
וחושך על פני תהום: הפסקות החשמל הגרועות ביותר בהיסטוריה
הדרך הכי טובה להבין כמה החשמל הכרחי לחיים שלנו, היא כשהוא לא שם. ולפעמים זה גם נגמר באסון.
מאז שאפילו הספרים הפכו להיות דיגיטליים, אנחנו תלויים בחשמל פחות או יותר בכל תחום בחיים שלנו. שיאיר לנו את הדרך, שיקרר לנו את האוכל, שיטעין את הנייד, שיווסת את התנועה, שינשים את המאושפזים והכי חשוב - שישאפשר לנו לברוח אל תוכנית הטלוויזיה האהובה עלינו בסוף היום. מה שאנחנו לא יודעים זה כמה מסובך כל הסיפור הזה, ובאיזו קלות זה עלול להשתבש.
עכשיו עם בוא החורף רובינו צריכים את החשמל גם שיחמם את הדירה, והחשמלאים עובדים שעות נוספות מול קווי המתח וארונות החשמל, דואגים ששגרת חיינו לא תשתבש. אבל לפעמים זה לא תלוי בהם, והיו גם פעמים בהן זה הפך להיות משבר במימדי ענק. אז רק כדי להבין שהפסקת החשמל בשכונה שלנו היא לא סוף העולם, הנה כמה רגעים בהם זה היה די קרוב לזה.
לרשימת חשמלאים זמינים 24 שעות לחץ כאן
Blame Canada: נובמבר 1965
אחת מהפסקות החשמל המפורסמות בעולם. בחלקה הדרומי של אונטריו שבקנדה נפלה תחנת הכוח סיר אדם בק ובאופן די מילולי שיתקה את כל הסביבה, גם את זו הדרומית לגבול. בחורף הקשוח של צפון ארצות הברית, כ-800,000 אלף אנשים היו כלואים בסאבווי של ניו יורק, ועוד כ-30 מיליון אנשים משני צדי הגבול נאלצו להתמודד לא פחות מ-13 שעות בלי חשמל.
עשרות אלפים של כוחות שיטור נקראו למנוע ביזה ומקרי אלימות, אבל כנראה בגלל האווירה הקנדית הכל התנהל באופן יחסית רגוע ומנומס.
שוטי שוטי ספינתי, הכל ממש בסדר: נובמבר 2006
על נהר האמס הגרמני החליטו לסגור קו חשמל כדי לאפשר לספינת תענוגות לעבור בבטחה, בלי להעלות על דעתם שטובת הנוסעים המבלים תבוא על חשבון חייהם של תושבי לפחות שבע מדינות. סגירת הקו העמיסה כל כך הרבה על רשתות החשמל האחרות, שהפסקת חשמל של יממה שלמה נחה על גרמניה, איטליה, צרפת, אוסטריה, בלגיה, הולנד, קרואטיה וספרד.
אנחנו לא זוכרים מי זכה באירוויזיון באותה שנה, אבל זאת בטח לא הייתה גרמניה.
צילום: שאטרסטוק
לעולם בעקבות השמש: מרץ 1989
מסתבר שגם לשמש יש לפעמים פליטות של גזים, שזה לכל הפחות צריך לגרום לנו להרגיש יותר טוב עם עצמנו. והאמת היא שמה שאצלנו מסתכם ברגע מביך קצר, אצל מלכת השמים יכול להיות סיפור קצת יותר משמעותי מזה, כמו למשל הפסקת חשמל של 12 שעות בקנדה.
מה שקרה הוא שבעקבות אותה פליטת גזים בגודל של פי 30 מכדור הארץ, נוצרה סערה גאומגנטית (פשוט תהנהנו כאילו אתם מבינים), שיבשה תחנת כוח הידראולית בקוויבק וסגרה את הזרם לשישה מיליון אנשים, מונעת טיסות, לימודים ויום עבודה בכל העיר.
תסריט האימים: יולי 2012
89 אחוזי לחות חנקו את האוויר בקיץ ההודי של 2012 בדיוק בזמן להפסקת חשמל מהגיהנום שנמשכה יומיים רצופים. תחשבו על הודו, על מיאנמר ופקיסטן, כולן מושבתות, וזה כולל את בתי החולים, את הכבישים שהפכו להיות פקקים בלתי נגמרים ואת הכורים שנתקעו מתחת לאדמה כי המעליות לא עבדו. ההגדרה של סיוט.
מרוב עצים: אוגוסט 2003
אפקט דומינו של נפילות כוח הביאו להפסקת חשמל המונית של יומיים בקנדה ובצפון ארצות הברית, כפי הנראה מחוטים שהתחככו בעצים גבוהים מדי באוהיו, ואם זה לא מספיק מחדל, גם כוחות ההצלה לא לגמרי התייחסו לקריאה.
11 קורבנות בנפש ונזק של 6 מיליארד דולר גרמו לשתי המדינות להקים כוח חבירה משותף במיוחד בשביל הדברים האלו.
לה נוצ'ה בלאנקה: ספטמבר 2003
תזמון זה הכל בחיים, ככה גילו עובדי החשמל של איטליה ושוויץ. הרי על פניו, הפסקת חשמל בשעות הקטנות של הלילה לא אמורה להיות עניין גדול מדי – אבל כשזה קורה בדיוק בחגיגת הלילה הלבן השנתית של רומא, שם זה ממש מסתבך.
נפילת תחנת כוח שוויצרית מנעה חשמל מכל החוגגים שרצו לשוב לביתם כאשר 110 רכבות ועליהן 30,000 נוסעים נעצרו באמצע המסילה לכמה שעות ארוכות. רוב התקלות תוקנו כשמונה שעות לאחר הנפילה, אבל ההתאוששות הגיעה כמעט יום שלם לאחר מכן.
