כתבות בנושא בנייה מתועשת וטרומית - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מבנה נייד - כשצריכים מבנה מוכן, ומיד

למבנה נייד יתרונות רבים. עם זאת, כאשר מדובר ברכישת בית, מרביתנו עדיין שמרנים ומעדיפים להיצמד לבנייה הקלאסית והמוכרת "של פעם". האם באמת החששות מוצדקים? מהם היתרונות של מבנה יביל, ומדוע כדאי לשקול את השימוש במבנה נייד, לא רק כאופצייה ליחידת אחסון או כחנות ניידת? מבנים יבילים - כל השיקולים.

בכתבה זו:
מהו מבנה יביל? | מבנה נייד - בשביל מה ולמה? | יש גם חסרונות... | סוגים של מבנים ניידים | קניית מבנה נייד - מה עוד לבדוק? | בנייה קלה - כל השלבים

מבנה נייד נתפס בתודעה לעתים קרובות כצימר, כבית כנסת או כמשרד מכירות. במקרים אחרים הוא עשוי אף להתקבל כמבנה ארעי למגורים, אך כדאי לדעת שאין חובה להתייחס למבנה מסוג זה כאל פתרון זמני. מבנה נייד יכול בהחלט לשמש כאופציית מגורים טובה ובלתי מתפשרת באיכותה.    

מהו מבנה יביל?

מבנה יביל הוא מבנה נייד, כלומר יחידת דיור טרומית שנבנית במפעל ומובלת לאתר לשם הצבתה. בהמשך ניתן לנייד מבנים אלה ולהעבירם לפי הצורך למיקום חדש. בתים אלו כוללים מגוון קארוונים וקרווילות. טכניקת בניית הבתים הניידים היא בנייה קלה ומהירה ונקראת גם בנייה מתועשת.
 
יתרונותיו הבולטים של מבנה יביל כוללים: בטיחות גבוהה מפני שריפות ואש; מחיר נוח וזול יותר מבנייה סטנדרטית; בידוד (טרמי ואקוסטי) איכותי שמוביל ליתרון הבא - חיסכון בחשמל לשם קירור/חימום המבנה; התאמה מרבית לצורכי הלקוח ובנייה בהתאמה אישית. תהליך הבנייה קצר וחברות הבנייה אשר מתמחות בבנייה מסוג זה, מחויבות בתקנות בנייה מחמירות, בבקרה צמודה ובבנייה ירוקה וידידותית לסביבה.

מבנה נייד - בשביל מה ולמה?

מלבד היתרונות שפירטנו מעלה, חשוב להדגיש את הגמישות ואת ההתאמה מבחינת עיצוב ואת האפשרות למתן מענה מדויק לצרכים של כל לקוח. כיוון שהבנייה נעשית בתיאום עם הלקוח, והיות והתכנית נבנית רק אחרי שיחה מעמיקה עם הלקוח ועמידה על רצונותיו וצרכיו, הטכנולוגיה המתקדמת מאפשרת מגוון תוספות ייחודיות בבנייה, כך שההתאמה נעשית באופן מקסימלי ובשונה מבית רגיל שבו יש תכנית קבועה שניתן לבצע בה שינויים מוגבלים.
 
התכנון האישי נעשה לפני תחילת הבנייה, אך אפשר לבצע שינויים נוספים בכל שלב. כמו כן לבנייה מסוג זה יתרון בולט נוסף, והוא שכל תהליך הבנייה המלכלך והמרעיש נעשה הרחק ממקום מגורים.
מבנה נייד זול יותר לרכישה מאשר מבנה קבוע/בית "רגיל", אך חשוב לזכור שגם בעת המכירה תקבלו פחות עבורו. היבט כלכלי נוסף וידוע לכל רוכשי הבתים, הוא שתמיד ההוצאה המתוכננת גדלה ב- 20% לפחות, ואילו ברכישת מבנה נייד המחיר ידוע וקבוע מראש. לכן, רצוי להגיע עם תקציב מדויק, ולהתאים את הבית/ המבנה לכיס שלכם ולא להיפך.

יש גם חסרונות...

כמעט כל זוג צעיר שמתכנן לרכוש בית, מסתמך על המשאב העיקרי והמוכר - משכנתא מהבנק - אולם במקרה זה לא תקבלו מהבנק משכנתא משום שזו מוענקת לרוכשי בתים קבועים בלבד. עם זאת, אפשר לעקוף את הבעיה הזו על ידי לקיחת הלוואה מסוג אחר, בהסתמך על העובדה שגם תשלמו על בית מסוג זה הרבה פחות ממה שתשלמו על בית סטנדרטי וקבוע.
 
מבנה יביל מתיימר להיות נייד, אבל צריך לבדוק את הבעייתיות שנוצרת עם קיבוע הגג ועם הקושי בפירוקו, כאשר רוצים להעתיק את מקום המגורים, וכן את שלל היציקות ומערכות הניקוז שנקבעות בעת ההתקנה.
 
נושא נוסף שחשוב לתת עליו את הדעת הוא הממ"ד. המרחב המוגן צריך להיות קבוע ולעמוד בתקנות ספציפיות מחמירות, ולכן הבדיקה בנושא זה חייבת להיות מקיפה ומעמיקה.
מבנה נייד מורכב משתי יחידות דיור שמחוברות להן יחדיו, והבעייתיות שנוצרת היא חוסר יכולת לנצל את הקרקע באופן אידיאלי, כלומר הגמישות היא בהחלט מוגבלת.
 
איך להתמודד עם החסרונות?

ראשית חשוב לבחור בחברה ותיקה ובעלת ניסיון רב בתחום, ולא לשכוח לקבל המלצות ולראות במו עיניכם את העבודות שלהם בשטח. מומלץ כמובן להתייעץ בפורומים המקצועיים השונים, ולוודא שהחברה עומדת בכל התקנים, החוקים והרישוי הנדרשים. מומלץ להגיע למפעל עם מומחה, ולקבל חוות דעת מקצועית על יציבות הבנייה ועל איכותה.

סוגים של מבנים ניידים

מבנה יביל הוא לא רק קרוואן אמריקאי, למרות שהוא המוכר והפופולארי ביותר, יש גם בית מעץ ובית מפנל מבודד, בית שעשוי מלוחות בטון ועוד. 
בית עץ נבנה בעזרת קונסטרוקציה וחיפוי מעץ, סוג זה נחשב ליקר מבין השלושה כיוון שחומר הגלם, העץ, הוא חומר גלם יקר יותר. על המראה ועל עמידות המבנה אין צורך לפרט. איכותו לא מוטלת בספק. למעשה, החיסרון היחידי טמון בעבודת התחזוקה השוטפת שנדרשת בבית עץ. מבנה נייד שמבוסס על קונסטרוקציית מתכת ופנל מבודד כולל רצפת בטון יצוקה (אפשר גם רצפת עץ), ומבנה מאסיבי של פרופיל שעשוי מפח מגלוון ופוליאוריטן מוקצף - יתרונו בעמידותו ובאיכות הבידוד. 
 
לבית האמריקאי הפופולארי גג מחופה פח, קונסטרוקציה משולבת של עץ וקירות מצמנט בורד וגבס. רצפת הבית מורכבת מלוחות בטון וניתן לחפות אותה בקרמיקה, פרקט וכדומה.

קניית מבנה נייד - מה עוד לבדוק?

אם אתם רוכשים מבנה יביל מיד שנייה, עליכם לוודא שהוא מספיק עמיד ואיכותי ושיוכל לשמש אתכם נאמנה, לכן בררו:
 
- שנת ייצור המבנה
- מי היא החברה הבונה?
- האם יש אחריות על המבנה?
 
אם מדובר במבנה נייד חדש, הקדישו תשומת לב רבה לתכנון פתחי האוורור והחלונות במבנה, כדי שתוכלו ליהנות מכיווני האוויר והשמש לשם חיסכון בחשמל ובקירור/חימום הבית ותאורה. בעת תכנון הגג, שקלו אפשרות להתקין גג קר (מסייע בקירור הבית) או גג ירוק (יעיל בבידוד).

בנייה קלה - כל השלבים

השלבים לבניית המבנה הנייד שלכם כוללים:
 
- תכנון בהתאם לצורכי הלקוח ולרצונותיו.
- טיפול בהיתרי הבנייה מול הגורמים השונים וקבלת גרמושקה.
- תחילת בנייה במפעל.
- הכנת שטח הקרקע, חפירות, קידוח התקנת יסודות, תשתיות חשמל, מים וכדומה.
- הובלת המבנה הנייד לשטח, והתקנתו לתשתיות וליסודותיו.
- ביקורת ותוספות לפי הצורך.
- כניסה לבית (זמן ממוצע כ3-4 חודשים).

אנשים שחיפשו בנייה מתועשת וטרומית חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist