כתבות בנושא מקררים ומקפיאים מסחריים ותעשייתיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מקרר תעשייתי - מה שצריך לברר, לפני שבוחרים מקרר

מקרר, ודומה שלא צריך להכביר על כך מילים, הוא ממכשירי החשמל החשובים ביותר, וכזה שפשוט בלתי אפשרי לחשוב על להסתדר בלעדיו. ואם כך הדבר במטבח הביתי, על אחת כמה וכמה כשמדובר במקררים תעשייתיים שמאחסנים כמויות גדולות של מוצרים בטמפרטורות שונות, ובתנאים מדויקים לכל סוג מוצר. ברכישת מקרר תעשייתי חשוב להביא בחשבון את כלל השיקולים החשובים בהתאם לצרכי השימוש ולייעוד המקרר. אז מה חשוב לדעת על מקרר תעשייתי? למה הוא משמש, ואילו סוגים שלו קיימים בנמצא?

בכתבה זו:
מתי משתמשים במקרר תעשייתי? | מגוון רחב של אפשרויות | אז איך בוחרים?

מקרר תעשייתי הוא מקרר לכל דבר ועניין, כך שברור שהוא נועד לאחסן פריטים בטמפרטורה נמוכה במיוחד, ולאורך זמן. מה שמבדיל אותו מהמקרר הביתי המקביל, הוא השימוש המסחרי שלו, שמצריך מאפיינים טכניים מורכבים ועמידים יותר, ותכניות הפעלה מגוונות יותר. ברור לחלוטין שגם קיבולת של מקרר תעשייתי גבוהה יותר, לעתים בעשרות אחוזים, ממקרר בסיסי: אם קיבולת של מקרר ביתי נעה לרוב סביב 400-800 ליטר, הרח שמקררים תעשייתיים יהיו מאופיינים בקיבולת בעלת ארבע ספרות.
 
כמו-כן, המקרר התעשייתי הממוצע צריך לכלול בתוכו שלל אפשרויות התאמה לצרכים הספציפיים: יש לזכור שלא רק פריטים רבים יהיו מאוחסנים בו, אלא גם פריטים מסוגים שונים, כך שבהיעדר סדר, יהיה קל מאוד ללכת לאיבוד ביניהם. אחת ממילות המפתח המרכזיות ביחס למקררים מהסוג הזה היא פונקציונאליות, אשר באה לידי ביטוי, למשל,  בסוגים שונים של תאי אחסון או מדפי אחסנה, או אפילו באחסון מודולרי - מדפים או תאים שאפשר לשנות את המיקום או הצורה שלהם, באופן הפשוט ביותר, על פי הצרכים הספציפיים ברגע נתון. דגש משמעותי אחר צריך להיות מושם על מקרר שאפשר לכוון בכמה  אופנים (טמפרטורות שונות), כשחלק כוללים בתוכם אפילו את האפשרות ליצור "תרחישי קירור" של ממש. זו גם הסיבה שבגינה צג דיגיטלי המראה את הטמפרטורה המדויקת במקרר בכל רגע נתון, הוא דרישת חובה בלא מעט מקרים, להבדיל ממקררים ביתיים שבהם האפשרות הזו כמעט ולא קיימת.
 
היבט משמעותי אחר של המקרר התעשייתי נוגע להבחנה שבין קירור ובין הקפאה, שעה שמקרר ממוצע יהיה צריך להציע את שני המצבים. מקפיא תעשייתי נדרש עבור כל אותם מקרים שבהם טמפרטורת האחסנה צריכה להיות נמוכה מאפס מעלות צלזיוס - תרחיש נפוץ במיוחד. חלק מהמקפיאים כוללים בתוכם גם מנגנון להקפאה מהירה, או אפילו להפשרה מהירה של המקפיא לצורך ניקיון או תחזוקה שלו. דפוס השימוש והאחסון צריך להשפיע על העיצוב של המקרר, מהבחינה הזו: קיים הבדל משמעותי, למשל, בין מקפיא שוכב לבין מקפיא עומד.

מתי משתמשים במקרר תעשייתי?

בהתאם להגדרה שהובאה מעלה, לא קשה לחשוב על מצבים שבהם מקרר מסחרי נכנס לתמונה. יהיו אלה, כאמור, גורמים תעשייתיים, מסחריים או מוסדיים אשר עושים בו שימוש באופן תדיר. תחום המזון, מטבע הדברים, הוא תחום שבו שימוש במקררים תעשייתיים נפוץ במיוחד, עם אחסון שורה ארוכה של פריטים - פירות, ירקות, בשר, מוצרי חלב וכיוצא בזה -  לרוב לתקופה ארוכה במיוחד. לכן, כל מסעדה, חברת קייטרינג או רשת שיווק זקוקה למקררים, ולרוב גם חדרי קירור העמוסים בהם. גורמים מוסדיים המשרתים מספר רב של אנשים, דוגמת בתי מלון, חברות עסקיות או אפילו מוסדות ממשלתיים, זקוקים לאחסון ראוי של מוצרי המזון שלהם, ולכן יסתמכו אף הם על המקררים התעשייתיים.
 
התחום הבא שבו מקררים תעשייתיים נפוצים במיוחד הוא תחום הרפואה. מקרר לתרופות מאפשר למצוא מענה לדרישה בסיסית של משרד הבריאות, והיא לאחסן כל תרופה בתנאים האידיאליים עבורה, בהתאם לטווח הטמפרטורות הנדרש, בהתאם לרמת החשיפה ללחות ואף בהתאם לסוגיות הנוגעות לתאורה ולמגע עם האוויר. מבחינת הקירור, הטמפרטורה המבוקשת יורדת, פעמים רבות, אל מתחת לאפס.
קירור תעשייתי חשוב גם בתחום ההייטק, שעה שבתוך המקררים יאוחסנו רכיבים אלקטרוניים אלה או אחרים, רובם ככולם רגישים וזקוקים לטמפרטורה נמוכה על מנת להישאר תקינים.

מגוון רחב של אפשרויות

בנקודה הזו, יש להדגיש כי אין מקרר תעשייתי אחד אשר דומה לחברו. בין המקררים אפשר  להבחין בלא מעט פרמטרים, ולא רק הקיבולת או אפשרויות האחסון. עיצוב המקרר נכנס אף הוא לתמונה, כאשר המטרה היא ליצור מקרר המשלב היטב בין אסתטיקה ובין פרקטיקה.  אין לשכוח שחלק מהמקררים נמצאים במקומות החשופים לקבוצה גדולה של אנשים. אין הכוונה שהמקרר חייב לעמוד בהכרח בקנה אחד עם כלל התפיסה האסתטית של המקום או ליצור ספקטקל חזותי, כמובן, אלא שעליו להיות בעל נוכחות ומראה מכובדים. כאשר המקרר נועד להיראות לעיני כול, דומה כי דלתות זכוכית, שיציגו את הפריטים שמאחוריהן, הן בחירה מובנת מאליה. 
חלק מהמקררים, בהקשר הזה, מיועדים מראש לסוג ספציפי של מוצרים, כפי שיעיד המפרט הטכני שלהם, וכפי שמכריזה בוודאי החברה המייצרת. אם לוקחים דוגמה ספציפית, הרי שמקרר לעוגות או לסנדוויצ'ים, למשל, יהיה לא רק דקורטיבי, אלא גם יכלול חידושים דוגמת תאורת LED שמציגה את הפריטים במלוא תפארתם, מדפי זכוכית מסתובבים וכן הלאה.

אז איך בוחרים?

בחירה של מקרר תעשייתי צריכה להכניס לתוך המשוואה כמה פרמטרים עיקריים. בראש ובראשונה, סוג האחסון הנדרש - פועל יוצא של הפריטים שעתידים להיות מאוחסנים באותן טמפרטורות נמוכות. בחירת המקרר צריכה להיעשות רק כאשר יודעים, בדיוק מלא, מהם המוצרים הספציפיים, ומהן הדרישות שמאפיינות כל אחד מהם. ההחלטה, כמובן, צריכה להתחשב במכנה המשותף הרחב ביותר של הפריטים. כאשר אין צורך בטמפרטורות נמוכות במיוחד, לדוגמה, אפשר לבחור מקרר ללא מקפיא, מה שיוריד את תג המחיר הנדרש עליו בצורה משמעותית. גם גודלם של הפריטים ומספרם צריך להשפיע על בחירת המקרר,  בעיקר מבחינת המימדים הטכניים שלו: האורך, הגובה, העומק וכן הלאה. 
 
עקב חשיבות האחסון הראוי, דומה כי משקל רב צריך להיות מושם על החברה היצרנית של המקרר. כאן, ההמלצה הברורה של לא מעט גורמים היא לדבוק ב"שחקניות הגדולות", אשר הדגמים שלהן נחשבים לאמינים ולעמידים במיוחד. חברות דוגמת Sharp, Samsung, Lakaza או LG מאפיינות את תחום המקררים כמכלול, אך מציעות גם דגמים מסחריים מובילים
 
במסע לבחירת המקרר, חשוב מאוד להתייעץ עם גורמים הבקיאים בתחום, ולראות מהו הפתרון הכולל שהם מציעים. יש לזכור כי מקרר הוא לרוב רק חלק ממשוואת הקירור של מוסד נתון, כך שללא קשר למשתנים אחרים הוא עלול להיות חסר תועלת. חדרי קירור סטנדרטיים, למשל, חייבים להיות מאופיינים בבידוד מקסימלי, פועל יוצא של פאנלים המושמים על הקירות, דלתות בעלות צירים טרומיים ושלל אפשרויות להתאמה. התכנון של חדר הקירור חייב להיות מוקפד, וזאת על מנת להביא עד למקסימום את היתרונות שמאפשרים המקררים. בפועל, הדבר נעשה באמצעות הגדרת צורכי האחסון, אך גם תוך התחשבות במאפיינים הכלליים של המקום (שטח אחסון, תנאי טמפרטורה), התקציב וכיוצא בזה.
 
כמובן שחשוב לרכוש מקרר עם אחריות בת כמה שנים לפחות, מה שיאפשר מענה מהיר בעת תקלות, חלילה. כמו-כן, חשוב לברר מה הן פעולות התחזוקה שדורש מקרר ספציפי. מיותר לציין שכאשר מקרר לא מבצע את תפקידו, אפילו למשך דקות, עלול להיגרם נזק משמעותי לפריטים שבו, נזק שבכוחו לכלול סכנות בריאותיות משמעותיות (תרופות, למשל), או להביא לבזבוז כספים עצום. 

 

אנשים שחיפשו מקררים ומקפיאים מסחריים ותעשייתיים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist