כתבות בנושא ציוד קידוח - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בלי לשבור את הראש ? ציוד קידוח לכל מטרה

כמעט לכל אחד יש בארגז הכלים מקדחה שתאפשר לו לקדוח חורים בתקרה, בקיר או ברצפה. אבל כאשר מבצעים עבודות קבלנות, בניה, תשתיות ושיפוץ כגון החלפת צנרת, החלפת מערכת ביוב, ביסוס מבנים, חפירת יסודות בניין, קידוחי כלונסאות, בניית מבני מגורים ועוד, אנשי המקצוע זקוקים למגוון רחב יותר של מקדחות. מקדחות שיכולות לבצע קידוחים של ממש בקרקע, מתחת למבנים, קידוח בבטון, קידוח בחול, קידוח בעומק רב ביותר, קידוח מנהרות ומחצבות, קידוח במי תהום ומה לא. מקדחים אלה מכונים, בצדק רב, לא סתם "מקדחות" אלא מכונות קידוח או ציוד קידוח, הנבחרים בקפידה בהתאם לסוג הקרקע, עומק הקידוח הנחוץ ומטרות הקידוח.

בכתבה זו:
קידוח בטון | קידוח בחול | קידוח במי תהום | קידוח מנהרות ומחצבות: | קידוח אנכי: | קידוח אנכי: | קידוחים אופקיים | קידוח לעומק: | קידוחים בתוך מבנה קיים:

מקדחת עמוד, CFA, ויברטור או זחל – כל כך הרבה מקדחות... איך יודעים מי ממכונות הקידוח הללו מתאימה לעבודת הקידוח הנחוצה? מסתבר שביצוע ההתאמה הוא די פשוט. ראשית, יש לשאול היכן מבוצע הקידוח? האם בבטון, בחול, ברצפה, בקרקע (ואם כן מה סוג הקרקע); שנית, יש לשאול מהי מטרת הקידוח והאם מדובר בקידוח אופקי או אנכי; ולבסוף יש לשאול האם מכונת הקידוח מספיק איכותית ומתאימה לסוג המצע בו קודחים ולמטרות הקידוח.
ישנן חברות רבות המייצרות מכונות קידוח, כשהידועות בהן הן MDT, SIP&T, HALCO rock tools, TOYO, PUMP, BAYUER, SOILMEC ENTECO, LYA. כדי לסייע לכם להבין מי מהן מתאימה למה, נסקור להלן את מטרות הקידוח השונות ואת המכונה שתתאים בדיוק לכל מטרה:

קידוח בטון

קידוח הנדרש בדרך כלל בעת שיפוץ מבנים קיימים ו/או מערכות תשתית קיימות. קידוח בבטון מצריך מיומנות מסוימת ומכונות קידוח מותאמות שיכולות לשמש לקידוח מתחת לרצפה, לצד קירות ולכיוון התקרה. מכונות קידוח אפשריות לקידוח בטון הן D600, M250, SR50.

קידוח בחול

על פניו נדמה כי לאור סוגי הקרקע המגוונים והקשים לקידוח בישראל הקידוח בחול הוא משחק ילדים, אך לא כך הדבר. באדמה חולית או לחה יש לקדוח בשיטה מיוחדת כדי להבטיח יציבות ולמנוע קריסה. שיטה זו מכונה קידוח בטונייט. ללא שיטה זו, הקידוח יפתח והקירות הנוצרים ממנו יקרסו שוב ושוב לתוך עצמם ויאטמו את החור הנקדח. 
קידוח בנטונייט כולל שימוש במקדחים מיוחדים לצד חומרים מיוחדים, כאשר במהלך הקידוח מפוזר חומר סיכוך בעל מרקם צמיגי (דומה מאד במראה לג'לי) בתוך הקדח. חומר זה נצמד לקירות הבור ומונעים שפיכה של חול וקריסת הקירות על הבור הנקדח. בסיום תהליך זה חומר הבטונייט נשאב והבור נשאר פעור. את הבטונייט, אגב, לא משליכים לפח אלא מעבירים לתהליך של סינון והפקה מחודשת, כך שיוכל לשמש בעתיד לעבודות קידוח מתאימות נוספות.
לשם קידוח בחול יש צורך לא רק בבטונייט ובצינורות מתאימים אלא גם במקדח מותאם לדבר. בין מכונות הקידוח המתאימות לקידוח בחול ראויות לציון מקדח CFA, הבובקט זחל ועוד.

קידוח במי תהום

כמו באדמה חולית, כך גם קידוח באזור בו ישנם מי תהום מהווה משימה מורכבת המצריכה היערכות מיוחדת. קידוח בקרקע ובה מי תהום מהווה אתגר הנדסי משום שמי התהום עלולים לגרום לקריסת החור הנקדח. במקרה זה ניתן להשתמש בבנטונייט, אותו חומר נוזלי סמיך הממלא את חלל הקידוח ומונע את קריסת האדמה בדפנות תוך שהוא מאפשר למקדח להמשיך ולהסתובב בתוכו. אפשרות נוספת היא שימוש במה שמכונה "צינור מגן". בשיטה זו, מוחדר אל הבור הנפער, תוך כדי קידוח, צינור מגן שעוטף את המקדח ודרך הצינור נשאבת אדמה כלפי מעלה ומפונה החוצה. לאחר ההגעה לעומק הדרוש יוצקים בטו לתוך הצינור ומחדירים מוטות כך שניתן לשלוף את הצינור החוצה לשימוש חוזר . המקדח שמותאם לקידוח במי תהום הוא למשל CFA.

קידוח מנהרות ומחצבות:

קידוח מנהרות ומחצבות כבר דורש קידוח אנכי עמוק המצריך מכונות קידוח מתאימים. ביצוע מנהור לרוב מיושם בשיטתPipe Roofing, משימה שמקדח TBM יעמוד בו בגבורה.

קידוח אנכי:

רוב הקידוחים הם אנכיים ולעומק ולכן מתבקש שימוש במקדחים מתאימים לפי הקוטר והעומק הנדרשים. למשימה כזו נוכל להשתמש ב- M250; M22 (מתאימה לקידוח גם במקומות קשים לגישה), מכונת קידוח cf3, לה יכולת עבודה באבן ואדמה קשה עם אפשרות קידוח עד לעומק 28 מ' ועד לקוטר 120 וגם מקדח CFA. 

קידוח אנכי:

רוב הקידוחים הם אנכיים ולעומק ולכן מתבקש שימוש במקדחים מתאימים לפי הקוטר והעומק הנדרשים. למשימה כזו נוכל להשתמש ב- M250; M22 (מתאימה לקידוח גם במקומות קשים לגישה), מכונת קידוח cf3, לה יכולת עבודה באבן ואדמה קשה עם אפשרות קידוח עד לעומק 28 מ' ועד לקוטר 120 וגם מקדח CFA. 
קידוחים רוחביים הם קטגוריה ייחודית המצריכה היערכות אחרת. 

קידוחים אופקיים

קידוחים רוחביים הם קטגוריה ייחודית המצריכה היערכות אחרת. 

קידוח לעומק:

עבודת קידוח עומק מתייחסת לעבודות בהן נדרש קידוח עמוק בקוטרים משתנים, לדוגמא, לשם הרכבת תשתית של צנרת עירונית. לעבודה מורכבת וקשה של קידוח עומק יכולות להתאים מכונות קידוח מאסיביות (רצוי מסתובבות) כמו M250; M22 (מתאימה לקידוח גם במקומות קשים לגישה) ומכונת קידוח cf3.
בהקשר זה ראוי לציין את הקידוח בשיטת דיפון, הידוע בשם קידוח דיפון. קידוחי דיפון מסייעים להתמודד עם אחת הבעיות הנפוצות בתחום הקידוחים – קריסת הקירות תוך כדי קידוח. למניעת קריסת קירות הבור, בונים קיר בטון על דופן הבור תוך כדי הכנסת המקדח לאדמה. בטון זה מחזק את הקרקע ולא מאפשר לה לקרוס אל תוך הבור.

קידוחים בתוך מבנה קיים:

קידוחים בתוך מבנה קיים לרוב כוללים קידוחי בטון, קידוחים צמודים לקירות קיימים וקידוחים מתחת לתקרות. קידוחים אלה כוללים תנאי התנהלות שונים, זהירים ומחושבים הדורשים מכונות קידוח מתאימות. הבובקט זחל הוא אחת ממכונות הקידוח המתאימות למשימה זו והוא אף מתאים לקידוחים בקרקעות מגוונות בשל יתרונו לנוע בקלילות ובנחישות על כל סוגי הקרקע לרבות חול, קרקע סלעית, חצץ ובוץ.

לסיכום, עבודות קידוח רציניות דורשות כלי קידוח מתאימים. ישנו מגוון עצום של מקדחים ומכונות קידוח המתאימים לכל מטרה  וכדי לקבוע מה מתאים לאיזו עבודת קידוח, יש לבחון את סוג הקרקע, את מטרת הקידוח ואת מאפייני המקדח. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist