כתבות בנושא הובלת מטענים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך לביצוע הובלת מכולות בלי תקלות

הובלת מכולות ומטענים כבדים וחורגים איננה עניין של מה בכך. מדובר במשימה מורכבת הנסמכת על נותני שירותים בחברת הובלות, שדואגים לבטיחות, לשינוע ולפרוצדורות השונות הכרוכות בתהליך שינוע המכולות. כדי שמכולה תגיע ליעדה בשלום, יש להובילה בחוכמה ובמקצועיות. אז מה מעבירים במכולה? למה היא הפכה לצורת האחסון והשינוע הפופולארית ביותר? כיצד משנעים נכון מכולה, ואיך מאתרים חברת הובלות שתעמוד בכבוד במשימה?

בכתבה זו:
סוגי מכולות | מי יודע לשנע מכולות? | אז איך בוחרים חברת הובלה?

הובלת מכולות איננה ככל הובלה. כדי שהיא תעבור בשלום וכדי שהמכולה תגיע בבטחה ליעדה, יש צורך בחברת הובלות מוסמכת, בעלת ניסיון, בעלת היתרים מתאימים ובעלת ציוד מתאים. מי שמתעניין בהובלת מכולות צריך לדעת כי על איכות ההובלה, על דרישותיה ועל עלותה משפיעים גורמים מגוונים כגון: המטען המובל, גודל המכולה, נקודת המוצא להובלה (בדרך  כלל נמלים, שדות חקלאיים או מפעלים), המרחק בין נקודת המוצא ליעד ועוד.
אנשים, חברות וגופים רבים משתמשים במכולות למטרות שונות, ורבים מהם זקוקים לשינוען. אחסון במכולות של סחורה, ריהוט או כל מטען אחר, ושינועה הפך לצורת ההובלה המקובלת ביותר. המטען מוכנס למכולה שמשמשת מקום אחסון בטוח ונוח, בגודל משתנה, וזו מועמסת על אונייה, על מטוס או על משאית ומועברת ממקום למקום לפי הצורך. 
כל מי שמעוניין לשנע מכולה, חייב להתחיל במלאכה בשלב של הכרת המכולות על גודלן ועל שימושיהן.

סוגי מכולות

יש כיום כמה מכולות המשמשות לאחסון ולשינוע סחורות. המכולות נבדלות אלה מאלה בגודל ובעיצוב, וכל מכולה מתאימה לסחורה מסוימת.
מכולות בגדלים שונים - מכולות 20 רגל קלות שיכולות להכיל עד 14 טון כולל של סחורה; מכולות 20 רגל כבדות, מכולות 40 רגל רגילות ומכולות 40 רגל גבוהות.  
מכולות עם פתחים שונים - המכולה הסטנדרטית היא מכולה עם פתח צד, להעמסה שמותאמת לשמש להובלת מטענים מסוגים שונים שאינם מצריכים "טיפול" מיוחד. מכולה זו לרוב תגיע באורך עשרים רגל, שאז תוכל להכיל משקל מקסימלי של  עשרים וארבעה טון, או באורך של ארבעים רגל ואז תוכל להכיל שלושים טון. לצדה יש מכולה בעלת גג פתוח המיועדות לשינוע סחורות יותר מורכבות וחריגות בשל צורתן, גודלן או משקלן. הסחורות הללו מוכנסות לפתח העילי של המכולה על ידי עגורן, ולאחר ההעמסה הפתח נסגר על ידי יריעת פלסטיק. גם מכולות אלה מגיעות בגודל של עשרים רגל או ארבעים רגל. לצדן של אלה יש גם מכולות משטח המתאימות לאחסון סחורות ולשינוע סחורות "מאתגרות במיוחד", דוגמת מטענים שצורתם הגיאומטרית מונעת את הכנסתם למכולה שיכולה להיסגר או מטענים בעלי גובה רב או מטענים כבדים במיוחד. 
לצדן של אלה יש גם מכולות עם פונקציות ייחודית המתאימות לשינוע סחורות שזקוקות לתנאים ייחודיים כדי לשרוד. כך, למשל, יש מכולת קירור המשמשות לשינוע סחורה החייבת להישמר בקירור והמכולה חייבת חיבור תמידי לחשמל. או מכולות המתאימות לשינוע הובלת חומרים בתפזורת (דשן, מלט, סוכר וכדומה) וכן מכולות המתאימות להעברת חומרים מסוכנים ומוכרות בשם "איזו-טנקים”. 

מי יודע לשנע מכולות?

יש חברות הובלה המתמחות בשינוע של מטענים חריגים, סחורות ומכולות, ואשר משמשות את מי שמעוניין בשירותי הובלה של אחת או יותר מהמכולות הנ"ל. כשבוחרים להיעזר בחברה המעניקה שירותי הובלת מכולות, יש לנהוג בזהירות רבה, לפעול לפי הכללים ולנקוט אמצעים להגנה על עצמכם ועל המטען היקר. אתם חייבים להפקיד את המטען שלכם בידיים טובות, מקצועיות ואמינות, כדי שיגיע למחוז חפצו בזמן, ללא תקלות וללא נפגעים (בנפש או בסחורה). לשם כך יש לאתר חברת הובלה מקצועית ומתאימה שתעמוד במשימה החשובה בכבוד. 

אז איך בוחרים חברת הובלה?

1. בודקים אם יש לחברת ההובלות ציוד מתאים להובלה ולשינוע של מטענים חורגים ומכולות. אל תתביישו לשאול כמה משאיות וכמה נגררים כולל צי החברה, ואם יש להם מיכליות, מנופים, פלטות, רמסות, רכינות, מנוף הרמה למכולות, סמיטריילרים, פולטריילרים, מלגזות המסוגלות לשנע מכולות וכדומה. ציוד רב מעיד על כך שחברת ההובלה רצינית ומנוסה בפרויקטי שינוע רבים מסוגים שונים. 
2. בודקים אילו שירותים מעניקה חברת ההובלות: תפקידה של חברה להובלת מכולות לא מסתיים בהעמסה ושינוע אלא החברה גם אחראית על רבים מהפרטים הקשורים להפקת ההובלה, למשל: תיאום בין כל הגורמים המעורבים בהפקה (המשנע, הלקוח, מקבל הסחורה); פעילות נחוצה מול עמילי המכס המקבלים אישור על שחרור המכולות; תיאום הגעה עם הלקוח; תיאום פריקת המכולה עם המוביל והפורקים על פי הצורך; דיווח על התקדמות ההובלה בשלביה השונים ועוד. 
3. בודקים כמה ותק וניסיון יש לחברת ההובלות, ובוחרים רק בחברת הובלה מוכרת שיש לה "אמא ואבא", מוניטין  ראויים והרבה שנים של עבודה טובה עם קבלות. מומלץ גם לבדוק אם החברה נתונה לפיקוח של משרד התחבורה  ו/או של המשרד לאיכות הסביבה. 
4. בודקים את מקצועיות הנהגים: הובלת מכולות דורשת לא רק כלים מיוחדים המתאימים לביצוע המשימה אלא גם אנשי מקצוע מומחים בהפעלתם של אלה. כדי להוביל מכולות בבטחה, יש לדעת כיצד להעמיסן, כיצד לקשרן ולקבען, כיצד לנהוג כדי שיימנע נזק לסחורה וכיצד לפרוק אותן. אל תהססו לשאול לגבי הניסיון של הנהג שישנע את המכולות שלכם, ולוודא שיש לו הסמכות המקצועית הנדרשת לשם כך.
5. בודקים אם יש תקן מתאים לחברת ההובלות. בעניין התקנים יש לשים לב במיוחד למצב שבו הסחורה המובלת במכולות כוללת חומרים מסוכנים. במקרה כזה לא רק שהמכולה חייבת להיות מותאמת להעברה בטוחה של חומרים אלה אלא גם החברה חייבת להציג את התקנים המאפשרים לה לשנע חומרים מסוכנים. חומרים אלה כוללים נוזלים כגון דלקים ושמנים, חומצות ובסיסים, חומרים העמידים בפני תגובות כימיות שונות, חומרים מתפוצצים, גזים מתלקחים, חומרים רדיואקטיביים ועוד. מן הסתם שינוען של מכולות המכילות חומרים אלה דורשת התייחסות מיוחדת, וחייבת להתבצע בצורה מקצועית וזהירה. התקנים המוענקים לחברת ההובלות, כגון ISO 9001, מעניקים היתר הן לרכב הן לנהג שעובר הכשרה מיוחדת, להוביל חומרים מסוכנים. אל תהססו לבחון קיומו של היתר זה בשבע עיניים.
6. בודקים אם יש אפשרות אחסון לאחר הובלת המכולות: פעמים רבות נדרש אחסון המכולות במהלך השינוע, לפני השינוע או לאחריו. אם זה המקרה אצלכם, רצוי שתבחרו בחברת הובלות המעניקה גם שירותי אחסון למכולות. בהקשר זה גם כן חשוב להיות זהירים. לא מספיק שחברת ההובלות מציעה אחסון אלא יש לבדוק כי תנאי האחסון מתאימים. יש הטוענים שאחסון מכולה הוא מומחיות בפני עצמה, והם ממש-ממש לא טועים. למשל, אם מדובר  בחומרים מסוכנים, האחסון צריך להיות ייחודי. גם לגבי סחורות רגילות יש לבחון התאמה ועמידה בתנאי סף, כמו  למשל, טמפרטורה מתאימה, חשיפה לאוויר, חשיפה לאור ולשמש, חשיפה למזיקים, חשיפה לרטיבות ועוד. יש גם  לבחון נגישות למכולה המאוחסנת, ולוודא שתהיה לכם גישה לסחורה כל אימת שתזדקקו לה. ומה עם המכולות שלכם  חייבות חשמל צמוד? 
7. בודקים אם לחברת ההובלות יש ניסיון בהעברת סחורה מהסוג שאתם שואפים להעביר כגון: תוצרת חקלאית, תוצרי  מחצבה, חומרי גלם לתעשייה, חומרי בניין וכדומה. לכל סחורה רגישות משלה, ונחוצים תנאים ייחודיים לשם שינועה הבטוח. עליכם לוודא את קיומם של התנאים הללו.
8. בודקים מראש את רמת השירות: ודאו כי יש איש קשר שמלווה את הפרויקט ועד כמה הוא זמין. ודאו כי יש על ההובלה פיקוח צמוד ואדוק בכל שלביה השונים, לכל אורך הדרך, כדי למנוע פגיעה בסחורה.
9. מוודאים קיומם של אחריות ובטיחות: בודקים תקני בטיחות, תעודות אחריות, קיומם של ביטוחים, למשל ביטוח מטענים מלא, וקיומם של אמצעי בטיחות כגון אמצעי קשירה ואחיזה מספקים.
10. בודקים את מיקום החברה: פעמים רבות למיקום חברת ההובלות חשיבות רבה. כך, למשל, מיקום ליד אחד מהנמלים יכול להיות יתרון עצום עבור אנשים העוסקים בייבוא וייצוא ואשר נזקקים לשירותי שינוע והובלת מכולות ממדינה למדינה. 



 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist