תורכי קטן: 5 מסעדות תורכיות מומלצות

הידרדרות היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לתורכיה לקחה מהישראלים אטרקציה תיירותית וקולינרית מצויינת. אבל לפחות את סוגיית האוכל אפשר לפתור במסעדות תורכיות טובות מאוד ממש כאן מתחת לאף
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג מסעדות תורכיות

עם ישראל אוהב את תורכיה, או לפחות אהב. אירוח לבבי בסגנון ים תיכוני, שווקים שהכל בהם בזול, ובעיקר אוכל מוכר שמדבר אל החיך ואל הבטן יצרו שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו, כפי שהוכיחו מטוסים מלאים וחבילות נופש שנחטפו מהמדף. הידרדרות היחסים עם תורכיה פגעה מאוד באופציית הנופש הזו, ולכן כשרוצים להיזכר במקור כדאי לפנות לאחת מהמסעדות התורכיות הפזורות בארץ. מאפים מהטאבון, קבב מתובל ותה תורכי מתוק לקינוח ישכיחו מעט את הגעגוע. 

 

קפה קאימאק

בית קפה טרנדי בלב שוק לוינסקי, שמנקז אליו קהל צעיר משכונת פלורנטין ומתל אביב כולה. לא כולם יודעים, אך החלל הפנימי של המקום היה בשנות ה-30 וה-40 ח'מארה שכונתית ומקום כינוס לסווארים הסלוניקאים שהתגוררו בשכונה, שבאו לשתות קפה, לשחק שש בש ולהחליף דעות. 
 
הבעלים והשף הנוכחי הוא עולה ותיק מאוסטרליה שלא הבין איך אין בשוק בית קפה, והחליט לשנות את המצב. הוא שכר חנות ריקה עם מטבחון וארבעה שולחנות, ומאז המקום התפתח וכיום הוא מעין מרכז תרבותי עם ערבי ג'ז ומוזיקה אתנית, תערוכות וקבלת שבת. התפריט צמחוני-חלבי ומתבסס על חומרי גלם מהשוק: תבלינים, חליטות תה, קטניות ועוד. המנות בסיסיות ומשביעות, מתבשילי אורז ובורגול ומרק שעועית ועד יוגורט עם גרנולה ופירות. האווירה נעימה ותוססת, ומומלץ להזמין פינג'אן קפה טורקי ולצפות בהמולה האנושית שמסביב.
 
 

פאשה

מסעדה שייחודה תפריט תורכי אותנטי המבוסס על מתכונים שעברו מדור לדור בקרב האורפאלים - קהילה יהודית מצאצאי הארמים שחיה למרגלות הרי אורפה בדרום-מזרח תורכיה, לא הרחק מהגבול עם סוריה. המטבח האורפאלי הושפע מהמטבח הסורי-חלאבי ומנות רבות משותפות לשני המטבחים. במרכז המסעדה ניצב טאבון גדול שמנפיק מנות מסורתיות כמו בורק וסמבוסק כמנות פתיחה וקבב תורכי ופרגיות בתערובת תבלינים ייחודית לעיקריות. 
 
כדאי לשים לב במיוחד לאורפה קבב, קציצות בשר בגריל המוגשות עם ירקות קלויים וטחינה; לסוג'וק, נקניק תורכי צרוב בגריל ומתובל בלימון; וללחמעג'ון, מאפה בצק ועליו בשר בקר קצוץ, עגבניות ובצל. המסעדה מחולקת לאזור אכילה ולבר בשני מפלסים נפרדים, והעיצוב משלב עדכניות תל אביבית עם אלמנטים מזרחיים. אווירה נעימה ושירות אדיב משלימים את החוויה, ואם מתרכזים בצלחת אפשר להרגיש לרגע כמעט כמו באיסטנבול. כשר. 
 
 

איסקנדר

מסעדה מזרחית-תורכית הממוקמת ממש על גדות הירדן, במבנה מרווח שחלונותיו משקיפים לנוף ירוק של הגולן. לפתיחה מוגשים לשולחן מטבלים ולוואש, לחם תורכי שטוח, ומנקודה זו אפשר להמשיך למנות ראשונות מתורכיה ומהסביבה: סלטים טריים, לחמעג'ון עם בשר כבש ופנדק (מיני מאפים) מטאבון אבן גדול, סלט פאטוש ומרקים.
 
מבין המנות העיקריות, בולט קבב איסקנדר מתוצרת הית, אפוי במחבת ברזל על לחם לוואש עם ירקות קלויים וטחינה. מנות גריל הכוללות עוף, קציצות כבש וסטייקים מוגשות על פלטה חמה בתוספת אורז, תפוחי אדמה וירקות אפויים, ולצמחוניים ולילדים מוצעות מנות העונות לטעמם. בשעות הצהריים מוגש תפריט עסקי והמסעדה ערוכה לארח קבוצות. מקום לא יומרני שמצליח להתעלות מעל החומוס-צ'יפס-סלט המקובל בפריפריה ולהגיש טעמים אחרים בביצוע טוב. כשר.  
 
 

פיניונס

לצד מסעדות השף הנוצצות 'ירושלים', פועלים בבירה דוכנים ומסעדות עממיים, שמציעים אוכל טוב ומשביע שלא צריך לשבור בשבילו קרן השתלמות. מסעדת פיניונס של פיני לוי (לשעבר מ"פיני בחצר") היא אופציה מצוינת כשהרעב מכה באמצע היום. פיניונס, צנוברים בלאדינו ובעגה הירושלמית, פועלת בכוך קטן במרכז העיר ומתמקדת אך ורק בקבבים, שמבוצעים באופן מושלם.
 
הבסיס תורכי, אך אפשר לבחור בין קבב סורי, עיראקי, מזרח אסיאתי ואחרים בפיתה, בלאפה או בחמגשית. המחירים נוחים כיאה לדוכן עממי וכל מנה קולעת בול. מנת הדגל היא הקבב של פיני, קציצות שחומות ושמנמנות מתערובת של טלה ועגל עם פסי חריכה מפתים. כאשר מצוותים לקבב צ'יפס פריך, סלט מרענן וכוס תמרינדי או רוזטה, מקבלים ארוחת גורמה במסווה של מסעדת פועלים בכלום כסף.
 
 

טורק לחמעג'ון

מסעדה תורכית אורגינלית, אולי הכי נאמנה למקור שניתן למצוא בארץ. לב העניינים נמצא מאחורי הדלפק, שלושה שיפודים מסתובבים גדולים מבשר כבש, פרגיות והודו. זוהי הגרסה התורכית לשווארמה, 'דונר' בשפת המקור. שאר התפריט מורכב בעיקר מסלטים טריים מאוד כולל סלט תורכי פיקנטי וטוב, וכמובן לחמעג'ון עם בשר כבש קצוץ שיוצא לוהט מהתנור. הדונר מוגש בפיתה, בלאפה ובצלחת, או כתוספת ללחמעג'ון. טעם הבשר מודגש ואינו מוסתר על ידי תבלינים כמקובל בשווארמה, והנתחים דקיקים ופריכים ומוגשים בכמות נדיבה.
 
המחירים נוחים ביותר והשירות מהיר ואדיב. חלקו נעשה בתורכית שוטפת, כי חלק מהעובדים ורבים מהלקוחות הם תורכים. החלל גדול ומעוצב בפשטות עם שולחנות רבים בפנים ובחוץ ובר גבוה, והכול נקי ומתוקתק. בשעות הצהריים הלחץ רב, אך הסבלנות משתלמת, כי דונר כמו שיש כאן אי אפשר לקבל בארץ בשום מקום אחר.  
 
רשימה ממוקדת של מסעדות תורכיות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.

 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא מסעדות תורכיות
האם המאמר עזר לך?