
ערה? חבל. כי יש לנו טיפים להירדמות נכונה
מתקשים להירדם? תופתעו לשמוע אבל לפעמים הפיתרון מצוי בתנוחה בה אתם מנסים להירדם או בכרית עליה אתם ישנים. במיוחד עבור אלה שסובלים מנדודי שינה - הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להירדם
1. כפות הרגליים
לטמפרטורה יש תפקיד חשוב בהירדמות. החדר, למשל, צריך להיות קריר, בעוד המיטה חמימה, כך שעדיף להשתמש בבקבוק החם המסורתי מאשר במזגן. דרך נוספת לגרום לטמפרטורה להרדים אותנו, היא לטבול לפחות עשר דקות באמבטיה חמה לפני השינה – השינוי בטמפרטורת הגוף כשהוא יתחיל להתקרר יגרום לתחושת נמנום מבורכת. אבל השיטה הכי קלה שיש, היא פשוט לישון עם גרביים – מחקרים מראים שכפות רגליים חמות הן המנבאות הטובות ביותר להירדמות מהירה.
רוצים להירדם? היכנסו למיטה עם גרביים
2. האף
נשימה מהאף תרדים אתכם הכי מהר וגם תשמור על שינה רציפה ועמוקה. האוויר שנכנס דרך האף הוא חם יותר ועובר סינון של לכלוך וחלקיקים שונים שקיימים באוויר. נשימה מהפה, לעומת זאת,תגרום לכם לשאוף אוויר יבש יותר ולא מסונן. אם אתם נוחרים כרוניים – פנו לרופא אף אוזן גרון.
3. האגן
מתעוררים עם כאב גב או ברכיים באמצע הלילה? אם אתם נרדמים מכורבלים בתנוחת עובר על הצד, כשברך אחת מונחת על השנייה, יש סיכוי שהתנוחה גורמת לכם צרות. מהיום, כלומר, מהלילה – שכבו על הצד עם כרית בין הברכיים. היא תפחית את העומס על האגן, תרכך את הברכיים ותיישר את עמוד השדרה כך שתישנו שנת ישרים. גם אם אתם רמאים.
אל תישנו בתנוחת עובר וכך תזכו לשינה של תינוק
4. הצוואר
יושבים? אז ככה: כשאתם שוכבים, התנוחה האידאלית היא זו שבה הגוף מונח כאילו אתם עומדים. זאת אומרת שהכרית צריכה להשאיר את הצוואר ישר ולא להיות גבוהה מדי כך שתכופף את הראש קדימה, אבל גם לא נמוכה מדי כך שלא תהיה תמיכה מספקת לצוואר. בסופו של יום, הציפיות שלכם לישון טוב תלויות גם בבכרית.
5. האצבעות

שיהיה לכולנו לילה טוב