כתבות בנושא הובלת מטענים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

הובלת מטענים חורגים - בכל הגדלים, ומכל הסוגים

שינוע והובלה של מטענים הם תחום התמחות מורכב הדורש עמידה בתנאים בטיחות וזהירות קפדניים. כאשר המטענים הם חורגים, אם בשל משקל, גובה, גודל, צורה או תוכן, יש חוקים נוקשים יותר לביצוע ההובלה, כך שתהיה בטוחה ויעילה. לשם הובלת מטענים חורגים נדרש ציוד מיוחד, זהירות יתירה, ניסיון, כלים מתאימים, אנשי מקצוע עם ידע, כלים ומיומנויות ובעיקר מודעות לתקנות, לדרישות ולדרכי יישומן. אז מה זה מטען חורג? מהם החוקים החלים על הובלתו ומה הם קובעים? מי מבצע הובלת מטענים חורגים לסוגיהם? מהו הציוד הנדרש לשם כך וכיצד מובילים ציוד כבד בפועל? כל התשובות לכל השאלות

בכתבה זו:
מטען חורג - סכנה! | איך מובילים מטען חורג? | איך בוחרים חברת הובלות למטענים חורגים?

יש כל מיני סוגים של מטענים חורגים. בגדול מטען חורג הוא כזה שבשל משקלו או בשל מידותיו החריגות, הוא חורג ממטען המותר להובלה בכלי רכב בישראל. מטען חורג, לפי תקנות התעבורה, חוק שירותי ההובלה ותקנות שירותי ההובלה - שהם החוקים השונים העוסקים בהסדרת הובלה ושינוע של מטענים חורגים בכבישי ישראל - הוא אחד מאלה:
 
1. מטען החורג בשל משקלו.
2. מטען החורג בשל מידותיו.
3. מטען החורג בשל מידת סכנתו: כאן יכולים להיכלל חומר נשפך ו/או חומר מסוכן.

מטען חורג - סכנה!

1. בעת הובלת מטען חורג יש סיכון לבעלי המקצוע המעורבים בתהליך השינוע שלו, החל משקילתו, עבור בהעמסתו ובהובלתו וכלה בפריקתו.
2. בעת הובלת מטען חורג יש סיכון לאנשים בסביבה שעלולים להיפגע מדליפה, נפילה, פגיעה או הסתרה ופגיעה בראות בכביש.
3. סנקציות על מי שלא עומד בכללים: כל נהג משאית יודע שלפחות פעם ביממה יעצרו אותו לבדיקת רישיונות והיתרים,  ישקלו את המטען שהוא מוביל ויוודאו כי אין המדובר במטען חורג, ואם כן שהוא מובל לפי הכללים הרבים. משקל החורג במידות או במשקל ולא מובל לפי התקנות, משמעו עבירה על החוק. החברה המובילה תיחשף, ויוטלו עליה סנקציות. יש אכיפה מוגברת בתחום זה, וכל משאית המובילה מטענים היא פוטנציאל לבדיקה של עמידה בתקנות ומילוי אחר הכללים. 

איך מובילים מטען חורג?

הובלת מטען חורג, כאמור, מחייבת ציוד מיוחד, ניסיון של בעלי המקצוע, תיאום בין גורמים רבים המעורבים בתהליך והקפדה על כללים רבים. יש אינספור כללים החלים על הובלת מטען חורג, וקשה למנות את כולם. בין הכללים המגוונים בולטים הכללים הבאים:
 
1. בעת הובלת מטען חורג, יש לחלק את המשקל של המטען בצורה נכונה.
2. בהובלת מטען חורג, יש להצמיד את המטען באופן מיטבי לכלי המוביל, ולוודא שלא יזוז או ישתחרר עקב רוח חזקה בעת הנסיעה.
3. עמידה בהגבלות המשקל כוללת שקילה של המשאית המובילה ושל המטען המובל כמכלול. כלומר, יש לוודא שהמשקל הכולל של הרכב ביחד עם המטען החורג, עומד בהגבלות. 
4. כאשר מובילים מטען חורג, יש לשים דגש רב על מידות המטען, ולוודא שהכללים המיוחדים למידות המטען המובל מיושמים. בין הכללים הללו ראויים לציון הכללים הבאים - יש לקבל היתר מקצין משטרה אם המטען עובר גובה מסוים;  יש לוודא שדפנות המטען החורג לא מסתירות לנהג ולנוסעים בכביש את הדרך ואת הראות; אסור שמטען יחרוג יותר ממטר אחד מחוץ לנקודה הקיצונית ביותר של החלק הקדמי והאחורי של הרכב; אסור שהמטען יחרוג משליש אורכו של משטח ההטענה ועוד. 
5. סימונים: בעת הובלת מטען חורג יש לסמן את כלי הרכב ואת המטען באופנים מסוימים. כך, למשל יש תקנה הקובעת חובה להציב על המטען החורג משולש אזהרה שווה צלעות שצלעו 60 ס"מ, וקודקודיו מעוגלים ברדיוס של 40 מ"מ,  העשוי מפח מצופה מחזיר אור לבן, שעליו מוטבעות אותיות שגובהן לא יעלה על 3 מ"מ והסימון יהיה בפינה השמאלית התחתונה של בסיס המשולש. לעניין צבע המשולש - הוא משתנה לפי מיקום המטען. אם המטען הוא חורג קדמי, משולש האזהרה יהיה לבן מחזיר אור משני צדדיו; אם המטען חורג אחורי משולש האזהרה יהיה לבן מחזיר אור משני צדדיו ותהיה לו מסגרת בצבע אדום מחזיר אור.
6. תיאום בין הגורמים המעורבים: פעמים רבות הובלת מטען חורג היא פרויקט שיש להפיקו ובמסגרת הפקתו יש לתאם בין גורמים שונים. הפקה זו מחייבת תכנון, מחשבה מוקדמת וגישור בין גורמים רבים כגון, רשויות האכיפה, משטרת ישראל, הלקוח - בעל המטען, החברה המובילה, יועצים הנדסיים, נתיבי ישראל, מקבל המטען וכדומה. 

איך בוחרים חברת הובלות למטענים חורגים?

בין אם אתם רוצים להעביר מטען חורג באופן חד פעמי, ובין אם באופן קבוע ובתדירות גבוהה, עליכם להתקשר עם חברת הובלות המציעה שירותי שינוע והובלה של מטענים חורגים. כאשר אתם בוחרים חברה שכזו, עליכם להתחשב בכמה גורמים שיהפכו את הבחירה שלכם למוצלחת. כדי שההובלה תתבצע בזהירות הנדרשת, בבטיחות, תוך הקפדה על החוקים וביעילות, שימו לב למאפיינים הבאים בעת בחירת החברה:
 
1. רישוי והסמכה: יש לבחור חברת הובלות שלה כל התעודות, המסמכים והרישיונות הנדרשים על פי חוק, וכי היא עומדת בתקנים הנדרשים. 
2. ציוד מתאים: יש לוודא כי לחברת ההובלות ציוד מתאים הנדרש לשם הובלת מטענים חורגים בכלל ומטענים חורגים שהלקוח מעוניין לשנע בפרט. האם יש להם ציוד קשירה ואחיזה מספקים, משקלים, מיכליות, מנופים, רכינות, סמיטריילרים, פולטריילרים, פלטות, רמסות, מלגזות וכדומה. 
3. ניסיון של אנשי המקצוע: יש לוודא כי הנהג, המוביל, המעמיס וכל מפעילי הציוד והגורמים המעורבים בהובלה, הם  בעלי רישוי לעסוק במקצוע, הם בעלי ניסיון ויש להם הידע, הכלים והמיומנויות הנדרשים לשם ביצוע הובלה בטוחה ויעילה. 
4. אמצעי בטיחות וזהירות: יש לוודא כי לחברת ההובלות אמצעי בטיחות וזהירות נדרשים, כי יש להם יכולת וכלים להבטיח את בטיחות השינוע וכי יש פיקוח ובקרה לאורך כל התהליך, לרבות פיקוח צמוד והדוק על ההובלה בכל שלביה השונים, לכל אורך הדרך.
5. זמינות: יש לוודא כי יש איש קשר שמלווה את הפרויקט וכי הוא זמין עבורכם. 
6. ביטוח: יש לוודא כי למטען המובל יש ביטוח המכסה את הגעתו ליעדו. 

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist