כתבות בנושא שיפורים ומיגונים לרכב - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תוספות לרכב - התוספות שמשדרגות כל מכונית

דומה כי אין צורך להכביר מילים על חשיבותו של רכב פרטי עבור האדם הישראלי הממוצע. כיום, כמעט לכל משפחה יש רכב אחד, לפחות, אשר נמצא בשימוש באופן תדיר, ולרוב גם מדי יום ביומו. אלא שמלבד הבחירה בדגם ספציפי והתחזוקה השוטפת שלו, חשוב לזכור שכל דגם אפשר לשדרג, כאשר התוספות האפשרויות עשויות לשפר את נוחות הנהיגה, את בטיחותה או את שניהם גם יחד

בכתבה זו:
אמצעים למניעת גניבות | חיישני רוורס | מכשיר ניווט | מצלמת רכב | גגונים לרכב | מראה פנורמית לרכב | דיבורית Bluetooth | אז איך מתחילים?

כשמדברים על תוספות לרכב, מדברים על שורה ארוכה של תוספים שאפשר לרכוש ולהתקין ברכב. חלקם תורמים לחוויית הנסיעה עצמה; חלקם תורמים לשיפור המראה האסתטי של הרכב; חלקם משדרגים את אפשרויות השימוש ברכב וחלקם מסייעים למניעת גניבתו. יש אינספור אפשרויות להתייחס למצבו הבסיסי של הרכב כאל נקודת מוצא, שאליה מתווספים שלל אלמנטים ואביזרים שהופכים את הרכב שרכשתם, לרכב משודרג מבחינות שונות.    

אמצעים למניעת גניבות

את הסקירה אנחנו מתחילים עם קטגוריית על המאגדת תחתיה כמה מוצרים עיקריים בעלי תכלית חיונית ביותר: לספק התראה בעת ניסיון פריצה לרכב או במהלך גניבה שלו, או לחילופין לשמש מערכת הגנה אקטיבית, שלא תאפשר כלל לעשות זאת. הפיתוח המרכזי הראשון, בהקשר הנוכחי, הוא אזעקה לרכב. האזעקה, כשלעצמה, מגיעה במגוון צורות: יש  אזעקות הנשלטות מרחוק, אזעקות ביפר (המשדרות את ההתראה לנהג אפילו אם לא נמצא בסמוך לרכב), אזעקות המחוברות למוקד חיצוני, אזעקות המשביתות את מנוע הרכב בעת הפעלתן ועוד.
 
פיתוח מרכזי אחר הוא קודן, הידוע יותר בשמו הלועזי אימובילייזר. המדובר הוא באמצעי לניתוק מערכות הרכב השונות. כשהוא מותקן, אפשר להתניע את הרכב רק בהקשת קוד   הידוע לנהג בלבד, או באמצעות מפתח שהוא מחזיק. עם זאת, יש לציין שהפורצים  ה"מתקדמים" יוכלו להתמודד עם הקודן בצורה פשוטה יחסית, ולכן חשוב שלא להתבסס עליו כעל פתרון מיגון יחידי עבור הרכב. פיתוח אחר, הנחשב למתקדם יותר, עונה לשם "עלוקה". הוא מוסתר בתוך הרכב, משבית מערכות חשובות בו ומורכב יותר לגילוי ולנטרול  עבור הפורצים. המחיר, עם זאת, עולה בהתאם.
מנעולי הגה או מנעולים לידית ההילוכים מקשים אף הם את חיי הפורץ, במידה זו או אחרת,  ומומלץ להוסיף אותם לתוך משוואת המיגון של הרכב. 

חיישני רוורס

מדי שנה, אנחנו שומעים על לא מעט תאונות דרכים, חלקן מסתיימות בטרגדיה של ממש,  שהסיבה להן הוא חוסר התבוננות אחורנית של הנהג בעת נסיעה ברוורס. ההמלצה  הברורה, כדי למנוע אסונות מהסוג הזה, היא לנסוע אחורנית רק כשבטוחים בכל מאת האחוזים שאין מאחורה ילד, רוכב אופניים, בעל חיים או אפילו חפץ. כשלא יודעים בוודאות, יש לצאת מהרכב ולוודא זאת.
 
החדשות הטובות, גם במקרה הזה, הן שיש תוספות לרכב שיכולות לבצע את העבודה. חיישני רוורס נכנסים לתמונה בנקודה הזו בדיוק, והם יספקו התראה קולית כל אימת שהנהג יתקרב יתר על המידה לגוף או לחפץ מסוים. יש חיישנים אשר מספקים גם נתונים לגבי המרחק המדויק מאותו גוף, ובכך מסייעים למנוע את התאונה. מחיר חיישני רוורס נע לרוב  בין 100 ? לכ-1,000 ?, כאשר יש לתת את הדעת על ההתקנה שלהם, שלא תמיד כלולה  במחיר.
ואגב, ברור שגם מצלמות רוורס, המראות לנהג את שדה הראייה שמאחוריו בעת נסיעה לאחור, יכולות לשמש לאותה מטרה בדיוק.

מכשיר ניווט

מכשיר ניווט לרכב, או בקצרה GPS, נחשב לתוספת חובה עבור לא מעט נהגים בישראל. גם בעידן שבו כמעט לכל אדם יש טלפון חכם, וכמעט בכל טלפון חכם יש אפליקציית ניווט (בראשן, כמובן, WAZE), מכשיר הניווט יכול להקל מאוד על החיים. הוא מציע אפשרויות ניווט מתקדמות במיוחד, מורכב ברכב בצורה נוחה יחסית ומאפשר ניווט ללא הסחות דעת או הפרעות. חשבו, למשל, על שיחת טלפון המתקבלת בטלפון הנייד שבו מופעלת אפליקציית הניווט בדיוק לפני פנייה משמעותית, מה שנמנע באמצעות מכשיר GPS  נפרד.
אם בכל זאת מעדיפים להתבסס על הטלפון הנייד, יש לרכוש עבור הרכב זרוע מכנית, ורצוי  מאוד שגם מטען ייעודי למכשיר הספציפי, המתחבר למצת הרכב.

מצלמת רכב

בשנים האחרונות, עלה בצורה משמעותית הביקוש למצלמות רכב, ובייחוד לאלה הקדמיות, המכונות "מצלמות Dashboard". מצלמות אלה מושמות בקדמת הרחב ומתעדות את נסיעותיו, והן יכולות לקבל תפקיד משמעותי בלא מעט תרחישים כדוגמת תיעוד תאונות דרכים (כולל תאונות פגע וברח) או תיעוד קבלת דוחות תנועה לא מוצדקים. כשזה נוגע לנהיגה, דומה שתמונה שווה הרבה יותר מאלף מילים.
מחיר מצלמה לרכב משתנה בהתאם לסוגה ולאפשרויות שהיא מציעה. מצלמה בסיסית במיוחד תתחיל מסכום זעום של כמאה שקלים, בעוד אלה המתקדמות יותר עשויות להגיע לעד כ-1,700 ש''ח.

גגונים לרכב

הפריט הבא בסקירה הוא גגוני רכב למיניהם, המורכבים בחלקו העליון של הרכב. התפקיד העיקרי של גגונים לרכב, ניחשתם נכון, הוא לאפשר לו לבצע הובלות מסוימות, של פריטים אשר אינם נכנסים לתא המטען של הרכב, בצורה הבטוחה ביותר. רכישת גגונים, הגם שלא יכולה להספיק במקרה שבו נדרש להוביל תכולת בית שלם, היא צעד חכם מאוד עבור אנשים המשתמשים ברכב שלהם להובלות עסקיות, כמו גם עבור משפחות המרבות לטייל ברחבי הארץ, ולכן זקוקות להוביל פריטים חיוניים על גבי הרכב.
גם במקרה הזה, אפשר למצוא הבדלים משמעותיים בין דגמים שונים של גגונים לרכב,  הבדלים הנובעים מסוג הגגון, מאופן ההרכבה שלו על גבי הרכב, מהמשקל המקסימלי שהוא מסוגל לשאת וכיוצא בזה.  המחירים מתחילים מסכום של כ-150 ש''ח, אך עשויים להגיע גם לכ-3,000 ש''ח.

מראה פנורמית לרכב

המטרה העיקרית של מראה פנורמית לרכב היא להגדיל את שדה הראייה של מראת הרכב הקדמית, אשר היא מותקנת מעליה. במקרה של משפחות המסיעות ילדים, המראה מאפשרת לשמור על קשר עין גם אתם. המדובר הוא ברכישה פשוטה מאוד, המסתכמת לרוב בכמה עשרות שקלים, ויכולה לשפר את תחושת הביטחון של הנוסעים ברכב.
יחד עם זאת, חשוב להדגיש שאין כיום תמימות דעים לגבי הכדאיות של מראות פנורמיות לרכב. בצד המתנגדים, עולות טענות על עיוותן של התמונות המתקבלות, קושי באומדן מרחקים באמצעותן, הפרעה לשדה הראייה הקדמי עקב גודלן הפיזי או אפילו הגדלת הסכנה בעת תאונת דרכים עקב ההתנפצות שלהן. אותם אנשים ימליצו, בהמשך לכך, להתבסס על כיוון אידיאלי של מראות הרכב, באופן שיגדיל את שדה הראייה, ובמידת הצורך להתקין מראה קטנה, למעקב אחר הילדים.

דיבורית Bluetooth

אורח החיים המודרני דורש מאתנו להיות זמינים לשיחה (כמעט) בכל רגע נתון, אפילו בזמן שאנחנו נוהגים ברכב. דיבורית Bluetooth היא הדרך שבאמצעותה אפשר לבצע את  השיחות האלה מבלי לעבור על החוק, והרי ידוע כי החזקת טלפון נייד בעת נהיגה, היא עבירת תנועה חמורה, וכזו שעלולה לסכן חיים.
מחיר דיבורית Bluetooth פשוטה לרכב נע בין 100 ל-250 ש''ח, אם כי דגמים מתקדמים יותר יעלו יותר. חשוב להקפיד, בכל מקרה, שלא לשוחח בטלפון במהלך נהיגה, ולו עקב הסחת הדעת ואובדן הריכוז שבכך. בהקשר הזה, מחקרים שונים, דוגמת אלה שנערכו על ידי עמותת "אור ירוק", הראו שלא רק שדיבורית אינה מקטינה את הסיכון לתאונות דרכים,  ביחס לאלטרנטיבה של שימוש בטלפון נייד, אלא לעתים היא אף מגדילה את הסבירות לתאונה.

אז איך מתחילים?

אז איך מתחילים?הסקירה שהובאה כאן מתייחסת אמנם לסוגים הנפוצים של תוספות לרכב, אך בוודאי שלא לכולם. לא התייחסנו כאן לרכישות דוגמת מושבי בטיחות לרכב (סלקל, כיסא בטיחות ובוסטר), כיסויי הגה, מקררים לרכב, מערכות מולטימדיה (כולל DVD נייד לרכב), מגני שמש, מגני רוח או מגני בוץ, ריפודי מושבים והרשימה עוד ארוכה. בהמשך לכך, יש הבדלים מהותיים גם ברמת הדגם או הסוג הספציפי של כל תוספת, מה שמביא למגוון כמעט אינסופי של אפשרויות. 
 
היות ואי אפשר לרכוש כל תוסף אפשרי, חשוב לכוון את הבחירה לאלה החיוניים במיוחד,  כלומר, למוצרים שאנו בטוחים לחלוטין שנזדקק להם לצורך שיפור חוויית הנהיגה, כמו גם לשם הבטיחות שלה. כפי שראיתם, יש תוספות אשר לדעת מומחים דווקא פוגעות בהיבטים אלה של הנהיגה, ואותן מומלץ לסקור ביתר זהירות, או אפילו בהתבוננות ביקורתית.
 
אפשר ואף מומלץ לסקור היטב את התחום טרם הכניסה אליו, ולהתייעץ במידת הצורך עם  חברות המתמחות במכירה ובהתקנה של אביזרים לרכב. כמובן שאין צורך לרכוש את כלל  התוספים בפעם אחת, וגם לא בעת רכישת הרכב. מרבית הנהגים עושים זאת באופן  הדרגתי, בהתאם לצרכים הספציפיים שלהם המתגלים במהלך הנסיעה, ועל פי סדרי העדיפויות שבוודאי העמידו לעצמם.

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist