משולש שווה: 5 הפיצריות הטובות ביותר

אין אף סוג מזון מהיר שיכול להתמודד עם האטרקטיביות והמסורת של הפיצה. ואם אוכלים אותה במקום איכותי, היא גם יכולה להיות ארוחה מזינה
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג פיצריות

פיצה היא ללא ספק מלכת הפאסט פוד. השילוב של בצק שהרגע יצא מהתנור, גבינה מותכת, רוטב עגבניות ותבלינים יכול להיות נפלא, ובלבד שמשתמשים בחומרי גלם משובחים. עבה או דקה, יוקרתית או שכונתית, פיצה מגיעה בשלל צורות ונחשבת לקונצנזוס ולכיבוד מועדף על בני כל הגילאים בכל הזדמנות. לפניכם כמה מהפיצריות היותר משובחות בישראל. 

 

איל פיצאיולו

פיצרייה ותיקה (14 שנים) מרחוב בן יהודה בתל אביב שהתרחבה לפני שנתיים לסניף נוסף ברחוב דיזנגוף. בצק דק ופריך נושא סימני חריכה מוכן על פי מתכון סודי מאיטליה, ארץ מוצאם של הבעלים, והתוספות (שלוש תוספות חינמיות בכל מנה) מתבססות על שילובים קלאסיים מירקות טריים, מוצרלה איכותית ורוטב עגבניות מתוצרת בית. כדאי לשים לב במיוחד לפיצה ביאנקה ללא רוטב כלל ולפיצה רוקט עם פרמז'ן, עגבניות שרי ועלי רוקט מרירים, שילוב מיוחד המיועד למתקדמים. החלל מעוצב בפשטות ללא גינונים והדר, ואם לא שבעים ממשולש פיצה אפשר תמיד לקחת עוד אחד או לעבור לפוקאצ'ה, מנת פסטה או לזניה רותחת מהתנור. כשר.

 

גוסטו

פיצריית גורמה תל אביבית שמקפידה על חומרי גלם איכותיים, החל מבצק דק מקמח מיובא דרך גבינות משובחות ועד לתוספות. בניגוד לפיצריות איטלקיות רבות, כאן מנסה השפית מאיה לביא לאתגר את הקונספט וממציאה שילובים מעוררי תאבון ועתירי דמיון. פיצה עם בצל מקורמל וגבינת בווארין כחולה משלבת את מתיקות הבצל וחריפות הגבינה הכחולה, ופיצת דלוקס עם פרושוטו, תפוחים וגורגונזולה מפתיעה בכל ביס מחדש. הפיצרייה ממוקמת בנקודה אסטרטגית, בפינת שדרות ח"ן ורחוב פרישמן, ושומרת על אווירה תוססת כיאה לנקודה מרכזית בעיר. לאחרונה הוחזר שירות המשלוחים, שמאפשר ליהנות מהפיצה גם בלי לצאת מהבית. המחיר אינו זול, אך הטעם והתעוזה מצדיקים את ההשקעה. 
 
 

פי בריבוע

ירושלמים רבים מוכנים לחתום בעיניים עצומות על הפיצה של פי בריבוע כטובה ביותר בעיר. המקום נפתח לפני שלוש שנים על ידי הבעלים של קפה פרדיסו הסמוך, שהחליטו להקים פיצרייה קטנה שעיקר כוחה בחומרי הגלם. אגף הפיצות בתפריט צנוע עד מינימליסטי וכולל רק מרגריטה וביאנקה בתמחור סביר, כבסיס לתוספות שמתומחרות בנפרד. הפיצה גדולה, עדינה ומאוזנת מבחינת יחס רוטב-גבינה. מתוך מגוון התוספות כדאי להתמקד בחומרי גלם איטלקיים אמיתיים כגון ארטישוק מוחמץ, אנשובי ושימורי עגבניות. התפריט כולל גם סלט פנצנלה שנחתך במקום, פוקצ'ה, קלצונה ופסטה עם ארבעה רטבים אופציונאליים. לאחרונה נפתח סניף של פיצריית פי בריבוע בתל אביב, והוא מתחרה בהצלחה עם הפיצריות מהשורה הראשונה.  

 

עגבנייה

רשת פיצריות שהחלה כסניף קטן ברחוב שינקין בתל אביב וכיום פרוסה במספר נקודות בעיר ובגוש דן. הקונספט מדמה את איטליה ומתבסס על פיצה כאוכל רחוב שלא צריך לעשות ממנו עניין. באים, לוקחים משולש וממשיכים הלאה. הבצק פריך ומתפצח - כל כך דק, שהרשת אינה עושה משלוחים מחשש שייקרע. הבצק נאפה בתנור אבן בליווי רוטב מאוזן, שמותיר את מרכז הבמה לתוספת - ירקות וגבינות ביד רחבה. מסיבות כשרות אין אופציה לתוספות בשריות והרשת סגורה בשבת.  הסניפים מעוצבים בצניעות והשירות מהיר ויעיל. בחלקם יש שולחנות ובאחרים רק כמה כיסאות בר גבוהים, כי פיצה טובה אפשר לאכול גם בעמידה ליד הדלפק. 

 

דה פפה

הכי פיצרייה איטלקית שאפשר למצוא בישראל. הבעלים ג'וזפה (פפה) הגיע לארץ מנאפולי ומתייחס לפיצות שהוא מכין בחרדת קודש. הבצק דק ופריך והטעמים עדינים ומתבססים על מוצרלה איכותית ורוטב מעגבניות טריות בתיבול מאוזן. הפיצות נאפות בתנור אבן מסורתי והתפריט מצומצם: ארבעה סלטים ו-11 סוגי פיצה בלבד. הלקוחות מתבקשים לבחור מתוך הרשימה ואין אפשרות להמציא שילובים כבקשתך, כי הפילוסופיה הטהרנית של בעל הבית קובעת שמאחורי כל חיבור יש היגיון. תוספות מסורתיות, כגון אנשובי, זיתים וצלפים שהולכים טוב יחד, אך לא אננס וטונה ושאר המצאות שמקובלות ברשתות מסחריות. העיצוב פשוט, שוב בהמשך לחשיבה שמרכז תשומת הלב ניתן לפיצה, אך בגלל האיכות שאר האספקטים נסלחים.

 

רשימה ממוקדת של פיצריות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.


 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא פיצריות
האם המאמר עזר לך?