כתבות בנושא שליחויות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

התפקיד הנחשק בימי קורונה: שליח

אחד העיסוקים הפופולאריים בתקופת הקורונה הוא עבודה כשליח. לא מעט ישראלים עשו הסבה זמנית ויצאו לעבוד, חלקם עם חיוך, חלקם פחות. באילו היקפים עובדים השליחים? האם השכר עלה? מה מצב הטיפים? ואיך זה מרגיש להיות שליח בתקופת הקורונה. סיפורים מהשטח

דפי זהב עד הבית

מאז שוירוס הקורונה פרץ לחיינו כרוח סערה, נראה שהעולם הולך ונעצר, למעט פעילותם הבלתי פוסקת של השליחים. רגע לפני שהחלטת הממשלה תעצור גם את פעילותם, יצאנו לבדוק מהן התחושות שרווחות בקרב השליחים, האם מדובר בעבודה בצל הסכנה ומהן התגובות שהם מקבלים מהשטח.

הסבת מקצוע

"ביום יום אני יועץ משכנתאות ומחזיק בבעלותי סוכנות פרסום באינטרנט", מספר לנו אורן מתל אביב. "חטפתי בכל החזיתות. הפרסום נעצר, אנשים לא לוקחים משכנתאות וחברות בנייה הפסיקו להזמין מבנים ניידים שאני משווק, אז היום חזרתי 20 שנה אחורה, עם חיוך ענק, עד יעבור זעם והמצב יתאושש". אורן החליט לחזור לתחום השליחויות בו עבד בצעירותו ומספר שאנשים מפרגנים, משאירים טיפים, "עם שלושה ילדים, שכירויות ומשכנתא, אני גאה לעבוד עבודה פיזית כדי לשרוד את התקופה הזאת".


איכונים IN תוספת שכר OUT

אברהם, שליח מסור שעובד באחת הרשתות הגדולות, מספר לנו שכמות המשלוחים הכפילה את עצמה. שאלנו אותו האם הוא מקבל תוספת שכר או סיכון, אברהם הסתכל וגיחך: "וואלה, השכר די נמוך, והרבה אנשים עזבו את העבודה, אבל כשאני עושה משלוחים ומגיע לבתים של אנשים מבוגרים, אני יודע שבשבילם אני עובד, לא בשביל הסופר". מסתבר שלא רק תוספת שכר או סיכון אין, אברהם מספר לנו שהפלאפונים של השליחים ברשת במעקב, כדי לראות שהם לא סוטים ממסלול החלוקה.

תמונת אילוסטרציה/שאטרסטוק/התפקיד הנחשק שליח

לאן נעלמו הטיפים? פגיעה ישירה בהכנסה


עדי מזרחי, 43, עצמאי בתחום המסעדנות והשילוח, החליט לפני מספר חודשים (טיימינג מצוין) להקים את איגוד השליחים בישראל, על מנת ליצור גוף ארצי מאוחד, אשר מוודא שיש ביטוחים, רישיונות בתוקף, התנהגות ונראות השליחים. "תייצגו אצת השליחים ואת המסעדות בכבוד", פונה עדי בקריאה לכל השליחים. "יש פרנסה, נקווה לימים בריאים יותר, תשמרו על חיוך".


עדי, שעוסק בעיקר בשילוח בתחום המסעדנות בתל אביב, מספר לנו שהעבודה נחלשת בימים האחרונים, המסעדות מנסות לצוף וגם המשלוחים ירדו. "מצב הטיפים חלש מאוד, אנשים חוששים לפתוח דלתות, גם את ההזמנות מבקשים להשאיר מחוץ לדלת. חוץ מכמה אנשים נחמדים מאוד שמשאירים, כמות הטיפים ירדה באופן משמעותי". 


גולן, בן 35, עובד בוולט במשרה מלאה, מספר כי מאז תחילת המשבר וכתוצאה מנוהל מסירה ללא מגע, כמות הטיפים ירדה לפחות ב-50%. "טיפים במזומן נעלמו כמעט לחלוטין, וטיפים באשראי ירדו בצורה משמעותית". לצורך המחשה, גולן סיפר כי על ממוצע של 20 משלוחים, סך הטיפים הוא 70-80 שקלים, כלומר ממוצע של כארבעה שקלים למשלוח. נתון אשר מכבד את העוסקים במלאכת הקודש?

תמונת אילוסטרציה/שאטרסטוק/לשים ליד הדלת ולברוח


נוהל מסירה מחוץ לדלת – עובד?


כששאלנו את גולן איך הוא מרגיש עם השארת החבילה מחוץ לדלת, הוא ענה כי מצד אחד זה מקטין את הסיכוי להידבק כתוצאה משמירה על מרחק ומסירה ללא מגע, מצד שני, שליחים מאוד מתבססים על טיפים, וזו פגיעה ישירה בפרנסה.
"כל השליחים מקפידים על ביצוע הנוהל", סיפר עדי, ראש איגוד השליחים, "יש כאלו שקצת קשה להם עם זה, ויש חבר'ה יותר מקצועיים שמבינים עניין ומבינים שזה המצב עכשיו וממשיכים קדימה".


שליחי הקורונה


אין ספק כי כל מי שעוסק בעבודת שליחות בתקופה זו, לא רק מסייע לתושבים לקבל הזמנות של מוצרים ומצרכים חיוניים, אלא גם לוקח סיכון בהיותו חשוף במהלך עבודתו לסכנת הדבקה. אז אם גם אתם מזמינים אוכל, או כל מוצר/שירות אחר, רגע לפני שאתם אוספים אותו, חישבו גם על השליחים, פרגנו בטיפ חביב, יש דרכים יצירתיות להשאיר טיפ, אפילו ללא מגע בכלל.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist