כתבות בנושא חברות הובלה ומובילים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

סוף מעבר ברשימה תחילה

מרגישים שפרויקט מעבר הדירה גדול עליכם? מפחדים לשכוח משהו קריטי? מעוניינים לעבור את היום המתיש והמלחיץ באופן החלק והמוצלח ביותר? הגעתם לעמוד הנכון!

בכתבה זו:
חודשיים עד שלושה לפני המעבר | חודש עד חודשיים לפני המעבר | ארבעה שבועות לפני המעבר | שבועיים עד שלושה לפני המעבר | שבוע עד שבועיים לפני המעבר | עד שבוע לפני המעבר | יום המעבר | צ'ק ליסט לקראת המעבר

מעבר דירה הוא פרויקט שכרוך בהרבה סטרס ולחץ נפשי ולעיתים ההתמודדות עם האתגר נראית כמשימה בלתי אפשרית. כפועל יוצא מכך, ישנם רבים הנוהגים לדחות את ההכנות לקראת המעבר לרגע האחרון. בסופו של דבר רבים מאיתנו מוצאים את עצמנו בלחץ של זמן, המתווסף לקשיים הלוגיסטיים והרגשיים שנלווים דרך קבע למעברי דירה.
 
אחת הסיבות בגינן רבים מאיתנו נמנעים מלהתניע את התהליך המורכב של מעבר דירה בשלב מוקדם, קשורה לריבוי השלבים והמשימות שיש לעבור בדרך. החדשות הטובות הן שכאשר מפרקים את הפרויקט למרכיבים הקטנים ביותר שלו ועורכים רשימה מסודרת של מטלות ומשימות, הוא הופך להרבה יותר אפשרי והרבה פחות מאיים. 
 
במאמר שלפניכם תמצאו פירוט של כל האלמנטים שיעשו לכם חיים קלים לקראת המעבר ובתחתית העמוד תמצאו צ'ק ליסט שניתן לשמור במחשב או להדפיס ולתלות על המקרר. אז בואו נצא לדרך...
 

חודשיים עד שלושה לפני המעבר

בשלב הראשון יש לבצע סריקה יסודית של כל חדרי הבית והמחסן על מנת לאתר חפצים, רהיטים, בגדים ומסמכים, שניתן להיפרד מהם לשלום: מעבר דירה מהווה יופי של הזדמנות להיפרד מציוד ספורט שלא נעשה בו שימוש מעולם, מבגדים ישנים שיכולים לשמש נזקקים וממכשירים חשמליים לא תקינים שקרוב לוודאי גם לא יתוקנו.
 
במקביל למיון הראשוני, ערכו סקר שוק נרחב בין חברות ההובלה השונות הפועלות באזורכם. מומלץ כמובן לעדכן חברים ובני משפחה בנוגע למעבר ולבקש לקבל המלצות על חברות שונות שעשו עבודה טובה. 
 
מומלץ מאוד גם להזמין לדירה נציגים מחברות הובלות דירה השונות על מנת שיתרשמו מהיקף התכולה ויוכלו לספק הערכת מחיר מדויקת ככול האפשר. כמו כן לאחר בחירת החברה, חשוב לערוך חוזה מסודר עם רשימת תכולה מפורטת וזאת על מנת לנטרל מראש אפשרות של מחלוקת הנוגעת לעלות ההובלה ביום המעבר. 
 
חברת הובלה
מאת: Shutterstock

חודש עד חודשיים לפני המעבר

בין חודש לחודשיים לפני המעבר, מומלץ להתחיל להתארגן על ארגזים איכותיים, גליל ניילון נצמד תעשייתי, גליל ניילון בועות (פצפץ), סרטי הדבקה איכותיים וטושים עבים. כדאי גם ליצור קשר עם נציגי החברה ולברר האם ניתן לקבל ארגזים איכותיים לקראת המעבר ללא עלות. 
 
בשלב הזה גם מומלץ להתחיל להשתמש במלאי המזון המשומר ובכלל זה בחומרי הגלם שבמקפיא, בקופסאות השימורים וכיו"ב. 
 
כמו כן מומלץ כחודש לפני המעבר לבצע שורה ארוכה של מדידות על מנת למנוע הפתעות לא נעימות שעשויות להתגלות ביום המעבר: בדירה הנוכחית יש למדוד  בעיקר את מכשירי החשמל הלבנים (מייבש כביסה, מדיח כלים, מזגן) ואת הרהיטים הגדולים וביעד יש למדוד בין היתר את רוחב הכניסה לבניין, גובה המעלית, רוחב הכניסה לחדר השירות, ממדי הנישה השמורה למקרר ועוד. 
 

ארבעה שבועות לפני המעבר

בשלב הזה אתם אמורים כבר להחזיק ביד חוזה מסודר עם חברת הובלה מומלצת ולהתחיל לארוז בקצב שלכם או להזמין חברה שמספקת שירותי אריזה למעבר דירה ולקבוע איתם לתאריך הקרוב למעבר עצמו. ההמלצה היא להתחיל עם פריטים שלא נמצאים בשימוש יומיומי ושניתן להסתדר בלעדיהם במשך חודש-חודשיים: ספרים, סכו"ם יוקרתי לאירועים חגיגיים, בגדי קיץ/חורף וכיו"ב.
 
על כל ארגז חשוב לזכור לרשום מה הוא מכיל בכתב ברור ובולט ובנוסף יש למספר את הארגזים ולציין על כל ארגז באיזה חדר יש לפרוק אותו. מומלץ גם כן לערוך רשימה מרוכזת הכוללת את כל המידע הנ"ל, שתשמש אתכם ביום המעבר.  
 
כארבעה שבועות לפני המעבר כדאי גם לבקש יום חופש (לכל הפחות) ממקום העבודה לטובת המעבר וכן ליצור קשר עם חברות התקשורת השונות לצורך העתקת האינטרנט, הכבלים והטלפון. 
 

שבועיים עד שלושה לפני המעבר

שבועיים עד שלושה לפני המעבר יש לעדכן את כל הגופים הרלבנטיים בנוגע לשינוי הכתובת: עיתונים שאתם מנויים עליהם, קופת החולים, חברת המים, חברת האשראי, הבנק ועוד. בהתאם לצורך יש כמובן גם לעדכן את הגורם הרלבנטי במקום העבודה (מחלקת כוח אדם בדרך כלל) ובמיוחד חשוב שלא לשכוח לעדכן את הכתובת המופיעה במרשם האוכלוסין באמצעות אתר השירותים והמידע הממשלתי. אם אתם עוברים עיר, זה גם הזמן לדאוג לעצמכם לכרטיס תושב ולתו חנייה. 
 
שבועיים עד שלושה לפני המעבר מומלץ גם לעדכן את ועד הבית על כך שאתם עומדים לעזוב בקרוב את הבניין ולהשאיר את פרטי ההתקשרות שלכם אצל אחד השכנים, לכל צרה שלא תבוא. ניתן גם ליצור קשר עם הדיירים שעתידים להחליף אתכם ולבקש מהם ליידע אתכם במקרה שיגיעו דברי דואר על שמכם כשכבר לא תגורו בדירה. 
 

שבוע עד שבועיים לפני המעבר

בשלב הזה מומלץ ליצור קשר עם דואר ישראל ולהפעיל את שירות "עקוב אחרי". בנוסף כדאי לארוז במזוודה או תיק גדול, מספר פריטים שתזדקקו להם בימים הראשונים אחרי המעבר כמו מגבת וכלי רחצה, ציוד מטבח בסיסי, לבנים, מוצרי היגיינה אישית ועוד (יש לארוז תיק אישי או מזוודה נפרדת, עבור כל אחד מהדיירים). 
 
בשלב הזה גם לא יזיק ליצור קשר פעם נוספת עם חברת ההובלות על מנת לוודא שלא נפלה טעות ושההובלה תצא לפועל כמתוכנן (ושהנהג יודע את הכתובת). אם הדירה החדשה ריקה ויש לכם מפתח, זהו הזמן המתאים ביותר לבצע הדברה, לנקות את הדירה ואפילו להעביר באופן עצמאי פריטים רגישים במיוחד כמו בקבוקי יין יקרים או כל פריט רגיש אחר שבאפשרותכם להעביר בכוחות עצמכם ללא קושי. בהקשר זה יש לציין כי בגדול השאיפה היא שעד שבוע לפני המעבר תסיימו לארוז כ-80% מהפריטים. 

 

עד שבוע לפני המעבר

בימים האחרונים בדירה יש לבצע הכנות אחרונות: רוקנו ונקו את המקרר, הפשירו ונקו את המקפיא (לפחות 24 שעות לפני ההובלה), סיימו לארוז את כל הפריטים שטרם הספקתם לארוז (כדי שביום המעבר, לא יישארו פריטים לא ארוזים) ואם חברת ההובלות דורשת תשלום במזומן, זכרו למשוך מספיק כסף מבעוד מועד (ולא לשכוח לקחת בחשבון את הטיפ למובילים). 
 
כדי שללחץ ולעומס לא תתווסף גם בטן מקרקרת, דאגו להכין לעצמכם מספיק חטיפים, ירקות חתוכים וכריכים שתוכלו לנשנש ביום המעבר. מומלץ גם לדאוג למספר בקבוקי מים זמינים עבורכם ועבור המובילים ועל מנת שלמובילים תהיה גישה נוחה לבניין, החנו את הרכב שלכם ערב המעבר במקום החנייה הקרוב ביותר לכניסה הראשית. 
 
אם יש לכם בעל חיים, מומלץ מאוד להשאיר אותו אצל חבר קרוב או בן משפחה שאתם סומכים עליו, לכל הפחות ביום המעבר. 
 
הכנות אחרונות
מאת: Shutterstock

יום המעבר

ביום המעבר יש לוודא שההובלה מתנהלת בהתאם לתנאי החוזה (בדגש על מספר העובדים וגודל הרכב) ובתום ההעמסה, חשוב ביותר שלא לאפשר למשאית לעזוב את החנייה לפני שתבצעו סריקה יסודית של כל החדרים, הארונות והמחסן ותוודאו שהדירה ריקה לחלוטין. 
 
בדירה החדשה הנחו את המובילים היכן להניח את הארגזים השונים על מנת שיהיה לכם קל יותר לסדר את הדירה בהמשך וסמנו "וי" ברשימה שהכנתם מבעוד מועד עם כל ארגז שיגיע בשלום לדירה. בתום הפריקה אל תאפשרו למשאית לצאת לדרכה לפני שתעיפו מבט בתא המטען שלה ותוודאו שאף ארגז או רהיט לא נשכח בו בטעות. 
בנוסף גם חשוב מאוד לוודא שאף רהיט לא ניזוק במהלך ההובלה. אם זיהיתם נזק, צלמו אותו וידעו את המובילים וחברת ההובלה ללא דיחוי.   
 
ביום המעבר חשוב גם לתעד את קריאת המונים השונים הן בדירה הנוכחית והן בדירה החדשה (אם ניתן, מומלץ לשתף את הדיירים היוצאים/נכנסים). בהזדמנות הזו מומלץ לשלם את חשבון החשמל האחרון ולהחליף את שם הלקוח בחשבון (כיום ניתן לעשות זאת הן בשירות 103 והן באתר הבית של חברת החשמל). 
 
אין זה סוד שחובות לחברת המים, הגז והחשמל, נוטים להישכח מהלב ולצבור קנסות. לכן מומלץ באופן כללי לשלם את כל החשבונות הקשורים לדירה הקודמת, סמוך ככול האפשר למעבר. 
 
ביום המעבר, כשכול הארגזים כבר מסודרים בחדרים, רוב הסיכויים שתמצאו את עצמכם באפיסת כוחות. לכן אין שום סיבה שלא תעשו מקלחת ארוכה, תלבשו משהו נוח ותזמינו משלוח מפנק ומנחם מהמסעדה החביבה עליכם: אין ספק שהרווחתם את זה ביושר.
 

צ'ק ליסט לקראת המעבר

* כחודשיים עד שלושה לפני המעבר - לבצע סריקה יסודית של כל חדרי הבית והמחסן במטרה לאתר פריטים שהגיע הזמן להעביר הלאה/לתרום לנזקקים/להשליך לפח
* לערוך סקר שוק נרחב בין חברות ההובלה המומלצות הפועלות באזורכם
* להזמין נציגים מחברות ההובלה לצורך הערכת היקף התכולה וקבלת הצעת מחיר מסודרת
* לחתום על חוזה עבודה מול חברת ההובלה הכולל רשימת תכולה מפורטת
* להתארגן על ארגזים איכותיים, סרטי הדבקה איכותיים, גליל ניילון נצמד תעשייתי, גליל ניילון בועות (פצפץ) וטושים עבים
* להתחיל להשתמש בחומרי גלם משומרים כמו מזון קפוא, קופסאות שימורים ועוד  
* למדוד את הרהיטים הגדולים, את המקרר, מכונת הכביסה ומייבש הכביסה ולוודא שניתן יהיה לשנע אותם בקלות לדירה החדשה. לצורך כך יש למדוד (או לבקש מהדיירים הנוכחיים למדוד) את גובה המעלית בבניין החדש, את רוחב הכניסה לחדר השירות, את ממדי הנישה המיועדת למקרר במטבח ועוד
* חודש לפני המעבר - להתחיל לארוז פריטים שניתן להסתדר בלעדיהם במשך חודש-חודשיים, למספר את הארגזים ולרשום על כל ארגז מה הוא מכיל ובאיזה חדר יש לפרוק אותו
* להכין רשימה מסודרת הכוללת את מספרי הארגזים והתכולה שלהם ולשמור אותה בהישג יד כדי שתהיה זמינה ביום המעבר 
* לבקש יום חופש ממקום העבודה בתאריך המעבר 
* ליצור קשר עם חברות התקשורת (אינטרנט, כבלים, טלפון) ולתאם הגעת טכנאי סמוך למעבר 
* כשלושה שבועות לפני המעבר - לשנות את הכתובת בגופים הבאים:
* מקום העבודה
* עיתונים וכתבי עת שאתם מנויים עליהם:
- ________
- ________
- ________
* חברות האשראי:
- ________
- ________
- ________
* חברות הביטוח:
- ________
- ________
- ________
* קופת החולים
* דואר ישראל
* משרד הפנים 
* עירייה
* מועדוני לקוחות למיניהם:
- ________
- ________
- ________
* בהתאם לצורך: לדאוג לכרטיס תושב ולתו חנייה בעיר שאליה עוברים
* לעדכן את ועד הבית על מעבר הדירה
* להשאיר את פרטי ההתקשרות אצל שכן שניתן לסמוך עליו 
* ליצור קשר עם הדיירים החדשים ולבקש שישמרו עבורכם דברי דואר
* כשבוע עד שבועיים לפני המעבר – לסיים לארוז כ-80% מהפריטים. 
* לארוז במזוודה/תיק גדול פריטים שונים שחשוב שיהיו בהישג יד בימים הראשונים לאחר המעבר (פיג'מה, כלי רחצה, תרופות וכיו"ב)
* לבצע ריסוס בדירה החדשה
* לנקות את הדירה החדשה
* להעביר פריטים רגישים ויקרי ערך שניתן לשנע באופן עצמאי לדירה החדשה 
* בימים האחרונים בדירה – לרוקן ולנקות את המקרר
* להפשיר ולנקות את המקפיא 
* בהתאם לצורך: למשוך מספיק מזומנים לצורך התשלום ביום המעבר
* לסיים לארוז את כל הפריטים בבית
* להכין חטיפים, כריכים ובקבוקי מים ליום המעבר
* להחנות את הרכב בכניסה לבניין בערב ההובלה כדי לשמור את מקום החנייה למשאית 
* בהתאם לצורך: לדאוג לדוגיסיטר ל______ ליום המעבר
* ביום המעבר – לוודא שההובלה מתנהלת בהתאם לתנאי החוזה 
* לוודא שהדירה והמחסן ריקים לחלוטין לפני שמאשרים למשאית לעזוב 
* להנחות את המובילים היכן להניח את הארגזים בדירה החדשה 
* לוודא שלא נשכחו ארגזים או רהיטים בתא המטען של המשאית בתום הפריקה
* לתעד את קריאת המונים השונים, לשלם חשבונות אחרונים ולהחליף את שם הלקוח:
* חברת המים
* חברת החשמל
* חברת הגז
* לנשום עמוק, להתקלח ולהזמין משהו טעים לאכול

אנשים שחיפשו חברות הובלה ומובילים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist