כתבות בנושא רשתות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

סוף עונת היתושים – המדריך המלא להתקנת רשתות

זמזום היתושים מדיר שינה מעיניכם ונמאס לכם כבר לספור ברחשים? זה הזמן לבצע התקנת רשתות נגד יתושים ויפה שעה אחת קודם

אין ספק שניתן לבצע התקנת רשתות נגד יתושים על חלונות הבית באופן עצמאי, מבלי להיעזר באיש מקצוע. עם זאת, למרות שהתקנת רשתות נדמית לעיתים כעניין של מה בכך, האמת היא שמדובר בעבודה שדורשת מיומנות רבה ויכולת דיוק גבוהה. התקנה לא מקצועית תוביל לרוב לרשת רפויה ו/או לאטימה לא מלאה של החלון וקרוב לוודאי תצריך ביקור של מתקין מקצועי בבוא הזמן.  

רשתות אלומיניום סטנדרטיות: הטוב, הרע והמכוער

הרשת הנפוצה ביותר בישראל היא רשת האלומיניום הסטנדרטית. היתרון הגדול של רשתות האלומיניום הסטנדרטיות הוא שמדובר ברשתות נשלפות, שעלות ההתקנה שלהן נמוכה מאוד. החיסרון המרכזי שלהן הוא שהן לא עמידות במיוחד כך שאם יש לכם ילדים קטנים, רוב הסיכויים שרשת אלומיניום סטנדרטית לא תאריך אצלכם ימים.

התקנת רשתות: תמונה שאטרסטוק

רשת פיברגלס שקופה: על הדבש ועל העוקץ

רשת פיברגלס שקופה היא רשת עמידה ביותר, שלא פוגעת באסתטיקה של החלון ולא חוסמת את אור השמש. בשנים האחרונות רשת הפיברגלס השקופה צברה פופולאריות רבה בישראל וזאת למרות שהיא יקרה יחסית בהשוואה לרשת האלומיניום הסטנדרטית.

בהקשר זה ניתן להזכיר גם את הרשתות הגרמניות, שנחשבות לאיכותית ביותר בשוק. הרשתות הגרמניות ניחנות בעמידות גבוהה במיוחד ובשקיפות מרבית, כשגם במקרה הזה החיסרון המרכזי מתבטא בעלות הגבוהה שלהן.

רשתות נגד מזיקים  ורשתות לממ"ד

אם יש לכם בעלי חיים שעשויים לפגוע ברשת, יתכן שהפתרון המתאים עבורכם הוא התקנה של רשת ברזל המאופיינת בעמידות גבוהה נגד בעלי חיים. החיסרון של רשתות אלה, מלבד מחירן הגבוה יחסית, הוא שהן עבות מאוד ולכן מחשיכות את החדר יותר מכל סוג אחר של רשתות.

סוג נוסף של רשתות שאינן סטנדרטיות, נכנס לתמונה כשמעוניינים להתקין רשת בחלון של ממ"ד. זאת כיוון שבממ"ד יש להתקין רשת ייעודית שמגיעה עם ארגז גלילה המותקן בחלק העליון של החלון. הן עלות ההרכבה והן עלות התיקונים של רשתות אלה, גבוהות יחסית. למרבה הצער, רשתות הגלילה לא נחשבות לעמידות במיוחד והן אכן נוטות להתקלקל בתדירות גבוהה מאוד.

כמה עולה להתקין רשתות?

ברגע שתתחילו לשאול חברים ובני משפחה כמה כסף נאלצו להשקיע עבור התקנת רשתות בדירות שלהם, תגלו שישנם הפרשים משמעותיים במחירים. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שישנם פרמטרים רבים המשפיעים על המחיר הסופי של ההתקנה. להלן החשובים שבהם:

  • מספר הרשתות – אמנם ככול שתתקינו יותר רשתות המחיר הסופי יהיה גבוה יותר, אך ברוב המקרים המחיר עבור כל רשת צפוי להיות נמוך יותר. כך לדוגמה יתכן שעבור רשת אחת תצטרכו לשלם 500 שקלים אך עבור התקנה של רשתות בארבעה חלונות, תשלמו 1,500 שקלים בלבד.
  • סוג וגודל הרשת – עלות ההתקנה מושפעת בנוסף מגודל החלון ומסוג הרשת: ככול שהרשת איכותית יותר, כך המחיר שלה גבוה יותר בהתאם. התקנה של רשת אלומיניום סטנדרטית למשל, עולה בין 350-250 שקלים למ"ר בלבד. התקנה של רשת גרמנית לעומת זאת, עשויה לעלות 650 שקלים למ"ר ואף יותר.
  • עלות עבודות ההכנה – אם הדירה שלכם לא מאובזרת במסילות ייעודיות לרשתות, קחו בחשבון שיהיה עליכם לשלם למתקין עבור הוספת המסילות. עלות התענוג: בין 220-120 שקלים (לכל חלון).

לאור זאת ישנה חשיבות עליונה להזמין את המתקין לפני ההתקנה, על מנת שיוכל להעריך את היקף העבודה או לכל הפחות לשלוח לו צילומים של החלונות.

 

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist