כתבות בנושא תפירה וחייטות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

רוצים לדעת מה זה חייט? הכתבה הזאת תפורה עליכם

חייט הוא למעשה תופר בתפירה עילית, שהתמחותו העיקרית והבלעדית היא תפירת חליפות גברים או חליפות נשים באופן מושלם ומותאם, בדיוק על פי מידות הלקוח. האם יש עדיין בעלי מקצוע שעובדים כחייטים, או שמקצוע זה פס מן העולם? מה עושים אם בכל זאת רוצים להזמין חולצה או חליפה בעבודת יד, או במילים אחרות - איך מחפשים מחט בערימת שחת?

בכתבה זו:
חייט חליפות - תפירה עילית (הוט קוטור) | תהליך עבודת החייט | אז מי בכל זאת מגיע אל החייט? | איך תבחרו חליפה מחויטת? | ואיך תבחרו שמלה בהתאמה אישית?

מי שהכיר בימיו חייט, ודאי הכיר שושלת נכבדת של חייטים, מכיוון שהמקצוע נחשב לאומנות שעוברת מדור לדור. מדובר במקצוע לא פשוט שדורש הרבה מיומנות ועבודת כפיים. החייט הופך בדים (איכותיים בלבד) לבגדים באמצעות חיתוך ותפירה מדויקת. אז מדוע נעלמו החייטים? במילה אחת- הטכנולוגיה...מכונות תפסו חיש מהר את מקומם.

חייט חליפות - תפירה עילית (הוט קוטור)

חייט חליפות מתמחה בתפירת חליפות מותאמות באופן אישי ללקוח. יש אנשי עסקים שמתקשים לוותר על התענוג, ומחפשים ברחבי תבל חייטים מקצועיים שיתפרו עבורם חליפות, ויש אחרים שמסתפקים בעבודות התיקונים שנעשות על ידי 'החייט המודרני'. למרות שבישראל, כמעט בלתי אפשרי למצוא חייט, בבריטניה ובתאילנד (ובמקומות רבים נוספים) החייטים עושים חיל וממשיכים לתפור חליפות יקרות לפי מידות.
 
אם נהיה כנים לרגע, בישראל לא ממש היה מקום לחייטות עילית אירופאית אף פעם. אנשי העלייה  היו עסוקים בהפרחת השממה ובעבודת אדמה, ולא היה להם מספיק כסף לחליפות יקרות. מי שתפר עבורם את החליפות, התקשה להתאימם למזג האוויר הישראלי, והמראה נחשב כ'גלותי' ולא ישראלי-צברי. רק לאחר שהשכילו החייטים הישראלים לתפור חליפות נוחות, שימושיות ולא יוקרתיות מדי,  הם הצליחו.

תהליך עבודת החייט

כדי לתפור חליפות לפי מידת בגדים מדויקת עם כחמישים חלקים, על החייט לבצע כמה מדידות כדי להתאים שרוולים וצווארון, היקפים, בדים, כיסים ועוד. בממוצע צריך לבצע שלוש מדידות (לא כולל הפעם שבה צריך ללכת ולקנות את הבד), ולא לכולם יש את הסבלנות הנדרשת, בייחוד כשאפשר  פשוט להיכנס לאחת הרשתות, ולרכוש חליפות מוכנות. כל מה שצריך הוא מידות מכנסיים ומידות חולצות, את המכפלת והתיקונים 'הקטנים' אפשר לבצע אצל התופרת השכונתית.

אז מי בכל זאת מגיע אל החייט?

אנשים בעלי מידות מיוחדות - גדולות במיוחד, קטנות במיוחד או בעלי פרופורציות לא סטנדרטיות - חרדים וחתנים. אלו מגיעים ובוחרים סגנון, סוג רכיסה, כפתורים,  פתחים ועוד. הכל כאן נעשה בהתאמה אישית ובסבלנות מרובה. והמחיר? רציונאלי ביותר, ואפילו נמוך ביחס לעבודת האומן המוקפדת. מה שכן, תשכחו מנאמנות טוטאלית. אם פעם היו מגיעים לאותו חייט ספציפי במשך שנים ואף במשך דורות, היום לא קיימת נאמנות כזו למותגים. מי שרוכש היום חליפה או פריט מחויט ברשת אחת, מחר רוצה לגוון ולבחור חליפה בסגנון שונה מהחנות המתחרה.

איך תבחרו חליפה מחויטת?

כללים לבחירת חליפה:

  1. חלק עליון: לא לוחץ, לא שמוט ולא 'מנפח'. החלק העליון צריך להיות מונח בנינוחות מחבקת  ולסמן את קו הכתפיים.
  2. שרוולים: לא לחוצים ולא רחבים. נוחים ומבצבצים (כאינץ' לפני פרקי כף ידיכם).
  3. גזרה חופשית אך לא רחבה ומשמינה.
  4. המכנסיים צריכות 'לפגוש' את הנעליים אך לא לכסותן.
  5. בחרו בד נעים וגמיש, עדיף מכותנה. רצוי לא לבחור בבד סינתטי מכיוון שהוא אינו סופג זיעה.

ואיך תבחרו שמלה בהתאמה אישית?

  1. חפשו גזרות וסגנון שאתם מתחברים אליהם.
  2. הראו לתופרת/מעצבת ובחנו יחדיו אילו מן הגזרות מתאימות לגוף שלכן.
  3. השמלה שלכן יכולה להיות שילוב של דגמים שונים, או בעיצוב חדשני לגמרי.
  4. אחרי שהקו העיצובי שלכן יהיה ברור כשמש למעצב, מגיע שלב הסקיצה, שהוא שלב בסיס השמלה וגזרתה.
  5. השלב הבא הוא בחירת בד ודגם.
  6. סקציה על נייר ולקיחת מידות.
  7. שלב מדידות ושיפורים (בממוצע 4 מדידות).
  8. מדידה אחרונה כשבוע לפני האירוע (אם יש).

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist