כתבות בנושא אינסטלטורים וחברות אינסטלציה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

ירושלים של ברזל: בעיות צנרת אופייניות בעיר הבירה

לכל צנרת יש תוחלת חיים מסוימת וגם הצנרת האיכותית ביותר צפויה לסבול מבעיות כאלו ואחרות בבוא הזמן. נכון להיום ישנם אינספור מבנים ירושלמיים הסובלים מבעיות צנרת חמורות. כך תתמודדו עם השכיחות שבהן

אמנם בשנים האחרונות ירושלים נהנית מתנופה מבורכת של בנייה חדשה, אך אין זה סוד שברחבי העיר הגדולה בישראל ישנם אינספור מבני מגורים ישנים ביותר. חלק לא מבוטל מהם, נבנה לאחר מלחמת ששת הימים, בתקופה שבה האיחוד המוניציפלי של שני חלקי העיר, הוביל לתנופת פיתוח ובנייה שהעיר לא ידעה כמותה מאז תקופת המנדט. מטבע הדברים, ישנה שורה ארוכה של בעיות צנרת, שעשויות להתעורר במבנים ישנים. כאן תוכלו להכיר את הבעיות השכיחות ביותר וללמוד כיצד להתמודד איתן בהצלחה.

ומה תעשו עד שהאינסטלטור יגיע? >>

לחץ מים נמוך בברזים

הבעיה המטרידה הזו כמעט נעלמה ממחוזותינו הודות לכך שרוב הרשויות החליפו את הצנרת המרכזית במבני מגורים ישנים. עם זאת, עדיין ישנן דירות רבות ברחבי העיר עם לחץ מים נמוך, על גבול המביך. אם גם אתם מתמודדים עם שאריות שמפו על הקרקפת בכל מקלחת מחדש, ליבנו איתכם. אבל רגע לפני שאתם מתחילים לחפש אינסטלטורים בירושלים, עליכם לברר ראשית האם מדובר בבעיה המשותפת לכל הדירות בבניין או שמא מדובר בבעיה נקודתית בדירה שלכם.

אם הבעיה משותפת לכל הדירות בבניין, הפתרון יכלול התקנה של משאבת לחץ בצנרת המרכזית. לעומת זאת אם הבעיה בדירה שלכם בלבד, רוב הסיכויים שהיא נובעת בשל סתימה באחד הצינורות המזרימים מים לדירה או סתימה בצינור הראשי של הדירה. שתי הבעיות הנ"ל, אינן מורכבות במיוחד והפתרון שלהן ממתין לכם במרחק של שיחת טלפון אחת לאינסטלטור ירושלמי מקצועי.

המקלחת של השכן מפריעה לשינת היופי שלכם

אם השכן שלכם נוהג להתעורר מדי יום בחמש בבוקר ולשטוף את עצמו היטב, ראשית נאחל לו בוקר טוב ויום מוצלח. אך אם המים במקלחת מעירים אתכם משנתכם בכל בוקר מחדש, רוב הסיכויים שהאיחולים שלכם כבר קצת פחות לבביים. במבנים חדשים, נהוג לעטוף את הצנרת בשכבת בידוד אקוסטית, שתפקידה להשתיק את קולות זרימת המים. בבניינים ישנים לעומת זאת, שכבת הבידוד אינה קיימת. למעשה ישנם דיירים המגלים עם כניסתם לדירה החדשה, שצינור השפכים המרכזי של הבניין, עובר בתוך הקיר של הסלון.

כדי לטפל בבעיה המטרידה, יש להזמין קבלן שיפוצים או אינסטלטור המתמחה בתחום הבידוד האקוסטי. לבעיות של רעשים מהצנרת ישנו מגוון רחב של פתרונות. כך לדוגמה, יתכן שניתן יהיה להסתפק בעטיפה של הצינור בשכבה אחת או שתיים של חומר המספק בידוד אקוסטי כמו H.D.P.E או P.P. בנוסף יתכן שהפתרון יכלול החלפה של הצנרת ומעבר לצינורות אקוסטיים "ירוקים".

כמו כן יתכן שהפתרון שיוצע לכם יכלול בידוד של הצינורות בדירת השכן באמצעות קרניזים ייעודיים מגבס, המותקנים בסביבת הצינורות המרעישים. אינסטלטורים בירושלים לרוב יוכלו להתאים את הפתרון המתאים לבעיה הספציפית שאתם מתמודדים איתה בימים אלה בקלות, כיוון שמדובר בבעיה לא נדירה במיוחד.

אינסטלטורים מומלצים בירושלים:

א.א.ד אינסטלציה והסקות, הרוזמרין 4, ירושלים. 072-3255195

אופק אינסטלציה, ירושלים. 072-3228105

ריח רע מהביוב בדירות הממוקמות בקומה הראשונה

ריח רע שעולה מהביוב, בעיקר בדירות הממוקמות בדירה הראשונה בבניין, היא בעיה שכיחה נוספת וגם לבעיה זו ישנם מספר פתרונות אפשריים. הפתרון הטוב ביותר הוא הפתרון המניעתי, הכולל בראש ובראשונה הימנעות מהשלכת מגבונים לחים לאסלה. אך אם הבעיה כבר קיימת ונמאס לכם להזמין ביובית או אינסטלטור כל שני וחמישי, באפשרותכם ללכת על פתרון יעיל יותר הכולל התקנה של משאבה בצנרת הראשית, המותקנת כיום באופן שגרתי במבנים חדשים.

כמו כן קיימת אפשרות הכוללת ניתוק של הדירה מהצינור הראשי ויצירת חיבור נפרד לדירה שלכם. ניתוק הדירה מהצינור המרכזי, לרוב פותר את הבעיה אחת ולתמיד. ואם אתם חולקים את הבעיה עם השכנים בדירה הסמוכה, יתכן שתוכלו לחסוך עלויות על ידי ניתוק של שתי הדירות וחיבורן במשותף באמצעות החיבור החדש.

מי צריך לשאת בעלויות התיקון?

שירותי ביובית עולים כ-800 שקלים ואילו חיבור של דירה לצנרת בנפרד מהחיבור הראשי של הבניין, עשוי לעלות בין 4,000-1,200 שקלים (העלות משתנה בהתאם רמת המורכבות של העבודה). לאור זאת יש להבין ראשית מי יצטרך לשאת בעלות הטיפול בבעיות השונות.

 לפי האגודה לתרבות הדיור, הכלל בנושא זה פשוט מאין כמוהו: אם התקלה התרחשה בצינור שמשרת אך ורק את הדירה שלכם (צינורות הרוחב שנכנסים לכל אחת מהדירות), עליכם לשאת באופן בלעדי בעלות הטיפול בבעיה. לעומת זאת כשמדובר בצנרת שמשרתת שתי דירות לפחות (צינורות האורך) או בכל מקרה שבו הבעיה משותפת ליותר מדירה אחת, כלל הדיירים צריכים לשאת בעלות התיקונים.

אם חלילה תתקלו בבעיות של חוסר שיתוף פעולה מצד ועד הבית או אפילו אחד הדיירים בלבד, באפשרותכם להגיש תביעה רשמית אצל המפקח על רישום המקרקעין. לפרטים נוספים על אופן הגשת התביעה, באפשרותכם להתקשר למוקד שירות הלקוחות של האגודה לתרבות הדיור, בטלפון מספר *8484. בהצלחה!

כמה זה יעלה לכם? למחירון המלא >>

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist