מהו תנור תעשייתי, ומה חשוב לבדוק לפני שקונים אחד כזה?

רוב תנורי המטבח כיום מציעים שלל טכנולוגיות שמאפשרות למשתמש הפשוט במטבח כמה וכמה יכולות שבעבר לא יכול היה ליהנות מהן במלואן. למעשה, רמת התנורים הביתיים כיום מתקרבת לרמה של התנורים המקצועיים - אלה שמככבים במטבחי המסעדות השונות, ושאליהם כולנו לוטשים עיניים, ובצדק. מדוע בצדק? משום שהתנורים התעשייתיים הם המאסיביים, המרשימים והמתקדמים ביותר. עבור מי שמעוניין להקים מסעדה חדשה, או בשביל בשלנים מדופלמים שמבקשים לחדש את המטבח שלהם בתנור משופר, הנה כמה טיפים לרכישת תנור תעשייתי שישרת אותם בצורה הטובה ביותר
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג תנורי אפייה ובישול לתעשייה

רכישה של תנור תעשייתי נובעת ברוב המקרים מצורך בשימוש אינטנסיבי, לעתים תכופות, בכמויות גדולות ועם אפשרויות שימוש רבות ככל האפשר - צרכים שתנור ביתי לבישול ואפייה יתקשה לעמוד בהם לאורך זמן, וסביר שיתקלקל או ישבוק חיים בתוך זמן קצר יחסית.
 
כדי לדעת אילו פרמטרים חשוב לבחון לפני הרכישה, מומלץ לעבור על רשימת הדגשים והנקודות שלהלן, ולקבל החלטות בהתאם למה שמתאים עבורכם.
 

רכישת תנור תעשייתי אינה נוגעת לעיצוב

בתור אנשים רגילים, ללא ניסיון בתחום המסעדות, בוודאי נחפש את התנור היפה ביותר,  כזה שישתלב בצורה נפלאה במטבח שלנו. אבל, כשמדובר בתנורים תעשייתיים, העניין הזה  כלל לא מהווה שיקול. עיצוב המטבח במסעדה אינו חשוב, כמו היעילות שלו והיכולת לספק למסעדן את כל מה שהוא צריך, תוך חיסכון במקום.
 
לכן, כאשר אתם בוחרים תנור אפייה תעשייתי, אחד הדברים החשובים שיש לשים לב  אליהם הוא הפונקציונאליות שלהם. כך למשל, אם ההתלבטות היא בין תנור תעשייתי גדול  במיוחד ובין תנור קטן יחסית, השאלה היא מה הם מספקים לכם: לעתים, דווקא הקטן יותר  יהיה היעיל ביותר, ועל כך עליכם להתעקש יותר מכול.
 

בחרו תנור רב תכליתי

עצה זו נוגעת בייחוד לבעלי מסעדות מגוונות, שמציעות כמה סוגים של מאפים, לדוגמה:  לחמים, עוגות ופיצות. הרי כל אחד מהמאפים הללו דורש תשומת לב נפרדת, הכנה נפרדת וכמובן - יכולות אחרות מהתנור.
 
לכן, בעת בחירת תנורים תעשייתיים, חשוב מאוד לדאוג שאלו יציעו כמה שיותר יכולות  ושיהיו רב תכליתיים. יש תנורים, למשל, המיועדים אך ורק לאפיית לחם, ומנגד, כאלו  שיכולים לאפות לחמים, פיתות עיראקיות ואפילו פיצה. כדאי מאוד לבחור באופצייה השנייה,  בייחוד, כאמור, אם התפריט שלכם מושתת על סוגים שונים של מאפים. 
 

ניקוי ותחזוקה של תנור תעשייתי

כבעלי מסעדה, בוודאי תחפשו מוצרים אשר מלבד היכולות הגבוהות, מציעים לכם תחזוקה קלה ופשוטה. אין טעם לרכוש תנור בעל יכולות גבוהות, אם לאחר סיום העבודה עליכם להשקיע שעות בניקיונו ובהכשרתו לפעולה הבאה. אחד הדברים החשובים ביותר במסעדה  הוא מהירות העבודה, ותנור כזה, יהפוך את העבודה השוטפת לאטית במיוחד.
 
לכן, חפשו תנורים שקל לנקות ולתחזק. כאלו שמכילים תאים נפרדים ונגישים; כאלו שאפשר  לנתק בהם חלקים פנימיים בקלות, לצורך תחזוקה וניקיון יסודי ואף כאלו שמוגדרים בעלי אפשרות לניקוי עצמי אוטומטי. זוהי הדרך להפוך את  התנור שלכם ליעיל במיוחד וגם לקל לתפעול. 
 

מורכבות התנור

תנורים תעשייתיים מגיעים לרוב עם כמה תאי אפייה או עם כמה 'שלבים'. אלו מאפשרים  לאפות במקביל כמה סוגי מאפים או כמות גדולה של יחידות מאותו סוג מאפה. שימו לב  שיש תנורים שמספקים תאים נפרדים, כמעט אטומים לגמרי, אשר כל אחד מהם יכול לתפקד  כמעין תנור תעשייתי לאפייה בפני עצמו. כך, תוכלו באותו הזמן לאפות כמה וכמה מוצרים,  אם כי עליכם לקחת בחשבון שבכל זאת, באופן טבעי, כמות מוצרי האפייה בתנור תשפיע על  התוצר הסופי (לדוגמה: ייתכן ויידרש זמן רב יותר לאפיית כל מוצר בפני עצמו).

 

בטיחות וביטחון בתנור

לרוב, מטבחי מסעדות הם רק חלק קטן מהמסעדה כולה, ולא פעם אף יהיו קטנים למדי.  במצב העניינים הזה, ברור שהעבודה ליד התנור החם (תנורים תעשייתיים אף חמים יותר  מתנורים ביתיים רגילים, לעתים) עשויה להיות מסוכנת מאוד. חפשו תנור תעשייתי אשר  מספק מלבד עבודה טובה גם רמת בטיחות מספקת, אשר תמנע מעובדי המטבח כוויות  ופציעות. כך לדוגמה, רוב התנורים מסוג זה מציעים דלת פתיחה כפולה ומחוסמת, אשר  מבודדת מחום וכך מונעת תאונות לא נעימות.

 

שיפורים ושדרוגים חשובים

בשנים האחרונות נוספו שיפורים ושדרוגים רבים בעולם התנורים לאפייה, בין אם מדובר בתנורים ביתיים ובין אם בתנורים תעשייתיים. כך, אפשר למצוא כיום ברוב התנורים את תוספת הטורבו אשר מבטיחה חימום, בישול, צלייה ואפייה בעוצמות גבוהות יותר ובמהירות גדולה יותר. חידוש נוסף אשר מופיע ברבים מתנורי התעשייה הוא מחולל הקיטור, אשר מאפשר אידוי איכותי ומהיר של כל  מוצר באשר הוא, החל בבשר דגים ובשר בקר ועד לקטניות וירקות - מה שיכול לסייע גם באפייה, לעתים.

 

ניצול אנרגייה

אחד הדברים החשובים כיום, בעולמנו החותר לחיסכון ולשמירה על איכות הסביבה, הוא נושא הניצול האנרגטי. אז אמנם תנורים תעשייתיים זוללים הרבה מאוד אנרגייה (במיוחד אם נשווה זאת לרוב המכשירים הביתיים), אך אפשר למצוא היום לא מעט כאלו שמציעים ניצול  אנרגייה מקסימאלי, לטובת חיסכון גדול ככל האפשר.
 
בהקשר זה, מומלץ מאוד לבדוק, בעת רכישת התנור, את פרק הזמן הדרוש לחימומו ולקירורו. תנור תעשייתי ממוצע ידרוש זמן ארוך יותר לשתי הפעולות הללו, ביחס לתנורים הביתיים, אך בדרך כלל, ככל שזמן זה יהיה קצר יותר, כך השימוש בתנור יהיה נוח ויעיל יותר, ולא פעם גם יביא לחיסכון באנרגייה.
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא תנורי אפייה ובישול לתעשייה
האם המאמר עזר לך?