופונית היא צמחייה אידיאלית לעיצוב המשרד ולעסקים בכלל, כדוגמת: בנקים, מועדונים, לובי וכדומה. הדבר הנחמד הוא שאם קיימת צמחייה מבוססת אדמה במשרד שלכם, אפשר להמיר אותה לצמחייה הידרופונית. את התהליך הארוך הזה עושים רק ע"י גנן מוסמך, ואגב זה מתאים רק לחלק מהצמחים ורק אם מדובר בחלל סגור, כיוון שבחלל פתוח, שבו יש חשיפה מלאה לנזקי טבע אפשריים של שמש/אור חזק מדי או הצפה בעקבות גשם, שורשי הצמחים לא יעמדו בכך.
 
על שורשי הצמחים להיות נטועים בתוך מצע גידול, בעל רמת לחות קבועה ואוורור אופטימאלי, וכן עם השקיה מבוקרת ומדויקת. שיטת הגידול הייחודית מתאימה לעיצוב פנים במשרד, הודות לאפשרות המגוונת לבחור בכלים מעוצבים כגון: כדים, אדניות, עציצים וכדומה, וכל זאת ללא פתחי ניקוז ומגבלה להציבם על משטחי פרקט, שטיחים ומשטחים "עדינים" אחרים.

גינון הידרו - דגשים חשובים

הפרמטרים החשובים להצלחת הגידול ההידרופוני: בקרת Ph והשקיה, אוורור, תאורה חזקה ודשנים.
מצע הגידול צריך להיות בעל התכונות החשובות: אווריריות ומצע לא דחוס (רוויית חמצן), בעל יכולת ספיחת מינרלים ונוזלים ועשיר במזון הכולל מיקרואלמנטים.
הציוד שתזדקקו לו כולל: מיכל השקיה, משאבת מים, צינורות השקיה, טפטפות, משאבת אוויר, טיימר (יסייע לקבוע זמני השקיה), דשנים, עציצים (או כלים אחרים כמו מיכל, אדנית ועוד), מצע גידול ואמצעי ניקוז.
במהלך הגידול חשוב להקפיד למלא את מיכל ההשקיה ואת תמיסת הגידול אשר כוללת מים ודשנים. המינון נקבע בהתאם לסוג הצמח וגודלו. הקפידו על מינון נכון, רוקנו את המיכל  מדי מספר שבועות ומלאו אותו מחדש.
האוורור המתאים ביותר לגינון פנים (חלל סגור) כולל שני סוגי אוורור, האחד וונטות והשנייה מדחסים תעשייתיים.

>> לאיתור מומחים בתחום הגידול ההידרופוני בכל הארץ.
>> בואו להתעדכן במחירון הידרופוניקה.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist