accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא רמקולים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

סקירת סוגי הרמקולים ומטרות השימוש בהם

התכלית העיקרית של רמקולים - להפיק צלילים, ורצוי איכותיים ככל האפשר - אינה דורשת הבהרה. מה שברור הרבה פחות, לפחות למי שלא התנסה בכך הלכה למעשה, הוא שמלאכת בחירת הרמקולים אינה דבר של מה בכך. זאת מכיוון שיש בנמצא סוגי רמקולים רבים, כל אחד עם מאפיינים ויתרונות משלו. מבולבלים? אנחנו ננסה לעשות לכם קצת סדר בבלאגן, עם סקירה של הסוגים הנפוצים של רמקולים, ועם היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם

בכתבה זו:
רמקולים רצפתיים | רמקולים מדפיים | רמקולים לווייניים | רמקולי קיר | רמקולים שקועים | רמקולים אלחוטיים | המסע לעבר הרמקול האידיאלי

ההבדל הבולט ביותר בין סוגי הרמקולים השונים הוא בגודלם. תחום הרמקולים מציע מגוון עצום של רמקולים בגדלים שונים, מן הזעירים ביותר, ועד רמקולים עצומים במיוחד, אלא שלא הגודל הוא הפרמטר הקובע את איכות הרמקול, ויש עוד פרמטרים רבים שמשפיעים על איכות הסאונד ועל התאמת הרמקול לייעודו. 

רמקולים רצפתיים

על שלושה סוגי רמקולים עיקריים דיברה תורת הסאונד (ולצדם דגמים נוספים, נפוצים מעט פחות). הסוג המרכזי הראשון הוא הרמקולים הרצפתיים, המכונים גם "עמודיים". כפי שאפשר להסיק משמם, את הרמקולים האלה נניח לרוב על הרצפה, עד לגובה של כמטר או מטר וחצי מעל פני הקרקע. מכאן, שיש להם נוכחות בהחלט מרשימה בחלל נתון. מבחינת הפקת הסאונד, רמקולים רצפתיים יכללו לרוב בין שתיים לחמש יחידות, אם כי גם כמות הגדולה מכך אפשרית. 
המעלה העיקרית של הרמקולים הרצפתיים היא איכות הסאונד, הנחשבת לגבוהה, ויש שיגידו הקרובה ביותר ל"מציאות". זאת לצד בס עמוק או מגוון תדרים רחב, שישמיע צלילים  שאינם נשמעים ברמקולים פשוטים יותר. כתוצאה מכך, זהו רמקול אידיאלי לצפייה בהופעות  חיות, בסרטי קולנוע או במשחקי כדורגל, לדוגמה.
מנגד, יש לציין שרמקול שכזה לא יכול להיות ממוקם בכל מקום, שעה שהצבה סמוך לקירות,  למשל, עלולה להדגיש יתר על המידה את הבס, ולפגוע באיזון הצליל המופק. יש לשים לב שברמקולים מהסוג הזה, אם לא משקיעים בדגם איכותי, מרבית היתרונות יתבטלו להם למעשה, ואנו עלולים לקבל צליל צורם ולא אטרקטיבי.

רמקולים מדפיים

עוד לפני שמדברים על המאפיינים העיקריים של רמקולים אלה - הפתעה. בניגוד לשמם,  המלצה ברורה היא דווקא לא למקם אותם על גבי מדפים "רגילים", כי אם על  גבי מגשים  ומתלים המותקנים במיוחד עבורם. הדבר ימנע פגיעה כמעט ודאית באיכות הצליל המופקת מהם, כפי שעלול להתרחש במדף סטנדרטי.
מבחינה טכנית, יהיו רמקולים אלה קטנים במידה משמעותית מאלה הרצפתיים. מבחינת  איכות הסאונד, אם אתם מעוניינים בטווח צלילים מרשים במיוחד, ובשמיעה מיטבית של כל  תדר ותדר, סביר שתגלו שסוג זה עומד מעט מאחור ביחס לרמקולים הרצפתיים. מנגד, עבור  הצרכים של מרבית האוכלוסייה, הרמקולים האלה עשויים להספיק גם להספיק. כמו-כן,  היעדר הבס המאסיבי עלול להפוך את הצליל המופק מהם לקליל יותר, ובעיני לא מעט  אנשים - גם לנעים יותר לאוזן.
רמקולים מדפיים מנפקים כמה יתרונות נוספים, שמסבירים את הפופולאריות שלהם כיום. ראשית, ואולי מעל הכול, המחיר שלהם, שנחשב לנמוך מאשר במקרה של רמקולים  רצפתיים. כמו-כן, רמקולים אלה מציעים מידה לא מבוטלת של גמישות, בעיקר בכל הנוגע  למקומות בבית שבהם אפשר למקם אותם. שימו לב שהרמקולים אידיאליים בעיקר לחדרים  קטנים עד בינוניים.

רמקולים לווייניים

הדבר הראשון שמושך את תשומת הלב בכל הנוגע לרמקולים הלווייניים, הוא המראה שלהם, שנחשב לייחודי ולמגוון יותר מאשר זה של הסוגים האחרים שתוארו מעלה. רמקולים  אלה עשויים להיות גדולים או קטנים, להגיע בצורה מרובעת או עגולה, להיות גבוהים ודקים  או נמוכים ועבים, וכיוצא בזה. במילים אחרות: אם אתם רוצים להרשים את מי שמגיע אליכם  לסלון או לחדר, אלו הם הרמקולים שיעשו את העבודה.
אבל, וזה אבל גדול מאד, את הרמקולים נהוג למדוד, מן הסתם, על פי איכות הצליל שמופק מהם, ולא בהתאם למראה שלהם. מהבחינה הזו, אפשר לטעון בפה מלא כי רמקולים  לווייניים יציעו את איכות הסאונד הנמוכה ביותר מבין שלושת הדגמים שהובאו עד כה. הסיבה העיקרית לכך היא ההפרדה שקיימת בהם באופן הפקת הצליל. בעוד שצלילים  בינוניים וגבוהים יופקו על ידי הרמקולים עצמם, אלה הנמוכים יופקו מהסאב וופר, שהוא חלק  מהמערכת, או לחילופין צריך להירכש בנפרד. ההפרדה הזו אמנם תורמת מבחינה אסתטית,  אך מורידה את איכות הצליל. שוב, לצרכים של רבים זה יכול בהחלט להספיק, אך אלה שניחנו באוזניים חדות במיוחד, יעדיפו לבחור דגמים אחרים.
הרמקולים הלווייניים יכולים לשמש לכל מטרה, אף כי המציאות מראה כי שמיעת מוזיקה באמצעותם לא תהיה אידיאלית. מנגד, החיסרון של הרמקולים - כלומר, ההפרדה בין רכיבי הסאונד השונים - עשוי להפוך להיות יתרון, כשצופים, למשל, בסרט במערכת הקולנוע הביתית. אפשר ליצור סאונד היקפי באמצעות רמקולים אלה בקלות יחסית, ובמחיר זול פי כמה מאשר בשיטות אחרות.

רמקולי קיר

שלושת הסוגים שהובאו מעלה - רמקולים רצפתיים, מדפיים ולווייניים - הם, כאמור,  סוגי הרמקולים המרכזיים כיום, אך כמובן שהתמונה לא מסתכמת בהם. רמקולי קיר נתלים, כפי שעולה משמם, מושמים צמוד ככל האפשר לקירות הבית. הרמקולים נוטים להיות דקים, מה  שמקל על השילוב שלהם בחלל ( למשל כשמעמידים אותם אל מול טלוויזיות שטוחות).
 
האיכות של הרמקולים משתנה בהתאם לסוג הדגם, כאשר הרמקולים היוקרתיים יותר יפיקו סאונד באיכות גבוהה בכל קנה מידה. על כל פנים, תג המחיר של רמקולי הקיר נחשב לגבוה באופן יחסי לאלטרנטיבות.

רמקולים שקועים

את הרמקולים השקועים ממקמים בתוך גומחות ייעודיות בקיר או בתקרה, באמצעות חציבה שלהם לתוכם. בפועל, המשמעות היא שהרמקולים כוללים בתוכם את החזית בלבד, בעוד שהחלל שאליו הם מוכנסים - הקיר, למעשה - משמש על תקן של תיבה. התוצאה היא השתלבות מרשימה בחלל, אך אליה וקוץ בה: לא צריך להיות מומחה לתחום כדי להסיק שמאפיינים אלה פוגעים בצורה משמעותית באיכות הצלילים המופקים באמצעותם.
אז מתי כן אפשר להשתמש ברמקולים האלה? ובכן, כאשר מעוניינים שהרמקולים יהיו רק  משתנה אחד בתוך משוואת הסאונד (למשל, רמקולים אחוריים), או כשמרגישים שאפשר  להסתפק בצליל סביר, אך לא יותר מכך. שימו לב שהתקנת הרמקולים האלה מחייבת איש מקצוע.

רמקולים אלחוטיים

הקטגוריה הבאה עשויה להתייחס הן לרמקולים מדפיים הן לרמקולים לווייניים, כאשר המאפיין הייחודי בהם הוא אופן החיבור של הרכיבים השונים של הרמקול, או למעשה היעדר הצורך בחיבור שכזה. רמקולים אלחוטיים כוללים יחידת שידור, מגבר ומקלט המחבר בין שניהם. השמת הרמקולים, בהיעדר החיווט הישיר, נוחה במיוחד, וכך גם מגוון האפשרויות להשמה שלהם בחלל מסוים.
מנגד, יש להתייחס למגרעה משמעותית של הרמקולים האלה: הקליטה שלהם, ועקב כך גם איכות הסאונד, עלולים להיפגע כאשר נעשה שימוש במכשירים אחרים בבית הפועלים בצורה דומה, דוגמת טלפונים אלחוטיים, טלפונים ניידים ומודמים.

המסע לעבר הרמקול האידיאלי

ראינו, אם כן, שעולם הרמקולים רחב במיוחד. התמונה הופכת למורכבת כאשר מתבוננים על כך שבכל קטגוריה עשרות רבות של דגמים אפשריים, או על כך שהבחירה צריכה להיעשות גם על פי צורכי הסאונד הספציפיים, על פי מאפייני החלל, על פי התקציב וכיוצא בזה. עקב  כך, מומלץ להיעזר בייעוץ המקצועי של חברות המשווקות רמקולים ומערכות קולנוע ביתיות, ולהתבונן יחד עם אנשיהן על כל המשתנים שצריכים להיכנס לתוך המשוואה.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist