כתבות בנושא לוכדי נחשים ובעלי חיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

הרחקת נחשים ומזיקים מהבית ומהגינה - פעולות מנע

כמו כל בעל חיים, גם נחשים נוטים לשהות באזורים שבהם הם מוצאים את התנאים הנוחים והמועדפים עבורם. כדי למנוע מהם למצוא זאת בחצר ביתנו או בסביבת המגורים, חשוב להקפיד על כמה כללים בסיסיים, ולהכיר היטב את כל מה שעלול להיות אטרקטיבי עבורם כדי להרחיקו ככל שאפשר מקרבתנו. קבלו את המדריך לרחקת נחשים של דפי זהב

בכתבה זו:
החלום של כל נחש: מקום נוח לחיות בו | הפרכת כמה מיתוסים על הרחקת נחשים
כבר בבית הספר ואפילו בגן לימדו אותנו להיזהר ממפגש עם החיות הארסיות של הקיץ:  עקרבים, נדלים ובעיקר נחשים. הזהירו אותנו להימנע מהרמת אבן כבדה, להשתדל שלא לחצות שדות או אזורים מלאי עשבים גבוהים ובכל מפגש עם נחש - לקפוא על המקום ולאפשר לו להמשיך לדרכו.
כל אלו טיפים מעולים (וכמובן רק חלק מכלל הפעולות שכדאי לעשות בעת המפגש עם נחש תועה), אבל הם מתייחסים למצב שבו כבר פגשתם באחת החיות הללו. השאלה היא, האם ניתן למנוע מהנחשים להגיע לסביבת ביתנו ולאזורים מיושבים, וכך להרחיק מראש את הסכנה, עוד לפני המפגש המפחיד? התשובה היא כן, בהחלט.

המדריך לרחקת נחשים:

החלום של כל נחש: מקום נוח לחיות בו

כדי להבין מה צריך לעשות כדי למנוע מפגש לא נעים עם נחש משוטט, צריך להתרכז קודם כל בהבנת אורח חייו. ובכן, גם בארץ יש לא מעט נחשים - 41 סוגים למען האמת, מהם תשעה ארסיים - והם נמצאים כמעט בכל רחבי הארץ כל הזמן. הסיבה שאנחנו לא פוגשים אותם באורח קבוע, קשורה באורח החיים שלהם: נחשים אוהבים מאוד צל, לחות וקרירות,  ונוטים להישאר במקום אחד למשך זמן רב.
 
כידוע, לאורך החורף כמעט ולא תפגשו בנחש כלשהו. בתקופת הקור הם ישנים היטב,  משתדלים שלא לנוע בשל דמם הקר (הם אינם מתחממים בכוחות עצמם, וטמפרטורת הגוף שלהם משתנה בהתאם לסביבה). בקיץ, על אף שמדובר בתקופה חמה, הם עדיין יעדיפו להתמקם בנקודה אחת לאורך זמן, ולצאת מדי פעם ל'גיחות' - אם לצורך מציאת מזון ואם לצורך איתור מקום טוב יותר. והמסקנה היא אחת: עליכם לעשות כמה פעולות, כדי למנוע מהנחשים לבחור דווקא בבית שלכם כנקודת המנוחה שלהם.
הרחקת נחשים : תמונה להמחשה
אפשר ומומלץ לעשות זאת בעזרת כמה וכמה פעולות:
גיזום שיחים וסבך צמחייה
אחד המקומות המועדפים על נחשים הוא סבך צמחייה עבות, אשר מעניק להם צל וקרירות ללא הפסקה. ערימות גזם, דשא גבוה ואפילו עשבי בר שצמחו לגובה, יהיו בדיוק מה שמחפש הנחש. אם תטפלו בעניינים אלו, תעלימו בן רגע כמה מהאתרים האהובים ביותר על הנחש. אגב, כשמדובר בסבך צמחייה במקומות ציבוריים או פתוחים - פשוט הימנעו מלהיכנס אליו. המפגש עם נחש במקומות אלו יהיה רק שאלה של זמן.
איתור אזורים לחים או רטובים וטיפול בהם
כאמור, מקומות לחים נמצאים גם כן בראש סדר העדיפויות מבחינת נחשים. ראשית חשוב לזכור כי מקום שבו יש נזילה יביא גם לצמיחה מאסיבית של שיחים וצמחים, כך שטיפול בנזילה כזו הוא למעשה פעולת מנע כפולה. אתרו טפטופים ונזילות מצינורות ואפילו מקווי ביוב וטפלו בהם - אחרת תמצאו שם נחש במוקדם או במאוחר.
מניעת לחות במרתפים ובמקלטים
חללים תת קרקעיים יהיו לרוב קרירים מאוד ויצברו לחות רבה. כל ילד (ובוודאי מבוגר) מכיר את ריח הטחב החזק העולה ממקומות אלו - וכדאי לטפל בזה בהקדם, משום שהתנאים הללו מושלמים לנחשים. כיצד עושים זאת? ראשית, מחפשים את אותה נזילה כפי שחיפשתם בחוץ. שנית - מתקינים בחלל החדר סופחי לחות אשר מורידים אותה לאפס.
אטימת חרכים וסדקים
מקום מסתור מושלם לנחש הוא אותו סדק בקיר או מרווח בין תחתית הבית לאדמה. תוך שניות הוא יזדחל פנימה, בין האדמה לבטון, וירגיש כבעל הבית. אתרו סדקים וחרכים כאלו ואטמו אותם היטב, כדי למנוע זאת מראש.
תחזוקת כלובים
אם ברשותכם חיות מחמד המשתייכות לעולם המכרסמים או העופות (ק?וויות, שרקנים, אוגרים, תוכים, ציפורי שיר וכדומה) - תחזקו את הכלובים היטב. חיות אלו מפיצות את ריחן למרחקים, ועבור הנחשים זהו המזון המועדף. ניקיון הכלובים ימנע מהם להריח את אותו ריח חזק, וכך הם לא יימשכו לאזור הבית.
אחסנת מזון חשוף
באותו עניין, כל מזון באשר הוא ובעיקר בשרי, עשוי בהחלט למשוך אליו נחש רעב. אל תשאירו מזון בחוץ לזמן רב, ובמיוחד לא בעונת הקיץ. אמנם מזון כזה ימשוך אליו כמעט כל חיה באזור (בייחוד אם אתם יודעים לבשל...), אך ביניהן יהיה גם הנחש - ואת זה אתם בוודאי רוצים למנוע.

הפרכת כמה מיתוסים על הרחקת נחשים

עם השנים, נפוצו לא מעט שמועות על 'דרכי פלא', מעין תרופות סבתא להרחקת נחשים. זה הזמן להסביר אילו מהפעולות הללו רק יזיקו לכם:
שפיכת בנזין/מוצרי נפט מזוקק: בניגוד לשמועות, מוצרי הנפט השונים לא באמת מרתיעים או מרחיקים נחשים. הדבר היחיד שהם עושים הוא זיהום הסביבה, ולכם פשוט הימנעו מכך. אין בזה תועלת.
פיזור קליפות ביצים: אגדה אורבנית מופרכת עוד יותר. פיזור קליפות הביצים לא יעזור בהרחקת נחשים, ושוב, בעיקר יביא לזיהום החצר שלכם. חבל.
חתול כשומר הבית: השמועה מדברת על חתולים שנלחמים בנחשים ואפילו חסינים לארס שלהם. ובכן, כאשר מדובר בחתול שבע (כמו רוב חתולי הבית), הוא לא יטרח להיאבק בנחש. גם חתול רעב לא תמיד יהיה יעיל, ולא ימנע בהכרח מכל נחש להגיע לבית, אלא פשוט מזה שיפגוש במקרה. והחשוב מכול: חתולים אינם חסינים לארס הנחשים, ורובם יהיו בסכנת מוות במקרה של הכשה.
כך או כך, אם כל הפעולות שציינו לא סייעו לכם, ופגשתם בנחש תועה - קראו מיד ללוכד נחשים מוסמך. אין להרוג את הנחש (מדובר בחיה מוגנת), אסור לנסות ללכוד אותו בעצמכם (מדובר בפעולה מסוכנת מאוד כאשר מדובר בנחש ארסי) ומומלץ לעקוב אחריו עד להגעת הלוכד, כדי שזה יתפוס אותו ביתר קלות.
קיץ נעים ובטוח!

>> לאיתור לוכדי נחשים ובעלי חיים אחרים בארץ.
>> בואו להתעדכן במחירון לכידת נחשים וחתולים.

הרחקת נחשים: תמונה להמחשה

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist