כתבות בנושא חנויות נוחות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

סוגי חנויות נוחות בתחנות הדלק

המושג 'חנות נוחות' מוכר לנו, הצרכנים הישראליים, רק משנות ה-90 של המאה הקודמת, כלומר - מזה כ-20 שנים ומעט יותר. אמנם כיום מדובר בעניין שנתפס כבלתי נפרד מתחנות הדלק הפרוסות ברחבי הארץ, אך בפועל זו תופעה יחסית חדשה שתופסת תאוצה של ממש בשנים האחרונות. זאת לעומת ארה"ב לדוגמה - שם חנויות הנוחות קיימות כבר עשרות רבות של שנים. כך או כך, מדובר בתופעה מבורכת עבור הנהג הישראלי.

בכתבה זו:
מנטה | Yellow | So good | אלונית | עוד חנויות נוחות... | מחירי המוצרים בחנויות הנוחות

מה הן חנויות הנוחות? מקורו של השם הוא מאנגלית, Convenience store, והייעוד:  להציע לנהג בדרכים מקום נוח לגישה שבו יוכל לרכוש כמעט כל דבר שיצטרך - החל מציוד לדרך או לטיול שהוא מתכנן לעשות, ועד מוצרים לבית. למעשה, חנויות הנוחות, שבתחילת דרכן שימשו בעיקר כנקודות התרעננות לנהגים, הפכו עם השנים לחנויות של ממש - מעין סופרים קטנים - שמציעים ללקוחות מגון מוצרים עצום, כזה שלא תמיד קשור לנהיגה מסוימת או לטיול ספציפי.
 
כך, בשנים האחרונות אפשר למצוא חנויות נוחות, לא רק בצמוד לכבישים המרכזיים בישראל אלא אף במרכזי ערים. היתרון: הן פועלות ברוב המקרים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, וכך מתאפשר לתושבי האזור להצטייד במוצרים כאלו ואחרים (החל בחלב או חטיפים ועד קפה איכותי של בוקר או מים מינרליים) גם בשעות ובימים שבהם שום בית עסק לא יהיה פתוח.
ישראל, כאמור, זוכה לפריחה של ממש בתחום חנויות הנוחות בשנים האחרונות. כיום פועלות ברחבי הארץ מעל 800 חנויות נוחות, והמספר רק הולך ועולה עם השנים. על פי השערתם של מומחי צרכנות, חנויות הנוחות יהפכו בשנים הקרובות לאפיק המכירות העיקרי של תחנות הדלק, כאשר הדלק עצמו יהיה רק אחד מתוך שלל מוצרים שיימכרו לצרכן. 
 
יש כמה וכמה חברות דלק אשר מפעילות חנויות נוחות ברחבי הארץ. באופן טבעי, המספר  הגדול ביותר של חנויות נוחות מופעל על ידי ארבע החברות הגדולות בשוק, ובהן נתמקד כאן - תוך אזכור כמה תחנות קטנות שמפעילות גם הן חנויות כאלו בשנים האחרונות.

מנטה

חברה מפעילה: דלק
מספר חנויות: 197
חנויות מנטה מציעות לצרכן הישראלי את מגוון המוצרים הקלאסי הקיים בכל חנות נוחות, לצד כמה תוספות חשובות: שירותי דואר ישראל בכמה חנויות ברחבי הארץ, אפשרות  לתשלום חשבונות ודו"חות (חשבון חשמל ומים, דו"חות תנועה ועוד), מוצרי חברת סודהסטרים, קפה ומזון מבית קפה ג'ו וכן שירות 'מנטה מרקט' - חנויות נוחות גדולות מהרגיל, המתפקדות כסופר לכל דבר ועניין, אך בנפח קטן מסופר מרקט קלאסי. נכון להיום,  יש 12 חנויות מנטה מרקט ברחבי הארץ.

Yellow

חברה מפעילה: פז
מספר חנויות: 238
חברת הדלק פז מפעילה את מספר חנויות הנוחות הגדול ביותר בארץ, ולמעשה ממתגת אותן כגוף עצמאי לחלוטין: גם אתר Yellow זוכה לאתר נפרד מאתר החברה עצמה. גם כאן, מוצעים ללקוח המוצרים הבסיסיים שאפשר למצוא בכל חנות נוחות שהיא, בתוספת  השירותים הבאים: אינטרנט אלחוטי בחינם, שירות איזי פארק, עמדות להטענת טלפונים סלולאריים, מוצרים בריאים בייעוץ תזונאי מוסמך, מכירת מכונות קפה לוואצה, כספומט ועוד.

So good

חברה מפעילה: סונול
מספר חנויות: 178
גם חנויות So good מציעות ללקוח שלל מוצרי צריכה במגוון סוגים, החל במוצרים בסיסיים,  דרך חטיפים ומאפים ועד מוצרי בריאות. החנויות מציעות בנוסף לכך גם אינטרנט אלחוטי בחינם, עמדות הטענה לטלפון הסלולארי, הטענת כרטיסי PRE PAID, ארנק נטען, כספומט ועוד.

אלונית

חברה מפעילה: דור אלון
מספר חנויות: 130
אם נדמה לכם שאתם מכירים את האלוניות כבר עשרות שנים, הרי שיש בזה מן הצדק: חנויות הנוחות של דור-אלון (אז עוד נקראה החברה 'אלון') היו חנויות הנוחות הראשונות בישראל, אלו שבישרו את תחילת הפריחה של התחום. כיום, הן מציעות חנויות גדולות יחסית, ובהן המוצרים המוצעים לנהג הישראלי בכל חנויות הנוחות המוכרות. כמו-כן, הן מציעות שירותי הטענת טלפונים, שירותי משיכת מזומנים ואף תשלום חשבוניות בגין נסיעה בכביש חוצה ישראל, כביש 6.

עוד חנויות נוחות...

כאמור, את רוב חנויות הנוחות בישראל מפעילות ארבע החברות הגדולות שציינו כעת, אם כי הן לא היחידות. אט-אט, חברות דלק נוספות מצטרפות לזרם ופותחות חנויות נוחות משלהן. כך, לדוגמה, מפעילה חברת הדלק 'טן' כמה חנויות נוחות בשם טן פלוס; סד"ש מפעילה את 'מון שרי'; מיקה מפעילה את רשת החנויות שנושאת את שמה ועוד. כל אחת מהחברות הללו מפעילה כ-15 חנויות נוחות לכל היותר, נכון להיום.

מחירי המוצרים בחנויות הנוחות

מבחינה צרכנית, אחת הסוגיות הבולטות, בכל הקשור לחנויות הנוחות, היא נושא המחירים של המוצרים. עוד במקורן, בארה"ב, חנויות הנוחות הנהיגו מחירים גבוהים מהנהוג ברשתות המזון הקלאסיות, זאת מתוך תפיסה הגיונית למדי, שלפיה אנשים יסכימו לשלם יותר עבור מוצרים במקומות ובזמנים לא שגרתיים - כאלו שאי אפשר ליהנות מהם ברשתות המזון אשר נמצאות במרכזי הערים או במתחמי קניות גדולים.
בהתאם לכך, המחירים בחנויות הנוחות בישראל גבוהים אף הם לרוב מהמחירים ברשתות, לעתים עד כדי מחירים גבוהים במיוחד (פי שניים ואף יותר במקרים מסוימים). עם זאת, יש לציין כי לא מדובר בתופעה גורפת: דווקא מוצרי הקפה המוכן למיניהם, כולל המאפים והכריכים הנלווים, מוצעים בחנויות הנוחות במחירים המקובלים בבתי הקפה, ואף נמוכים מכך - זאת כנראה בשל התחרות הרבה בין חנויות הנוחות בתחום זה. הרי סוג הקפה ואיכותו יהיו לעתים, מבחינת הנהג הישראלי, הגורם המכריע בבחירת חנות הנוחות המועדפת. כך או כך, נראה שבשנים הקרובות חנויות הנוחות ימשיכו לגדול ולפרוח.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist