שירות משלוחי פיצה - אז איזו פיצה אתם הכי אוהבים?

סוגי פיצות מגוונים ומיוחדים מוצעים כיום לצד הפיצה הסטנדרטית, ומעבירים את התחום הקולינארי מההגדרה של מזון מהיר לטובת מזון גורמה לאניני טעם. גם שירות משלוחי הפיצה התפתח בהתאם לכך. בעלי הפיצריות איתרו את הצורך של אנשים רבים לקבל עד פתח ביתם את המאכל האהוב עליהם, תוך שהם ממשיכים בשגרת יומם או בעת צפייה משותפת עם בני משפחה וחברים בסרט וכדומה. על מגוון סוגי הפיצות ועל שירות המשלוחים שכדאי לחכות לו
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג פיצריות

אז איזו פיצה אתם אוהבים? דקה, עבה, עם אנשובי, אולי עם תירס? עם הרבה גבינה או עם מעט גבינה? אם התבלבלתם מהשפע, אתם לא היחידים. אם פעם ביקשנו 'פיצה', לא שאלו אותנו 'איזו'? הייתה פיצה אחת, עם רוטב אדום ומעל פוזרה מעט גבינה צהובה. זה לא אומר שהיא לא הייתה טעימה. יש כאלו שעדיין מעדיפים את הפיצה הפשוטה 'מפעם', או בשמה המקצועי 'פיצה מרגריטה',  ובכל זאת, תחום הפיצה התפתח עד מאוד בשנים האחרונות, וכל כך הרבה סוגי פיצות נכנסו לתמונה, עד שקשה מאוד להחליט באיזו פיצה לבחור. 

 

סוגי פיצות - מהבצק ועד הציפוי

אפשר לחלק את הפיצות לסוגים שונים, נתחיל בסוגי הבצקים המגוונים:
 
בצק רגיל - פיצות מגיעות בדרך כלל בעובי סטנדרטי, הנהוג בכל הפיצריות. השימוש בעובי סטנדרטי של סוגי פיצות שונים, מבטיח כי היחס בין הבצק, הגבינה והרוטב יהיו שווים.
בצק דק פיקנטי - בצק פיצה דק ופיקנטי, המדגיש את הטעמים של מרכיבי הפיצה, ומלווה בטעם חריף של הבצק.
בצק דק - פיצה בעלת בצק דק במיוחד.
בצק עבה - הבצק עבה במיוחד, שהופך את הפיצה לסוג של מאפה. עליו משולבות תוספות מיוחדות, רוטב הפיצה והגבינה. (עבור אלה, המעדיפים מנה אחת עבה, במקום כמה משולשים דקים)
ומה אתם אוהבים על הפיצה שלכם? להלן רשימה חלקית בהחלט של אפשרויות הציפוי והתיבול:
מרגריטה - זהו שמה של הפיצה הסטנדרטית המוכרת לכולנו. פיצה מרגריטה מורכבת מרוטב עגבניות ומגבינה צהובה מסוגים שנים.
פיצה ניו יורקית - פיצה זו קיבלה את שמה כתוצאה מגודלה ומכמות הרכיבים והתוספות המתלווים אליה. בדרך כלל, פיצה זו היא פיצה גדולה במיוחד המשלבת מיני גבינות ותוספות במינון גדול.
פיצה על בסיס שמן זית - תחת הגדרה זו נכנסות פיצות שונות, המבוססות על שמן זית שמתווסף לבצק בעת האפייה. בפיצה מסוג זה אפשר לשלב בתוספות: תירס, פטריות, עגבניות, זיתים ועוד-ועוד.
פיצות על בסיס שמנת - פיצות אלה מבוססות על בצק רגיל, אך לאחר בחירת התוספות,  מבשל השף של הפיצרייה את כל המרכיבים בתוספת שמנת ויוצק על הפיצה.
סוגי פיצות דרום אמריקאיות - פיצות אלה מאופיינות בשילוב של נקניק הפפרוני עם כמות גדולה של גבינת מוצרלה. שמה של פיצה זו מבוסס על אהבתם הרבה של הדרום אמריקנים לבשר, ועל נטייתם להוסיף בשר כמעט לכל מאכל שלהם.
פיצה מהבלקן - פיצה המשלבת הרבה גבינה בולגרית וחצילים. אחד ממאפייני הבלקן הן הגבינות הקשות והמלוחות האהובות במיוחד על תושבי האזור.
פיצה גורמה -  היא פיצה המכילה את הרכיבים האיכותיים והיקרים ביותר. צורת ההגשה של פיצה גורמה גם היא מיוחדת, ומותאמת בדרך כלל לסוג המסעדה שבה היא מוגשת.
פיצה בהתאמה אישית -  כיוון שיש כל כך הרבה סוגי פיצות, וכדי שלא להסתבך עם הכנת מגוון גדול מדי של פיצות, החלו פיצריות מסוימות לנקוט בשיטה חדשה שבה הלקוח בוחר את סוג הבצק הרצוי לו, ואת התוספות המועדפות עליו, וכך מכינים עבורו במקום פיצה מיוחדת, בהתאמה אישית.
 
 

מהפכת פיצריות בישראל - פיצה מגוונת

בעשור האחרון חל מהפך בתפיסה של הישראלים בכל הנוגע לתחום הקולינארי. אם זה בזכות שלל תכניות הבישול הטלוויזיוניות, או לאו, ואם בזכות החשיפה ההולכת וגוברת לתרבויות שונות ברחבי העולם. כך או אחרת, הדרישה לאוכל משובח ולמאכלי גורמה אנינים לחיך בישראל, עולה מדרגה.
השינוי שחל בתחום הפיצה בולט במיוחד, ולמזלנו הפיצריות מספקות את הסחורה. במקום הפיצה העבה, המעוטרת רסק עגבניות וזיתים מקופסא, שכל אחד הצליח להכין בביתו לבד, גילו הישראלים את נפלאותיה של פיצה במגוון סוגים וסגנונות, הכוללת גם מיני תוספות מעניינות, כגון: פטריות יקרות, זיתי קלמטה, קרם ארטישוק, טונה אדומה צרובה ועוד.
 
 

סוד הקסם של פיצת גורמה

פיצה גורמה מוגשת לרוב במסעדות גורמה, וכל שלבי הכנתה מופקדים בידי שף המסעדה. השפים בכל מסעדה מקפידים על אופן האפייה של הפיצה, בהתאם לנוהג של אפיית פיצות בפיצריות באיטליה, ואינם מתפשרים על חומרי הגלם האיכותיים ביותר. במרבית המקרים מכינים את בצק הפיצה מקמח מחיטת דורום, ואופים את הבצק בחום גבוה על מנת שישאיר טעם פריך בפיו של הלקוח. כמו-כן, מקפידים השפים על הכנת רסק העגבניות מעגבניות טריות בלבד, ולעתים מתבלים אותו ביין או בעשבי תיבול. בתוספת הגבינות משולבות גבינות קשות ויקרות המגיעות ממדינות שונות בחו"ל. פיצה גורמה נהוג להגיש לצד כוס יין יוקרתי, על מנת להדגיש את הטעמים ולהעצים את החוויה.
 
 

פיצה משלוחים - כולל שירות

שירות משלוחי פיצה מעניק לכם משלוח ישיר של הפיצה ישירות אליכם, כשהיא חמה וטרייה. שירות משלוחי פיצה הוא שירות מפנק במיוחד. השליחים מגיעים על גבי קטנועים, לשם קיצור זמן ההמתנה, וברשותם ארגז אחסון מיוחד, המאפשר לשמור את הפיצות כשהן טריות וערבות לחיך, כאילו הרגע יצאו מן התנור. את הזמנת הפיצה אפשר לבצע בדרכים שונות: באמצעות מענה קולי של מוקד השליחויות, דרך שירות הזמנת משלוחים באינטרנט, על ידי חיוג לעסק או באמצעות משלוח מסרון עם פירוט ההזמנה. 
 
משלוח דרך האינטרנט מתבצע לאחר כניסת הלקוח לאתר החברה המשווקת את הפיצה, בחירת הפיצה הרצויה, ציון סוג הבצק והתוספות המתבקשות וכמובן בחירת אופן התשלום, אם באמצעות כרטיס אשראי ואם במזומן עם קבלת המשלוח. בתום שליחת ההזמנה, יגיע משלוח הפיצה לצרכן בתוך כמחצית השעה. כדאי לדעת כי מרבית החברות מתחייבות להגעת המשלוח בטווח של פרק זמן מסוים, ולכן אפשר לתכנן כמעט במדויק את זמן הארוחה. חשוב גם לזכור כי קיימת גמישות רבה גם בנוגע לשעות הפעילות של מוקד הזמנת משלוחי פיצה, ואלה עומדים לרשות הצרכנים גם עד השעות הקטנות של הלילה.
 
 

משלוח - גם בעל פיצרייה מרוויח!

בעלי פיצריות מכירים מקרוב את היתרונות הרבים הטמונים במתן שירות משלוחי פיצה. השירות עצמו משמש אותם ככלי פרסומי, בשל האפשרות ליצור קשר ישיר עם הלקוחות ולספק לצד הפיצה גם מגנט או עלון שיווקי. מאחר והפרסום מתקבל על רקע של חוויה חיובית ומענגת, הרי שרבים הסיכויים למשוב חיובי ולהתקשרות חוזרת עם הלקוח. בזכות ההמתנה לבואם, זוכים שליחי הפיצה ליחס אוהד, ואם עמדו בזמנים והביאו עמם את הפיצה כשהיא חמה ומעוררת תיאבון, הרי שהחברה נתפסת כחברה אמינה ומקצועית הראויה לאמון חוזר מצד הלקוח. פיצרייה המעניקה שירות משלוחי פיצה חינם, זוכה אוטומטית לנקודות זכות בעיני לקוחותיה.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא פיצריות
האם המאמר עזר לך?