accessibility
Avatar_add_reviewicon-login-arrow-symbolLogOutFull_Menuדפי זהבPointsAvatar_add_reviewAvatar_add_reviewFavoritesMessagesPeopleEdit_detailsHistory

היי אורח

accessibility
כתבות בנושא שערים חשמליים ואוטומטיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך המלא לתיקון שער חשמלי

תיקון שער חשמלי הוא לא תמיד עניין של מה בכך. אילו תקלות עשויות להתעורר בשערים חשמליים וכמה יעלה לכם לתקן אותן?

למרות שהבטחתם לעצמכם כבר עשרות פעמים שזה לא יקרה יותר, שוב יצאתם באיחור קל מהבית. מזל שהפעם השד לא נורא כל כך. מדובר באיחור של דקות ספורות וכל עוד הכל יתקדם בצורה חלקה, תצליחו להגיע לעבודה בזמן. אתם מתניעים את הרכב, עושים את דרככם לכיוון השער החשמלי, מכוונים את השלט לכיוון החיישן ומגלים לתדהמתכם שדווקא היום השער בחר להתקלקל.

אין ספק שמדובר בתרחיש מתסכל ביותר. אך האמת היא ששערים חשמליים לנצח יתקלקלו דווקא ברגעים הכי פחות מתאימים: בין אם מדובר בבוקר לחוץ ובין אם מדובר בלילה גשום, כשכל מה שמתחשק זה להגיע למיטה ולהיעלם לשינה עמוקה ומתוקה. החדשות הטובות הן שישנן תקלות שניתן לפתור באופן עצמאי. החדשות הפחות טובות הן שניסיון לתקן תקלה קטנה ללא איש מקצוע, עשוי להוביל במקרים מסוימים לנזק רב.

אילו תקלות דורשות איש מקצוע וכמה זה צפוי לעלות?

למרות ששערים חשמליים נחשבים למערכות לא מורכבות במיוחד, עדיין ישנו מגוון רחב ביותר של תקלות שיכולות לפגוע בפעולה התקינה שלהם. להלן רשימת תקלות שמצריכות התערבות של איש מקצוע:

  • תקלות בלוח הפיקוד – תיקון של קצר פשוט בלוח הפיקוד עולה בדרך כלל כ-250 שקלים, החלפה של כרטיס פיקוד חד-פאזי עולה בין 2,000-800 שקלים ואילו החלפה של כרטיס פיקוד תלת-פאזי תעלה לכם בין 3,500-1,200 שקלים.
  • תקלות מנוע – מנוע איכותי חדש אמור להחזיק מעמד בין עשור לעשור וחצי ללא תקלות, כשהחלפה של מנוע תקול תעלה לכם בין 6,000-1,800 שקלים. מדובר בטווח מחירים רחב כיוון שישנם סוגים רבים של מנועים המתאימים לסוגים שונים של שערים ובנוסף העלות משתנה בהתאם לגודל השער ומשקלו.
  • תקלות ברכיבים קטנים – החלפה של עין אלקטרונית עולה בין 1,100-400 שקלים, החלפת מנורה בין 300-150 שקלים ושכפול של שלט יעלה לכם בין 250-100 שקלים.
  • תיקוני ברזל – תיקון שער חשמלי שמצריך מעורבות של מסגר, לרוב יעלה לכם בין 1,200-700 שקלים למ"ר.  

 

תיקון שער חשמלי: תמונה שאטרסטוק

אילו תקלות בשערים חשמליים ניתן לתקן באופן עצמאי?

כפי שציינו, תיקון שערים חשמליים עדיף תמיד להשאיר לאנשי המקצוע. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שכל מגע לא זהיר עם שער חשמלי עלול להוביל לפגיעות שונות לרבות מעיכת איברים, התחשמלות, חתכים ועוד. עם זאת, ישנן בכל זאת מספר תקלות שהתיקון שלהן לא כרוך בנטילת סיכון רב במיוחד.

כך לדוגמה, הדבר הראשון שעליכם לבדוק זה האם במקרה הסוללה של השלט התרוקנה. תאמינו או לא, אבל לא אחת אנשי מקצוע נקראים בבהילות לטפל בשערים חשמליים סוררים ובסופו של דבר מתברר שמקור התקלה בסוללה שהתרוקנה. כך גם במקרים רבים מתברר שבסך הכול האפליקציה ששולטת על השער לא פועלת כראוי מסיבה כלשהי או שקישוריות הבלוטות' פשוט מושבתת. כמו כן אם למשל השער שלכם נוטה להיתקע או לא נע בצורה חלקה, יתכן שכל מה שדרוש זה לשמן את הצירים ותו לא.

בנוסף כדאי לסרוק את המסילה של השער ולבדוק אולי במקרה יש עצם כלשהו שמפריע לשער להיפתח כמו אבן גדולה, בעל חיים או אפילו צעצוע וכן לבדוק אם העינית שאמורה לקלוט את השדר מהשלט ולוודא שאינה מוסתרת על ידי עצם כלשהו. חשוב מאוד רק לזכור תמיד להיזהר: הסרה לא זהירה של עצמים שנתקעו במערכת עשויה לסכן לא רק את השער אלא גם אתכם. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_infoSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist