מדוע מסעדות צרפתיות נחשבות מסעדות יוקרה עם אוכל גורמה?
מאת: מעיין נטעלי סמולר 23/10/2014
קשה להסביר מדוע צמדי מילים כמו "מטבח צרפתי", "שף צרפתי", "מסעדה צרפתית" ובכלל כל מה שמחבר בין צרפת ובין ביטויים מהתחום הקולינארי, גורמים לנו מיד להזיל ריר ולדמיין טעמים חלומיים שמענגים את החך ומשאירים חותם בלתי נשכח למשך זמן רב אחרי הארוחה. עובדה היא כי המטבח הצרפתי קנה לו שם עולמי לאורך מאות בשנים בזכות מיני מטעמים שבעבר היו עולים רק על שולחנם של מלכים, וכיום יכול כל אחד להתענג עליהם ולהרגיש כבן אצולה של ממש.