הכל על פיצה גורמה

פיצה גורמה היא פיצה המכילה את הרכיבים האיכותיים והיקרים ביותר. צורת ההגשה של פיצה גורמה גם היא מיוחדת ומותאמת בדרך כלל לסוג המסעדה בה היא מוגשת.
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג פיצריות

פיצה גורמה היא פיצה המכילה את הרכיבים האיכותיים והיקרים ביותר. צורת ההגשה של פיצה גורמה גם היא מיוחדת ומותאמת בדרך כלל לסוג המסעדה בה היא מוגשת.

 

המהפך בישראל

בעשור האחרון חל מהפך בתפיסה של הישראלים בכל הנוגע לתחום הקולינארי. אם בעבר הדירו ישראלים רבים את רגליהם ממסעדות גורמה והעדיפו לסעוד את לבם במיני מאכלים ביתיים, כדוגמת חומוס ופיצה זולים ומהירי הכנה, הרי שכיום מדובר במצב שונה לחלוטין. עם החשיפה לתרבויות השונות, והטעימה ממגוון המאכלים בארצות אירופה, אמריקה והמזרח הרחוק, הלכה וגברה הדרישה לאוכל משובח ולמאכלי גורמה אנינים לחיך.

 

השינוי שחל בתחום הפיצה בולט במיוחד. במקום הפיצה העבה, המעוטרת רסק עגבניות וזיתים מקופסא, שכל עקרת בית הכינה על פי אותו מתכון ממש, גילו הישראלים את נפלאותיה של פיצה גורמה, המורכבת מבצק דק-דק שעליו מונחים מיני תוספות, כגון: פטריות יקרות, זיתי קלמטה, קרם ארטישוק, טונה אדומה צרובה ועוד.

 

מה מייחד את פיצה הגורמה?

פיצה סטנדרטית מוכרת לכולנו כשילוב של בצק בעובי מסוים, בתוספת רוטב עגבניות, גבינה ותוספות. תהליך הכנתה של פיצה סטנדרטית כולל את השלב הראשוני של אפיית הבצק עם התוספות במכונה, ולאחר מכן את הכנסתה של אותה פיצה לתנור לצורך סיום האפייה.

 


פיצה גורמה, לעומת זאת, עוברת תהליך שונה לחלוטין. פיצה זו מוגשת לרוב במסעדות גורמה, וכל שלבי הכנתה מופקדים בידי שף המסעדה. השפים בכל מסעדה מקפידים על אופן האפייה של הפיצה, בהתאם לנוהג של אפיית פיצות בפיצריות באיטליה, ואינם מתפשרים על חומרי הגלם האיכותיים ביותר. במרבית המקרים מכינים את בצק הפיצה מקמח מחיטת דורום, ואופים את הבצק בחום גבוה על מנת שישאיר טעם פריך בפיו של הלקוח. בנוסף, מקפידים השפים על הכנת רסק העגבניות מעגבניות טריות בלבד, ולעתים מתבלים אותו ביין או בעשבי תיבול. בתוספת הגבינות משולבות גבינות קשות ויקרות המגיעות ממדינות שונות בחו"ל. פיצה גורמה נהוג להגיש לצד כוס יין יוקרתי, על מנת להדגיש את הטעמים ולהעצים את החוויה.

 

גבינות ותוספות

על מנת לקבוע האם הפיצה היא פיצה גורמה, או שמא פיצה רגילה בלבד, עליה לענות על ארבעת סעיפי החובה: בצק, רוטב, גבינה, תוספות. רק במידה והפיצה עומדת בתנאי הסף המחמירים בכל אחד מהסעיפים, היא ראויה להיכלל תחת קטגוריית הגורמה היוקרתית. בצק- בהכנת פיצה גורמה יש להקפיד על בצק דק ופריך מאוד. רוטב - בהכנת הרוטב, הדגש הוא על נאמנות לסגנון ולרכיבי המזון האיטלקיים. יש להעדיף רוטב עגבניות המיוצר בחו"ל מעגבניות איטלקיות. בנוסף, קיים איסור מוסכם בקרב השפים להשתמש בחומרים המכילים צבעי מאכל או טעמי לוואי. גבינה - אין להתפשר על סוגי הגבינות וחשוב להשתמש בגבינות קשות ויקרות, הנחשבות לפסגת הגבינות. תוספות- תרד, טונה צרובה, גבינת גאודה, גורגונזולה, סנט מור,רוטב בשמל וביצה, בייקון ועוד.

 

חיפוש

חיפוש אחר מסעדה איטלקית המתמחה באפיית פיצה גורמה, אינו מסובך כלל. ניתן להסתייע באתרי אינדקס המכילים מאגר גדול של עסקים ובעלי מקצוע, על מנת לאתר את רשימת המסעדות האיטלקיות, המציעות בתפריטיהן גם פיצה גורמה. כל שעליכם לעשות הוא להקליד את סוג המסעדה בה הנכם מעוניינים, ואת המיקום הגיאוגרפי המתאים לכם, ותקבלו ברשימת התוצאות את המסעדות המציעות פיצה גורמה.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא פיצריות
האם המאמר עזר לך?