כתבות בנושא מעבדות סלולר - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

הטלפון לא מגיב? היה יכול להיות גרוע יותר

הביקור במעבדות שירות לטלפונים סלולריים אינו נעים אף פעם ומתרחש לרוב ברגעי משבר, כשאנו צריכים לחלץ תמונה, להשיב על מייל או להיזכר במספר טלפון. עם זאת, בסרטים ובסדרות מתגלה לעיתים כי השד לא נורא כל כך ולעיתים, אפילו מבורך .

בכתבה זו:
התקלה: אין קליטה (וגם: סוללה זה לוקסוס) | התקלה: הטלפון לא מקבל שיחות או הודעות | התקלה: אין GPS | התקלה: אותות מסתוריים מתקבלים בטלפון הסלולרי

כאשר הטלפון שלנו סובל מתקלה מסוימת, רבים מאיתנו מרגישים כאילו סוף העולם קרב. אנחנו נכנסים לפאניקה, מעלים סטטוס נואש בפייסבוק וממתינים לתשובה מהיקום, כאילו באותו רגע בדיוק ציפינו לשיחה מאנג'לינה ג'ולי או מסי. 

אנחנו כאן כדי להציע לכם קצת פרופורציה ולהראות לכם שבטקסטים התרבותיים שמקיפים אותנו, התקלות השונות בטלפונים עלולות להיות מסוכנות ומורכבות פי כמה מאשר בחיים האמיתיים. אז תנו לנו לבדר אתכם עם קצת אסקפיזם (זה לא שיש לכם עכשיו משהו טוב יותר לעשות). 
טלפון מקולקל
דווקא עכשיו הוא הפסיק לעבוד?

התקלה: אין קליטה (וגם: סוללה זה לוקסוס)

במציאות, מצב בו אנחנו מגלים שהקליטה הסלולרית שלנו מינימלית עד בלתי קיימת הוא מתסכל. לפעמים הבעיה היא במכשיר עצמו (למשל, שינוי בהגדרות הרשת המפעילה או נזק פיזי לאנטנה שניתן לתקן במעבדה תמורת סכום סמלי) ולפעמים כתוצאה מכשל אצל המפעילה הסלולרית, שסביר להניח שיביא לנו פיצוי. 

בסרטים, זוהי צרה גדולה הרבה יותר ופרופורציה היא מילת המפתח. אם צפיתם בסרט אימה בשנים האחרונות, אתם כבר יודעים את הכללים: טלפון סלולרי מעולם לא הצליח להיות עם קליטה ראויה כשמנסים לחייג 911 במצב של סכנת חיים ולרוב גם רף הסוללה המקסימלי יעמוד על בערך שני אחוזים. בין אם מדובר על דמויות שמוחזקות בביתו של אדם מסוכן, בדמויות שהלכו לאיבוד ביער או בכאלה שבדיוק נמצאות במרדף על חייהן כי רודפות אחריהן כבשים רצחניות (היה כזה סרט), לא תהיה קליטה בטלפון דווקא ברגע הקריטי ביותר. היריעה קצרה מלפרט את כל הסצנות בהן קליטת הטלפון או אפילו המכשיר כמכלול אכזבו דווקא ברגע הלא נכון. החדשות הטובות הן שמישהו עם זיכרון מצוין וקצת יותר מדי זמן פנוי עשה בשבילנו את העבודה וחיבר בין הרבה מאד רגעים כאלה:

התקלה: הטלפון לא מקבל שיחות או הודעות

הרצון של האדם הממוצע המחזיק בטלפון סלולרי בפרט ובטלפון בכלל הוא להיות זמין תמיד, לענות לכל שיחה ולראות כל הודעה, מיד כשהיא מגיעה למכשיר. תקלה במכשירים תצריך מאתנו ריצה למעבדה הקרובה שלרוב תוכל לתקן את הנזק. 

עם זאת, בסצנה הקולנועית תמצאו מספיק סיבות טובות למה לא כדאי לתקן את הטלפון. אחרי הכל, יכול להיות שהשיחות שתקבלו אחרי התיקון הן של אנשים שעוקבים אחריכם, מטרידים אתכם ומסכנים את חייכם ("צעקה"), כשסכנה נוספת היא שפשוט יפרצו למכשיר שלכם ולאחר מכן יעקבו אחריכם, יטרידו אתכם ויסכנו את חייכם (סרט כושל בשם "ראטר"). מה גם שלפעמים יש שיחות שמענה אליהן עלול להפעיל פצצה, (כמו ב"אזרח שומר חוק"). בתנאים האלה, אולי גם לכם מומלץ לעשות קעקוע שמצהיר לא לענות לטלפונים אף פעם, כפי שקועקע על גופו של הדמות הראשית וחסרת הזיכרון ב"ממנטו".

התקלה: אין GPS

הישראלי המצוי מגיע ליעד מסוים שהוא לא מכיר רק באמצעות Waze, אפליקציה שמתבססת (כמו פיצ'רים אחרים בטלפון) על מיקום ה-GPS של המכשיר. כאשר מגלים שמנגנון ה-GPS במכשיר לא עובד, תהיה הסיבה לכך אשר תהיה, אותם אנשים מרגישים כאילו הם נוסעים בתוך מבוך מסועף שפשוט אי אפשר לצאת ממנו (למרות שאתם בפועל באיילון). שוב, ביקור קצר במעבדה יכול לפתור את הבעיה או לפחות להפנות אתכם למפעיל (שוודאי יסביר שמדובר בתקלה אזורית).

בעולם הנמצא על המסך, יעילותו של ה- GPS שנויה במחלוקת, כשלפעמים הוא גם עלול להיות מסוכן. למשל כשעוקבים אחרי אנשים באמצעותו. אתם יכולים להיות בצד של הטובים שמאתרים פושעים באמצעות ה-GPS (ג'ייסון בורן או האביר האפל) אבל גם בצד של אלה שעוקבים אחריהם (בערך כל אמריקאי בסרט "לכודים ברשת"). ולפעמים, רק לפעמים, ה-GPS שאנחנו כל כך מסתמכים עליו פשוט שולח אותנו למקומות שלא היינו רוצים להיכנס אליהם.
תמרור של גמל
מחשב מסלול מחדש.

התקלה: אותות מסתוריים מתקבלים בטלפון הסלולרי

זו לא בדיוק תקלה שאמורה להתרחש היום או להשפיע עלינו, אך גם אם כן, די ברור שבכוחה של המעבדה הסלולרית הקרובה להתמודד איתה. ועדיין, כשמיטב המוחות היצירתיים חושבים על רעיונות לשוברי קופות, הם אוהבים לשלב אלמנטים כאלו. כך לדוגמא, בסרט הפעולה והריגול המצוין "קינגסמן", טייקון התקשורת המהולל, בגילומו של סמואל ל. ג'קסון, מחלק לאנשים כרטיסי SIM בחינם המשדרים באמצעותם אותות שגורמים לאנשים שמקבלים אותם להיות אלימים. זהו גם הרעיון מאחורי ספרו של סטיבן קינג בשם "סלולרי", שיצא לאור בעברית ב-2006 ועולה בימים אלה בארצות הברית כסרט קולנוע.



אנחנו מקווים שהקטעים האלה יגרמו לכם להבין שתקלה בטלפון הסלולרי היא לא סוף העולם. בעיקר כשיש כל כך הרבה מעבדות שירות לטלפונים סלולריים שיכולות לעזור. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist