כתבות בנושא עבודות עפר ופיתוח - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

שירותי חציבה בסלע או בבטון, ולמה חשוב שיהיה רישיון?

שירותי חציבה נדרשים, על פי רוב, לשם עבודות תשתית שונות שמצריכות הסרת אספלט או חציבה בבטון. עבודות אלו מבוצעות באתרי בנייה רבים, ויש לעשותן תחת פיקוח צמוד וקפדנות רבה. עבודות חציבה דורשות ניסיון וידע מקצועי, וחשוב לוודא שמדובר בחברה בעלת שם, העומדת בתנאי התקן. מה כדאי לדעת על אפשרויות החציבה, ובאלו כלים כדאי להשתמש?

בכתבה זו:
שירותי חציבה - הריסה, אחריות ופיקוח | שירותי חציבה בבטון - כלים | שירותי חציבה בסלע - אישור מהמדינה | מי מספק שירותי חציבה? | איך מקבלים רישיון חציבה?

חציבה בבטון נדרשת, כאמור, בתהליך בנייה של מבנה חדש, כמו גם בשיפוץ של מבנה קיים.  העבודה נעשית בקירות בטון וכן ברצפות בטון. ביקוע סלע או חציבה בסלע, נדרשים במצב שבו סלע ממוקם באזור מסוים, ומפריע לבנייה בשטח, או כאשר סלע מאיים לסכן את הציבור בעקבות חוסר יציבות או בשל חשש מהתפרקות טבעית שלו. השאלה היא איך עושים זאת?

שירותי חציבה - הריסה, אחריות ופיקוח

הריסת מבנים וקירות מתבצעת למטרת שיפוץ מבנה, או לשם הריסתו כליל. פעולה זו חייבת להתבצע בהתאם לתקנים כחוק, ובצורה מבוקרת, בטוחה ואחראית. הפיקוח חייב להיות צמוד ולא  מתפשר, והוא חלק בלתי נפרד מהשירות. כאשר מבצעים הריסה מבוקרת של מבנה, צריך לחשוב גם על פינוי אשפת בניין אל אתרים מורשים בלבד, ולוודא שלחברה יש את כל האישורים המתאימים להריסת מבנים וחציבתם ולפינוי על פי חוק.
תהליך הריסה מתחיל באפיון שטח ובאפיון מבנה, שבו בודקים את חומרי הגלם, את מערכת  החשמל, את העצים בשטח, את מעבר קווי הטלפון, את מערכת האינסטלציה ועוד. תהליך ההריסה עצמו מצריך פיקוח של מהנדס בנייה. בהתאם לתכנית ההריסה, החברה מצטיידת בכלי העבודה הנדרשים וכן בכוח העבודה המתאים. 

שירותי חציבה בבטון - כלים

עבודות חציבה בבטון נעשות על ידי שימוש בכלים הידראוליים מתקדמים, הכוללים פטיש חציבה מתאים. סוג הכלים לשימוש נבחר בהתאם לתנאי השטח, ולפי הצורך - פירוק מבנה מן היסוד, פירוק  משטחי רצפה וכו'.
חברות המספקות שירותי חציבה בבטון, משתמשות, לפי הצורך, גם בפטישים הבאים:
 
פטיש אוויר - פטיש המופעל על ידי לחץ אוויר, ומשתמשים בו במטרה להסיר את הבטון מהקרקע. חשוב לדעת כי יש חסרונות רבים בשימוש בפטיש אוויר. אחד הנזקים שעלול להיגרם למי שעובד עם כלי זה, כתוצאה מהאופי האינטנסיבי של הכלי, הוא שיבוש בזרימת  הדם התקינה בידיים, ותחושת נימול. כמו-כן, אם אתם בעלי עסק או קבלנים לעבודות עפר  ובנייה, חשוב שתיקחו בחשבון כי פטיש אוויר אינו יעיל במקרים שבהם אתם צריכים לחצוב  מבנים אנכיים העשויים מבטון.
 
פטיש הידראולי - פטיש זה מופעל באמצעות לחץ של שמן, ולרוב מחובר למחפרונים. אם אתם מעוניינים לכסות שטח גדול להריסה בזמן קצר, זהו הפטיש בשבילכם. כמו-כן, פטיש הידראולי אינו מצריך מאמץ פיזי לעומת פטיש האוויר. החסרונות של פטיש זה הם: אין שום אפשרות להיכנס ולעבוד אתו במקומות צרים, כך שהוא מגביל אתכם בביצוע עבודות מסוימות, והעלות שלו יקרה ביחס לפטישים אחרים.
 
פטיש חשמלי - כאן מדובר בפטיש אשר פועל באמצעות חיבור לחשמל. נהוג להשתמש בפטיש זה בבתים ולא בעבודות בטון גדולות המערבות הריסה וגירוד של משטחי בטון. פעמים רבות תגלו כי השיפוצניק שלכם משתמש בפטיש זה כדי להסיר את הבלטות הישנות. עלות הפטיש זולה, הוא אינו שוקל הרבה ואפשר לנייד אותו ממקום למקום.

שירותי חציבה בסלע - אישור מהמדינה

חציבה בסלע מתבצעת ביחס לגודל הסלע ולמיקומו, כאשר יש שיטות שונות לחציבה. באזורים עירוניים משתדלים לבצע עבודת חציבה פחות רועשת, בעזרת החדרת חומר נוזלי לחורים שנפערו בסלע, דבר אשר גורם לחורים לגדול עד להתפרקות הסלע. בכל מקרה, שירותי חציבה בסלע מחייבים פיקוח. מי שמפקח על סוג עבודה זו הן יחידות מכרה וחציבה, אשר אחראיות לבדוק ולבקר את כל החברות והגופים העוסקים בשירותי חציבה וכרייה במדינת ישראל. יחידות אלו, מטפלות בכל הבקשות של החברות והארגונים המעניקים שירותי חציבה בגין פרויקטים אלו ואחרים. יחידות הכרייה אחראיות לכל הקשור בהיתרי חציבה ועוד.

מי מספק שירותי חציבה?

שירותי חציבה ניתנים לרוב על ידי חברות לעבודות עפר ותשתיות. חברות אלו הן חברות, שניתן להן היתר לשירותי חציבה, ושיש בידם רישיון מטעם המדינה לחציבה. כדי לקבל רישיון זה, החברה תצטרך למלא בקשה לרישיון חציבה מיחידות המכרה והחציבה של המדינה. טופס הבקשה יכיל את שם החברה, תכנית מפורטת של שטח החציבה, מתקנים במחצבה, סוג חומר הגלם שבאותה מחצבה, ואם מדובר בקרקע פרטית, החברה שמספקת את שירותי החציבה, תצטרך להמציא מסמך שבו בעל הקרקע מסכים לפעולות חציבה אלו.

איך מקבלים רישיון חציבה?

כדי לקבל רישיון חציבה, על החברה המבצעת לפנות לאגף מחצבות ומכרות במשרד התשתיות הלאומיות האנרגיה והמים עם המסמכים הבאים:
 
1. טופס בקשת חידוש (קבלת) רישיון חציבה/הפקה.
2. המצאת העתק צבעוני של תכנית מפורטת מאושרת לכרייה ולחציבה - תקנון, תשריט ונספחים חתומים.
3. המצאת אישור להסכמת בעל הקרקע.
4. המצאת מפה טופוגרפית חתומה בידי מודד מוסמך. המפה תוכן בהתאם למפרט ההנחיות החדשות של המפקח על המכרות.
*דוגמת מפת מדידה לפי מפרט 827.1 ערוכה לקנה מידה 1:500 ומוגשת בקנה מידה 1:2500.
5. מחצבות פעילות  צריכות להגיש גם דוח תפוקה ומלאי, בכפוף להנחיות המפקח על המכרות.
6. סקר גיאולוגי.



 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist