
חותמת דיגיטלית לא מספיקה! אין תחליף לחותמות ידניות
מה ההבדל בין חותמת דיגיטלית לחותמת ידנית ומדוע בעצם אין סיבה להשוות בין השתיים?
יש לכם עסק חדש ואתם מקפידים לשלוח את החשבוניות שלכם באופן מקוון בלבד? נהדר! יש רק לציין שעם כל הכבוד לדאגה שלכם לסביבה, אין באמת סיבה שתוותרו על חותמת ידנית. זו האחרונה, תשמש אתכם לצרכים שונים, מעבר לשליחת חשבוניות. במאמר שלפניכם נפרט אודות הסוגים השונים של החותמות על מנת שתוכלו להבין מדוע יש מצבים מסוימים בחיים, שבהם אסור להשוות...
לקריאה נוספת:
קווים לדמותה של החתימה הדיגיטלית
חתימה דיגיטלית היא אמצעי הצפנה שמטרתו לאמת את הזהות שלכם, בזמן שאתם שולחים מסמכים או קבצים באופן כללי מהמחשב שלכם. מדובר למעשה באחד הנושאים החשובים ביותר בתחום אבטחת המידע. כדי להבין עד כמה הדבר חשוב, נסו לדמיין למשל ששלחתם ללקוח קבלה על סך 5,000 שקלים לצורך העניין. אותו לקוח יכול באופן עקרוני לקחת את הקבלה ובאמצעים גרפיים פשוטים, לשנות את הסכום הנקוב ולהפוך אותה לקבלה מרשימה הרבה יותר.
בסופו של דבר הקבלה עשויה להתגלגל לידי רשות המסים ויהיה עליכם להוכיח כי קיבלתם סך הכול 5,000 שקלים תמורת העבודה ולא שקל אחד מעבר. בדיוק כאן נכנסת לתמונה החתימה הדיגיטלית, שבין השאר מאמתת את זהות שולח הקובץ. חשוב להבין שהחתימה הדיגיטלית אינה נראית בהכרח על המסמך עצמו בצורה גרפית. מדובר למעשה בחלק מהקוד, שמאשר שהמסמך לא עבר שינויים כאלו ואחרים שעשויים להיות תוצאה של שינויים בזדון על ידי צד שלישי, תקלות שונות באמצעי האחסון או בעיות בתקשורת בין המחשבים.
בתי דפוס מומלצים:
דודו גוונים - דפוס ושילוט, הפנינים 9, אשקלון. 072-3251735
פרסקו הפקות דפוס, הנפח 5, כרמיאל. 072-3100501
מה הקשר בין חותמת דיגיטלית לחתימה רגילה?
חותמת דיגיטלית היא במובן מסוים הגלגול המודרני של החתימה שלכם. בדיוק כפי שהחתימה שלנו מעידה על כך שאנחנו אלה שעומדים מאחורי תוכן המסמך ובדיוק כפי שהחתימה שלנו קשה מאוד לזיוף, כך גם החתימה הדיגיטלית, באה לאמת את הזהות שלנו ולהקשות על זייפנים לבצע מניפולציות במסמכים שלנו.
עם זאת, ישנו הבדל משמעותי ביותר בין חתימה רגילה לחתימה דיגיטלית, שכן בעוד שהחתימה שלנו לא משתנה ותמיד נראית אותו הדבר, לכל קובץ שנשלח, תהיה חתימה דיגיטלית ייחודית משלו. זאת על מנת שלא ניתן יהיה להעתיק את החתימה הדיגיטלית ממסמך אחד ולהשתמש בה כדי לאמת מסמך אחר. לידע כללי נציין כי חוק החתימה האלקטרונית, שנחקק בשנת 2001, הוא החוק המסדיר את השימוש בחותמת דיגיטלית בישראל.
חתימה ידנית דיגיטלית – יש חיה כזאת
בנוסף לחתימה הדיגיטלית ברמת הקוד, שמאמתת את זהות השולח ומבטיחה שלא בוצעו שינויים במסמך, ישנה גם אפשרות בימינו להוסיף למסמכים דיגיטליים, העתק של החתימה הרגילה שלכם (בכתב ידכם). אמנם אין צורך ממשי בכך אך מדובר בהחלט על תוספת אישית נחמדה. יש רק לציין כי מבחינת החוק, כל עוד ישנה חתימה דיגיטלית "אמיתית", אין שום צורך להוסיף למסמך העתק של החתימה בכתב ידכם.
מדוע בעצם ישנו צורך בחותמת ידנית?
כעת כל מה שנותר זה לשאול את השאלה המתבקשת: "מדוע בעצם עדיין יש צורך בחותמת ידנית"? על פניו, במטב ראשון, כל עוד אתם לא מתכוונים להדפיס מסמכים כמו חשבוניות או קבלות, אכן אין טעם להשקיע בחותמת גומי איכותית הנושאת את לוגו העסק שלכם.
עם זאת, חותמת גומי יכולה לשמש אתכם לצרכים אחרים, מעבר לאימות הזהות שלכם. כך לדוגמה באמצעות חותמת גומי, באפשרותכם להעניק טאץ' אישי לעטיפות המוצרים שלכם, להחתים מוצרים מיוחדים עם חותמות המתאימות למוצרי עץ, מתכת או זכוכית ולקדם את העסק באמצעות מיתוג המבוסס על חותמות מדליקות במיוחד.
לפני שאתם מזמינים את חותמת הגומי הראשונה שלכם, טוב תעשו אם תוודאו מראש שבית הדפוס שאתם שוקלים להפקיד בידיו את מלאכת ייצור החותמת הוא בית דפוס אמין ומומלץ, המתמחה בייצור חותמות עסקיות איכותיות. בהצלחה!