
איך לחסוך בעלויות חימום הבית? לעבור את החורף בזול
מאת: נגוהה שפרלינג | פורסם: 23.10.14
החורף בפתח ומנהל הבנק מתחיל לדאוג. הוא, בדיוק כמוכם, יודע שבוא הסתיו מבשר גם על בואן של הוצאות גדולות לשם חימום הבית. אמנם ישראל איננה מדינה קפואה, אך בשל כך רבים מהבתים שלנו אינם מבודדים, ואינם מונעים מהטמפרטורות בחוץ לפלוש לביתנו ולהקפיא את עצמותינו. עובדה זו מאלצת רבים מאתנו להתקין מערכת חימום יעילה, שתסייע לנו לעבור בשלום ובחום את הימים הקרים. הוצאות על חימום הבית הן הוצאות משמעותיות, והתנהלות נכונה ומחושבת תחסוך לכם לא מעט כסף. שווה לקרוא ולדעת איך לחסוך, ובכל זאת לחמם את האוויר והאווירה בבית
בכתבה זו:
רוחות הסתיו נושבות בעורף, וכולנו יודעים שקרב לו החורף ומבינים שהגיע הזמן לחשוב על פתרונות חימום לבית. יש לא מעט מערכות חימום - חימום תת רצפתי, חימום באמצעות מזגן, קמינים, תנורי אינפרא אדום, תנורי גז ותנורי נפט. לכל פתרון חימום יתרונות וחסרונות משלו. כל פתרון חימום שתבחרו, ייאלץ אתכם לפתוח את הארנק ולשלם לא מעט. עלויות החימום כוללות הוצאות מגוונות כגון: עלות התקנה, עלות החומר שבו נעשה שימוש (גז, נפט, סולר), עלות שימוש בחשמל, עלות בגין תחזוקה ועוד.
חלק מהעלויות הן קבועות ואינן ניתנות לצמצום (עלות התקנה למשל), אך חלקן בהחלט בעלות כושר התכווצות. עם מעט מודעות, ועם הרבה כוונה טובה, קורט תושייה ותשומת לב תוכלו לחמם את הבית ולחסוך עלויות.
אז איך חוסכים עלויות בחימום הבית? כמה טיפים מוצלחים:
בוחרים מכשיר חימום חסכוני: יש לא מעט פתרונות חימום לבית, ויש מערכות חימום יקרות יותר וזולות יותר. אם התחרות היא בין חימום תת רצפתי, מזגן, רדיאטור, מפזרי חום, קמינים, תנורי נפט ותנורי גז, נוכל להתמקד בגזרת העלויות, ולספר לכם מה חסכוני ומה יעלה לכם יותר. כמובן שהמחיר איננו השיקול היחיד שינחה אתכם בבואכם לבחור מערכת חימום. יש שיקולים רבים אחרים כגון: יעילות, נוחות, התאמה לצרכים, בטיחות וכולי, אך משום שהעיסוק כרגע הוא בעלויות, נשים דגש על עניין המחיר, ונסביר לכם מה יהיה לכם הכי זול להתקין, ובמה יהיה חסכוני להשתמש. חימום תת רצפתי נחשב מאוד יקר לשימוש משום שעלות התקנתו גבוהה; מערכות חימום על ידי חומרים דליקים (גז, נפט, סולר) נחשבים לסופר יקרים משום שהתפעול השוטף והתחזוקה הגבוהה הנדרשת עולים לא מעט; שימוש במפזרי חום, תנורי אינפרא אדום ורדיאטור הם מאוד זולים, בשל עלותם הזולה והוצאות החשמל הסבירות, אך יעילותם מוטלת בספק משום שהם מתקשים לחמם באופן אחיד חללים גדולים. עובדות אלה משאירות אותנו עם המזגן, שהוא מערכת החימום הכי חסכונית. עלות התקנתו סבירה ושווה, בעיקר כי הוא משמש גם בקיץ. הפעלה נכונה שלו חוסכת כסף ויעילותו גבוהה, אם כי הוא מייבש מאוד את האוויר בחדר. בכל מקרה, לפני שתבחרו במכשיר, ותכוונו למכשיר הזול ביותר, למדו על כל האופציות, ותנו למידת חסכנותו של המכשיר את המשקל הראוי.
מקפידים על הפעלת תרמוסטט: בכל מכשיר שתבחרו השתמשו בתבונה ובחכמה. הפעילו תרמוסטט או טיימר, השתמשו במכשיר רק במידת הצורך, כבו אותו כשאתם עוזבים את החדר ואל תפעילו אותו לשווא.
אוטמים את הבית: כאשר מדברים על איטום הבית, מדברים ראשית על סגירת חלונות ופתחים. הקפידו שאלה יהיו סגורים כל היום, ולא רק בעת שהותכם בבית. סגרו את אלה כמובן גם בעת שמערכות החימום פועלות, כדי שהחום לא יברח ומכשיר החימום יעשה את פעולתו. איטום נוסף, שהוא קצת יותר מורכב, הוא איטום של הבית - בית עם קירות מבודדים, וכזה שמותקנים בו דלתות וחלונות איכותיים וללא פרצות, יהיה עם טמפרטורה נעימה הרבה יותר מבית שלא נהנה מיתרונות אלה. אם אתם מפעילים חימום ואחרי כיבויו הבית מתקרר בצ'יק צ'ק, סימן שהבית איננו אטום ואיננו מבודד. יש פתרון למצב שכזה - להזמין איש מקצוע שיטפל באיטום הבית. זה אמנם יעלה לכם כסף, אך בטווח הארוך יהיה חסכוני. בכל חורף וקיץ תוכלו להביא את הבית לטמפרטורה המתאימה בקלות רבה הרבה יותר, ולחסוך עד כשלושים אחוזים בעלויות של חימום או קירור הבית.
מווסתים טמפרטורות: בכל המכשירים המאפשרים זאת, ויסות טמפרטורות הוא בבחינת חובה כדי לחסוך בעלויות החימום והקירור. כוונו את המכשיר לטמפרטורה הרצויה והמומלצת (בקיץ היא עומדת על 25 מעלות, ובחורף על 20-18 מעלות). אין טעם להגביר את העוצמות של מכשיר החימום, כל עלייה בדרגה עולה יותר, ומגדילה בכחמישה אחוזים את ההוצאה.
ממהרים לכבות: כבו את מכשירי החימום חצי שעה לפני שאתם עוזבים את הבית, ולא רק ברגע היציאה.
מתמקחים עם הספקים: אם אתם משתמשים במערכות חימום תלויות חומרים (נפט, סולר, גז), ערכו סקר שוק לפני התקשרות עם ספק. רכשו שירותים רק מספקים מורשים המציעים שירות ברמת מחיר סבירה.
בודקים דירוג אנרגטי: אם אתם משתמשים במכשירי חשמל לשם חימום, לרבות מזגן, בדקו את הדירוג האנרגטי של מערכות החימום. אם מדובר בתנורים ודומיהם, יש לשאול לגבי תפוקת החימום של המכשיר. הכוונה היא לbtu/h, שזה כמו "כוח הסוס" של המכשיר. זהו למעשה הציון של כמות האנרגייה שאפשר להפיק מהמכשיר לצורך חימום האוויר בחדר. מכשיר בעל יעילות אנרגטית גבוהה, הוא כזה שמתאים לחדר שבו הוא מוצב. בחדר קטן יש צורך בתפוקת חימום קטנה שעולה פחות, ובחדר גדול יש צורך בBTU גבוה. שימו לב שאם מדובר במזגן, לעניין זה חשיבות רבה. 80% מהישראלים מעדיפים לקרר ולחמם את ביתם באמצעות מזגן, שגם חברת החשמל הכריזה עליו כעל מכשיר החימום החסכוני ביותר, אבל אם המזגן לא מתאים, החיסכון בחשמל יהיה בלתי מספק. מזגנים עם יעילות אנרגטית נמוכה (הרבה מהמזגנים הישנים הם כאלה) עלולים לגרור הוצאות מיותרות.
מחליפים מכשירי חשמל ישנים: בדיוק כמו המזגן, כל מכשיר חשמל ישן, ובכלל זה מכשירי חימום חשמליים, הם לרוב בעלי דירוג אנרגטי נמוך, מה שאומר שצריכת החשמל שלהם גבוהה ולכן מומלץ להחליפם. עלות רכישת מכשירי חשמל חדשים לעתים גבוהה, אך בטווח הרחוק היא חסכונית ומשתלמת בשל החיסכון בעלות השימוש בחשמל.
לסיכום, חימום הבית נחשב לפרויקט לא זול
התקנת מערכות חימום והשימוש בהן עולים לנו לא מעט, אך יש דרך לחסוך באלה ולצמצמם את העלויות. בחרו מערכת חימום חסכונית, אטמו את הבית, השתמשו בקמצנות במכשירי החימום (תרמוסטט, טמפרטורה נמוכה וכיבוי חצי שעה לפני עזיבת המקום), בדקו דירוג אנרגטי, היפטרו ממכשירי חימום חשמליים ישנים והתמקחו עם ספקים ונותני שירותים.
אנשים שחיפשו ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום חיפשו גם
מצא ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום באזורך
ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום באזור ת"א והמרכז ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום באזור חיפה והקריות ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום בתל אביב ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום בירושלים
ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום בחיפה ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום בראשון לציון ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום בבאר שבע ציוד חימום, מערכות חימום ושיטות חימום בפתח תקווה