
מהו תנור תעשייתי, ומה חשוב לבדוק לפני שקונים אחד כזה?
רוב תנורי המטבח כיום מציעים שלל טכנולוגיות שמאפשרות למשתמש הפשוט במטבח כמה וכמה יכולות שבעבר לא יכול היה ליהנות מהן במלואן. למעשה, רמת התנורים הביתיים כיום מתקרבת לרמה של התנורים המקצועיים - אלה שמככבים במטבחי המסעדות השונות, ושאליהם כולנו לוטשים עיניים, ובצדק. מדוע בצדק? משום שהתנורים התעשייתיים הם המאסיביים, המרשימים והמתקדמים ביותר. עבור מי שמעוניין להקים מסעדה חדשה, או בשביל בשלנים מדופלמים שמבקשים לחדש את המטבח שלהם בתנור משופר, הנה כמה טיפים לרכישת תנור תעשייתי שישרת אותם בצורה הטובה ביותר
רכישת תנור תעשייתי אינה נוגעת לעיצוב
בחרו תנור רב תכליתי
ניקוי ותחזוקה של תנור תעשייתי
מורכבות התנור
תנורים תעשייתיים מגיעים לרוב עם כמה תאי אפייה או עם כמה 'שלבים'. אלו מאפשרים לאפות במקביל כמה סוגי מאפים או כמות גדולה של יחידות מאותו סוג מאפה. שימו לב שיש תנורים שמספקים תאים נפרדים, כמעט אטומים לגמרי, אשר כל אחד מהם יכול לתפקד כמעין תנור תעשייתי לאפייה בפני עצמו. כך, תוכלו באותו הזמן לאפות כמה וכמה מוצרים, אם כי עליכם לקחת בחשבון שבכל זאת, באופן טבעי, כמות מוצרי האפייה בתנור תשפיע על התוצר הסופי (לדוגמה: ייתכן ויידרש זמן רב יותר לאפיית כל מוצר בפני עצמו).
בטיחות וביטחון בתנור
לרוב, מטבחי מסעדות הם רק חלק קטן מהמסעדה כולה, ולא פעם אף יהיו קטנים למדי. במצב העניינים הזה, ברור שהעבודה ליד התנור החם (תנורים תעשייתיים אף חמים יותר מתנורים ביתיים רגילים, לעתים) עשויה להיות מסוכנת מאוד. חפשו תנור תעשייתי אשר מספק מלבד עבודה טובה גם רמת בטיחות מספקת, אשר תמנע מעובדי המטבח כוויות ופציעות. כך לדוגמה, רוב התנורים מסוג זה מציעים דלת פתיחה כפולה ומחוסמת, אשר מבודדת מחום וכך מונעת תאונות לא נעימות.
שיפורים ושדרוגים חשובים
בשנים האחרונות נוספו שיפורים ושדרוגים רבים בעולם התנורים לאפייה, בין אם מדובר בתנורים ביתיים ובין אם בתנורים תעשייתיים. כך, אפשר למצוא כיום ברוב התנורים את תוספת הטורבו אשר מבטיחה חימום, בישול, צלייה ואפייה בעוצמות גבוהות יותר ובמהירות גדולה יותר. חידוש נוסף אשר מופיע ברבים מתנורי התעשייה הוא מחולל הקיטור, אשר מאפשר אידוי איכותי ומהיר של כל מוצר באשר הוא, החל בבשר דגים ובשר בקר ועד לקטניות וירקות - מה שיכול לסייע גם באפייה, לעתים.