כתבות בנושא מחשבים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך המלא לבחירת מחשב

החלטתם לרכוש מחשב חדש אבל אתם לא בטוחים מה הכי מתאים לכם? רגע לפני שאתם משקיעים במוצר שילווה אתכם לא מעט, כדאי לכם לעבור דרך המדריך שהכנו לכם. אנחנו מזמינים אתכם להכיר כמה מושגים בסיסיים, להבין מה ישרת את הצרכים שלכם ולדעת לאילו רכיבים במחשב הכי חשוב לשים לב, לפני הקנייה

בכתבה זו:
הגדירו תקציב | החליטו על סוג המחשב | בררו על האחריות | שימו לב לרכיבים מסוימים במחשב | בררו על מערכת ההפעלה

למי שלא חזק בטכנולוגיה, רכישת מחשב חדש יכולה להיות משימה לא פשוטה. כל כך הרבה רכיבים, פונקציות ואפשרויות יכולים בקלות לבלבל אתכם ולגרום לכם ללכת לאיבוד. אז איך בכל זאת אפשר מעט להבין על המחשב - הנייד או הנייח, שאתם מבקשים לרכוש? הכנו לכם מדריך מסודר שיקל עליכם את המלאכה:

 

הגדירו תקציב

כפי שתראו בהמשך המדריך, מחשבים שונים זה מזה ברכיבים, בפונקציות ובביצועים והמחיר - בהתאם. עליכם להגדיר לעצמכם את השימוש העיקרי שלכם במחשב (לימודים, עבודה, פנאי) וגם את סכום הכסף שתרצו להוציא עליו. ישנם מחשבים ניידים שעולים כ-1,000 ₪ בלבד, וישנם כאלה, נייחים וניידים, שמגיעים למעל 10,000 ₪.  

חלק ניכר מן המחשבים המוצעים למכירה עשויים מרכיבים אלקטרוניים שהוזמנו על ידי היבואן, ואלה, כמובן, משפיעים על המחיר. כדאי לעשות בדיקה ראשונית ולראות את סדר גודל המחירים הקיימים בשוק ולהחליט מהו הסכום המירבי אותו תרצו להוציא על המחשב.

 

אז כמה זה יעלה לכם? בדקו במחירון המחשבים המתעדכן של דפי זהב

 

החליטו על סוג המחשב

מחפשים מחשב ללימודים? כזה שתוכלו לשאת אתכם לפגישות? או דווקא "יישב" בפינה הקבועה שלו בבית ויהיה גדול וחזק? ההחלטה בין נייד לנייח תלויה בכם ובשימושים שלכם. כמו כן, קיים מחנה סמוי בין אוהבי ה-PC לבין מכורי המאק מבית אפל, כך שאם אתם יודעים מראש מה הכיוון שלכם - זה בהחלט יצמצם אופציות ויאפשר לכם להתקדם בחיפוש המחשב.

 

בררו על האחריות

בכל הנוגע למחשבים אישיים, האחריות מחולקת לפי רכיבים. על המחשב כולו האחריות המינימאלית היא בדרך כלל לטווח של שנה, ועל הזיכרון והמעבד יש לכאורה אחריות ללא הגבלה. בכל הנוגע ללוח האם, הסטנדרט הוא שלוש שנים, וכדאי על הדרך לברר אם תיקון בבית הצרכן הוא חלק מהאחריות. קחו בחשבון שיבואן מחשבים גדול ומוכר יהיה אמין יותר גם מבחינת האחריות וזאת ביחס ליבואנים קטנים יותר.

המדריך לבחירת מחשב. צילום: shutterstock

 

שימו לב לרכיבים מסוימים במחשב

זיכרון, לוח אם ומעבד - לא צריך להיות מומחים, למרות שזה כמובן לא מזיק, אבל חשוב לדעת כי מחשב טוב מתבסס בעיקר על זיכרון, לוח האם ומעבד, ושקצב הפיתוחים בתחום הזה מואץ ביותר, כך שרכיבים שעד היום נחשבו למהירים והטובים ביותר, מחר יכולים כבר להפוך ללא מתקדמים במיוחד. לכן, אחרי שהגדרתם את התקציב שלכם והבנתם את חשיבות הרכיבים האלה, כדאי מאוד לבחור חנות מקצועית שתתאים ביניהם בצורה המיטבית.

הדגש היחיד שחשוב לזכור בקשר למעבדים הוא שלמרות שעוצמתם לעיתים מרשימה, כך גם המחיר, וייתכן כי אתם כלל לא צריכים עוצמות שכאלה. הדברים פחות נחרצים בכל הנוגע לזיכרון - RAM. ככל שהזיכרון במחשב שלכם יהיה גדול יותר, מלבד אחסון של קבצים מסוגים שונים, הוא יגרום לתוכנות בהן אתם משתמשים לעבוד בצורה חלקה ויעילה. לכן תמיד כדאי, לא חשוב מהם הצרכים שלכם, לא להתפשר על זיכרון.

ומה לגבי לוח האם? תפקידו הוא למעשה לתאם בין כל הרכיבים, ולהוות מעין "מוח" שיודע להפעיל את כולם ולגרום להם לתקשורת מיטבית אחד עם השני. מכאן שהשיקולים בבחירתו צריכים להיות מהירות הלוח, התמיכה במהירות הזיכרון והרכיבים שקיימים בו.

דיסק קשיח - hard disk - הוא הכונן שמאחסן את כל המידע שנמצא על המחשב, ונמדד בנפח האחסון ובמהירות העבודה. אם תגדירו מראש את הצרכים שלכם יוכל איש מחשבים להתאים לכם מחשב עם כונן המתאים לשימוש שלכם.

מארז - הקופסה שאתם מכירים מהמחשבים הנייחים שמגיעה בנוסף למסך ומסוככת למעשה על המחשב עצמו.  המארז צריך ספק כוח רציני, מאוורר שעובד היטב, וכמו כן צריך לוודא שהחיבורים המתאימים נמצאים שם.

חיבורים - ישנם לא מעט חיבורים במחשבים ניידים ונייחים אך כדאי לוודא שקיימים העיקריים והחשובים שבהם: USB - שמאפשר חיבור מגוון של התקנים כמו עכבר, מקלדת, מדפסת ועוד, HDMI - דרכו ניתן להעביר תוכן וידאו ולמעשה לחבר למסכי טלוויזיה וכרטיס חרשת אלחוטי שמאפשר חיבור לכל רשת אלחוטית.

 

בררו על מערכת ההפעלה

עד עתה עסקנו ברכיבים המכוננים את המערכת המופלאה הזו שנקראת מחשב, אבל המחשב עצמו, אחרי שמדליקים אותו, לא עובד מעצמו, אלא צריך להתקין בו מערכת הפעלה. המערכת הפופולארית במחשבי ה-PC היא ווינדווז של מייקרוסופט, על שלל גרסאותיה המתקדמות, ובמחשבי המאק זוהי ה-MACos. דאגו שטכנאי מחשבים יתקין לכם את מערכת ההפעלה באופן תקין ולא פיראטי.

בשנים האחרונות עלה השימוש גם במערכת לינוקס. מדובר בתוכנה חינמית בעלת קוד פתוח, שכל משתמש יכול לשפר אותה לצרכיו ולשתף את הקהילה, אבל השימוש בה הולך וגובר גם בקרב ארגונים ומוסדות.

 

לסיכום, בבואכם לרכוש מחשב פרטי, הגדירו מראש את הצרכים שלכם והסכום שאתם מוכנים להוציא על המחשב, ובררו כמה פרטים בסיסיים הנגזרים מהגדרות אלו. אתם לא צריכים לגלות הבנה טכנולוגית עמוקה, אבל כדאי להכיר, מעט, את המוצר החשוב שהולך ללוות אתכם בחייכם לא מעט.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist