כתבות בנושא גנרטורים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

חשמל זורם בכפות ידיך - חשיבות הגנרטור בהיעדר חשמל

גנרטורים הם הדוגמא המובהקת למשפט "להיות עם ולהרגיש בלי", בכל הנוגע לצריכת החשמל שלנו. עם החורף הלא יציב בארצנו, אפשר בקלות להבין איך הפך לרכיב חובה.

בכתבה זו:
מתי אי אפשר לוותר על גנרטור להשכרה? | כמה זה עולה לנו? | טוב לדעת

החורף נמצא בעיצומו. הרוחות עזות, הגשמים יורדים אבל מפלס הלחץ שלכם דווקא עולה. בחדשות, קברניטי חברת החשמל מזהירים מצריכה מוגברת, מעומסים חריגים (שנראה שהם ברירת מחדל בימים הקרים), מתקלות נקודתיות או מהפסקות חשמל יזומות. ואתם? אתם לא יכולים להרשות לעצמכם פגיעה באספקת החשמל, שהיא במידה רבה ה"לחם והחמאה" של התפקוד שלנו במאה ה-21.
 
יש משהו אחד שכן ניתן לעשות לפני שכל אלו קורים, והוא די נפוץ בישראל. קוראים לו השכרת גנרטור, שעל פי ההגדרה הוויקיפדית שלו מוגדר כ"מכונה באמצעותה ממירים אנרגיה מכנית לאנרגיה חשמלית". מבחינה מעשית, גנרטור הוא אמצעי שיאפשר לכם חשמל גם ללא חיבור לתשתיות החיצוניות, תוך שהוא מתבסס על דלק שממלאים בו מבעוד מועד. על היתרונות, החשיבות ומחירו של הגנרטור המדובר, בכתבה שלפניכם.

מתי אי אפשר לוותר על גנרטור להשכרה?

השכרת גנרטורים הופכת לרעיון מצוין או אפילו הכרחי בלא מעט תרחישים. זה מתחיל עם המגזר העסקי, שבוחר לרוב בגנרטור בתור גיבוי למערכת החשמל. חשבו למשל על כל עסק או מוסד שלא יכולים להרשות לעצמם שהחשמל ייפול, אפילו למספר דקות, למשל רשת שיווק שבמקררים שלה יש מזון שיתקלקל ללא קירור תמידי, מפעלי תרופות או רכיבים אלקטרוניים, בתי חולים, אולמות אירועים וכן הלאה. מקומות אלה לא יפעילו את הגנרטור בדרך קבע, אך בהחלט ישתמשו בו במידת הצורך.
 
השכרה של גנרטורים נפוצה מאד גם בתחום האירועים, בעיקר במקרה של אירועים המתרחשים בחיק הטבע (בו כידוע אין חיבור מובנה לחשמל). הגנרטור יאפשר אספקת חשמל לפרק זמן ראוי ומכאן, שניתן יהיה לחבר לגנרטור את כל מה שזקוק לחשמל: תאורה, הגברה, סאונד, ציוד להכנת אוכל וכן הלאה.
 
בשנים האחרונות קטן במידה מסוימת ה"מונופול" של חברת החשמל על אספקת חשמל למגזר הביתי בישראל. יש בתים שלא יכולים להתחבר לתשתיות החשמל שמספקת מדינת ישראל, מסיבה זו או אחרת, או לא מעוניינים לעשות זאת. עבורם, הגנרטור עשוי להיות פתרון קבע, או אפילו הפתרון היחידי האפשרי. במקרה הזה אנחנו לא מדברים כמובן על השכרת גנרטור, אלא על רכישתו, כשניתן כמובן גם לרכוש אותו כגיבוי למערכת החשמל הקבועה.
אירוע בטבעתאורת נרות באירוע בטבע לא תספיק לכם.

כמה זה עולה לנו?

השאלה האם להתבסס על הגנרטור, ובאיזו מידה, תלויה, באופן לא מפתיע, בעלויות שלו. בתחום השכרת הגנרטורים המחיר הוא די רחב, כפי שתוכלו ללמוד ממחירונים מובילים. כמו כן, מחיר ההשכרה תלוי בפרמטרים שונים המשתנים מאדם לאדם וישפיעו על הנתון הסופי. לרוב, מחיר ההשכרה יהיה פר יום, אם כי בלא מעט מקרים, ניתן לשכור גנרטורים לתקופות ארוכות יותר. וכן, בדומה לתחומים אחרים, גם כאן העלות היחסית של כל יום עשויה לרדת אם מדובר בפרקי זמן משמעותיים. במקרה של רכישת גנרטורים, טווח המחירים רחב גם כן, כאשר יש גנרטורים במחיר של כמה מאות שקלים, אך רובם נעים סביב אלפי שקלים. המגדילים לעשות יוכלו למצוא גנרטור גם ב-10,000 שקלים ומעלה.
 
כשבוחרים גנרטור צריך לבחון את ההספק שלו, שעומד לרוב על כמה אלפי וואטים, אבל עשוי להיות גם בן שלוש או חמש ספרות. כמובן שהשכרת גנרטור "מאסיבי" תצריך מכם עלות גבוהה פי כמה מאשר השכרת גנרטור קטן. גנרטור תלת פאזי, לדוגמא, יהיה בטווח העליון יחסית של המחירים. 
 
בכל מקרה, חשוב לקחת בחשבון שהובלת הגנרטור ממקום למקום תצריך מכם עוד כמה מאות שקלים. אם תבחרו לרכוש גנרטור, קחו בחשבון שגם תחזוקתו (שאומנם קורית לעיתים רחוקות) תעלה לכם כמה מאות שקלים נוספים ע"י חברה מתמחה. 
גנרטור גדול
הגודל, במקרה הזה, כן קובע. 

טוב לדעת

כדי שהגנרטור שתרכשו או תשכירו יהיה בדיוק מה שרציתם, יש לבצע את ההחלטות לגביו בצורה מושכלת. זה מתחיל בדילמה ששמורה אצלנו בעיקר לעולם הרכב, אבל נוכחת גם במקרה של גנרטורים – היות וגנרטור מבוסס על דלק, יש להחליט אם ברצונו לבססו על בנזין או סולר. לרוב גנרטורים עם הספק גבוה (כ-3,500 וואט ומעלה) דורשים סולר, בעוד שבמקרים אחרים ניתן להתבסס על דיזל. כמו ברכב, עליכם לבדוק על איזה סוג דלק מבוסס הגנרטור ולחשב את הכמויות הנדרשות לכם. על מנת לעשות זאת, חשוב לבדוק מהי צריכת החשמל הנדרשת עבורכם (חישוב צריכת החשמל של כל המכשירים שאמורים להתחבר אליו), ולכמה זמן תרצו שיפעל. גודל תא הדלק הוא משתנה נוסף שחייבים להתייחס אליו, והוא למעשה יגדיר כמה זמן יוכל הגנרטור לעבוד מבלי שתצטרכו לתדלק אותו, מה שכידוע מסתבר כטרחה גדולה.
 
עוד מונח שכדאי להכיר הוא מייצב מתח, או בשמו הלועזי AVR. מייצב המתח, כשמו כן הוא, נועד לשמור על כמויות אחידות של מתח ובכך למנוע את הירידה או העלייה הדרמטית שעשויה להיות הרסנית. החשש הוא שללא המייצב מכשירי חשמל פשוט יקרסו או יביאו לכך שהגנרטור לא יוכל לפעול כראוי. במקרה של גנרטור קטן, עם מספר מצומצם של מכשירים שמחוברים אליו, אפשר להתפשר ולבחור בגנרטור ללא מייצב מתח (שיהיה כמובן זול יותר). כאמור, בעומסים גדולים, מייצב המתח הוא דרישת חובה. 
שקע נשרף
התאימו את הגנרטור לצריכת החשמל הצפויה.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist