כתבות בנושא שירות למכונות קפה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

כך תתחזקו את מכונת הקפה הביתית שלכם

יש מוצרים שבכוחם לשפר את איכות החיים בבית בעשרות מונים. מכונת קפה היא ללא ספק אחת המועדפות שבהם, ולא בכדי עלתה הפופולאריות שלה בצורה משמעותית במשקי בית בישראל בשנים האחרונות. כיום, מוצעים אינספור דגמים של מכונות קפה, בסכומים הנעים בין כמה מאות שקלים לבין כמה אלפי שקלים, כאשר כל מכונה כוללת בתוכה פונקציות מגוונות. ואולם, כדי להתפנק כראוי ולאורך זמן, יש לתת את הדעת על תחזוקה הולמת של כל מכונת קפה ביתית, וזאת כדי לשמור על היעילות שלה, למנוע תקלות שונות ולהגדיל את אורך החיים שלה

בכתבה זו:
ניקיון מכונת קפה ביתית | ההתמודדות (החיונית) עם האבנית | ובכל זאת: לא תמיד התחזוקה מספיקה

רגע לפני שמתחילים בפעולות התחזוקה או הניקוי של מכונת קפה ביתית, יש כמה הוראות בסיסיות שחשוב מאוד להקפיד עליהן. ראשית יש לזכור שהמדובר הוא במכשיר חשמלי, ויתירה מכך, להבין שמכשיר זה בעל פוטנציאל נזק גדול יותר ממרבית המכשירים החשמליים (בעיקר עקב המפגש האפשרי עם מים בסביבת המטבח). לכן, חשוב לזכור שלפני כל פעולת תחזוקה, יש להוציא את שקע המכונה מהתקע, ובשום מקרה לא לאפשר לה או לחלק ממנה מגע ישיר עם המים. כמו-כן, חשוב שהמכונה תהיה קרה בעת  הניקיון שלה, כך שכמה שעות הפסקה, ביחס להפעלה האחרונה, היא דרישה בסיסית. פעולה אחרת שיש להקפיד עליה, היא שחרור לחץ מהמכונה בתום כל שימוש בה, באמצעות החלפה שלה ממצב ההקצפה למצב הזרמת המים (במכונות המאפשרות זאת).
 
אין להתעלם מכך שהתחום של מכונות קפה הוא רחב במיוחד כיום, כאשר לכל דגם יש בוודאי הוראות תחזוקה ייחודיות עבורו. חשוב מאוד שתקראו לעומקן את ההוראות הנוגעות לדגם שלכם, שבוודאי מפורטות בחוברת שקיבלתם יחד עמו, ועל פי הצורך גם תפנו שאלות לגביהן, לחברה המשווקת או המייצרת, אם לא מצאתם תשובה לכך בחוברת ההפעלה.

ניקיון מכונת קפה ביתית

בנקודה הזו, חשוב להדגיש כי על אף שמדברים על מכונות קפה כמקשה אחת, בפועל מדובר במארג שלם של רכיבים, שכל אחד מהם מצריך ניקיון ותחזוקה משלו. באשר למעטפת מכונת הקפה, הדרך הטובה והבטוחה ביותר לנקות אותה היא באמצעות מטלית רכה, אשר מרטיבים מעט - שימו לב שמרבית הדגמים מוציאים מכלל אפשרות שימוש בחומרי ניקוי, שעלולים להביא לנזק למכונה. מדפי המכונה, לעומת זאת, לרוב מתפרקים ואפשריים להסרה, מה שמאפשר לשטוף אותם, הן בצורה ידנית  הן באמצעות מדיח הכלים.
החלק הבא שאליו נתייחס הוא בית ראש הקפה, אשר לגביו אסור השימוש במדיח הכלים. על השטיפה להיעשות בצורה ידנית, רצוי באמצעות חומר ממס שיתמודד היטב עם שומני הקפה. לצורך הסרת שאריות של קפה טחון יש להיעזר במטלית לחה, שתעבור היטב גם על המסננת שברכיב זה. הדרך הנכונה לנקות אותה היא באמצעות פתיחתה, באמצעות מברג, וניקויה, כאשר פריט דק דוגמת מחט יכול להבטיח שלא יישארו אזורים סתומים בתוך רשת המסננת.
 
ניקיון מוט הקיטור של המכונה הוא משימה מרכזית נוספת, אך כשמבצעים אותה יש להיזהר. לאחר פליטתו של הקיטור, עלול המוט להיות לוהט, ואף להביא לכוויות. מבחינה טכנית, ניקיון מוט זה, צריך להתבצע באמצעות הסרת המכסה ממנו, שחרור האום אשר בצינור הפנימי והסרת הצינור. לאחר מכן יש לנקות את הצינור והמכסה באמצעות מים חמים (לא במדיח כלים) ולייבשם.
את מיכל המים של מכונת הקפה, רכיב חיוני נוסף בה, רצוי מאוד לנקות בתדירות גבוהה יחסית, של פעם אחת בשבוע לפחות. בפועל, הדרך הנכונה לעשות זאת היא באמצעות פירוק המיכל מהמכונה,  שטיפתו במים וייבושו., רק לאחר מכן יש לחברו מחדש למכונה. את מיכל המים אסור להכניס למדיחי הכלים למיניהם.
 
ומה באשר לצינור הקצפת החלב? ובכן, ההמלצות הברורות מדברות על ניקיון לאחר כל פעולת הקצפה, גם כן באמצעות מטלית לחה. הדבר מונע הישארות שכבת חלב שרופה, אשר מתקשה, פוגעת במראה המכונה ואף עלולה להביא לכך שהפייה שלה תיסתם. שכבות חלב שרוף שכן קיימות על גבי המכונה,  אפשר לנקות במגוון דרכים, ובכלל זה השריה במי לימון טרם ניגובה, או אפילו ניקוי באמצעות צדו הקהה של הסכין.
מלבד הרכיבים המרכזיים שהוזכרו כאן, כמובן שאפשר להצביע גם על רבים אחרים, חלקם ייחודיים לסוג מסוים של מכונות: כך, למשל, מחזיק קפסולות הקפה במכונת אשר מבוססות על הכנת קפה בצורה זו.

ההתמודדות (החיונית) עם האבנית

האבנית היא למעשה הסכנה המרכזית שמאיימת על כל מכונת קפה באשר היא. ניקוי האבנית, שבדרך כלל נדרש אחת ל-90 עד 120 כוסות המופקות באמצעות מכונת הקפה, אפשרי לביצוע באמצעות כמה  דרכים עיקריות. חומרים ייעודיים בצורת אבקות או טבליות יהיו לרוב צורת ההתמודדות העיקרית, אך  טרם השימוש בהם חשוב לוודא כי הם מותרים לשימוש במכונה הספציפית על ידי היצרנית שלה.   בכוחם של אמצעים אלה, כאשר ההתאמה לדגם הספציפי מלאה, לא רק להסיר את האבנית מתוך המכונה, אלא גם להסיר הצטברות של מינרלים או מלחים הנחשבים אף הם למזיקים עבורה.
 
 המעוניינים בכך יכולים להשתמש בפתרונות "טבעיים" יותר, חלקם יעילים יותר וחלקם פחות, ובכלל זה תערובת של מים וחומצת לימון, או לחילופין מים וחומץ: בשני המקרים, היחס של התערובת צריך להיות 1:4 לטובת המים. מנגד, חומרים אשר הבסיס להם הוא חומצה פרומית עלולים להיות סכנה עבור המכונה, ולכן השימוש בהם צריך לצאת מתוך המשוואה.
 
אפשרות אחרת היא להשתמש מראש במסננים שונים, שיסירו את האבנית מהמים, ולמעשה יפחיתו את התדירות שבה נדרש לנקות את האבנית באופן ישיר. יש מכונות המגיעות עם מסנן מובנה, בעוד אחרות מאפשרות לרכוש באופן נפרד את המסננים. אם מתבססים על המים שעוברים בצנרת הבית או הבניין לצורך הפקת הקפה, כמובן שאפשר להתקין את המרכך כבר במערכת הזו. קנקנים ייעודיים לסינון,  דוגמת אלה של בריטה, מסייעים אף הם בהגשמת המטרה החשובה הזו.

ובכל זאת: לא תמיד התחזוקה מספיקה

אם אתם מקפידים על ביצוע פעולות התחזוקה הבסיסיות של מכונת הקפה, כמו גם רבות אחרות שלא נכללו כאן מפאת קוצר היריעה או ההבדלים שקיימים בין הדגמים, סבירות גבוהה היא שהמכונה שלכם לא תישמר לאורך זמן. התרחיש שבו מכונת הקפה שובקת חיים, או לכל הפחות מאבדת מהאיכות או היעילות שלה, אינו בידיוני כלל וכלל. במצב הזה, תיקון מכונת קפה עשוי בהחלט להידרש, והוא כרוך לרוב בעלויות של כמה מאות שקלים לפעולת תיקון. לכן, בשלב הרכישה מומלץ לבחור במכונה המגיעה עם אחריות ארוכה ככל האפשר, של שנה או שנתיים לפחות, ומומלץ מאוד לבחון מה הם השירותים אשר מוצעים במסגרתה.



scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist