כתבות בנושא מסעדות תורכיות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המטבח הטורקי - חגיגה קולינרית עשירה ומגוונת

המטבח הטורקי הוא מטבח בלקני, הידוע בטעמיו המגוונים והמשובחים במיוחד. תחילתו במטבח העות'מאני, ועם הזמן הושפע ממטבחים נוספים כמו המטבח היווני והמטבח הפרסי. שמו של המטבח הטורקי הולך לפניו, וידוע שכל מי שמגלה לראשונה את המאכלים הטורקיים, וטועם ממבחר המנות המהמם, מתאהב מיד, ומתמכר לטעמים המיוחדים. אז מה כל כך מיוחד במטבח זה, איך תכינו סולאז' בסגנון טורקי ואיפה תוכלו למצוא מאכלים טורקיים אותנטיים נהדרים בלי להתאמץ?

בכתבה זו:
אוכל טורקי - סימפוניה של טעמים | איך לבחור איפה לאכול? | ולסיום - מתכון סוטלאז' אותנטי

מהו המטבח הטורקי? ובכן, תלוי באיזה אזור בטורקיה אתם נמצאים. לכל אזור בטורקיה יש מטבח שונה במקצת. למשל, בדרום טורקיה תפגשו הרבה קבב, מזטים ומיני קינוחים מבצק, ואילו בצפון טורקיה אוהבים לבשל עם הרבה תירס ואנשובי. כך או אחרת, בטורקיה אוהבים הרבה בשר, חצילים, שמן זית, פלפל ירוק, שום, פטרוזיליה, בצלים, צנוברים, כרוב, עלי גפן ועוד, ועושים שימוש נרחב במגוון רחב של תבלינים, כמו: כמון, אורגנו, פפריקה וטימין. אז איפה מוצאים את כל הטוב הזה?

אוכל טורקי - סימפוניה של טעמים

בישול טורקי משמעו בישול ביתי חמים, שופע במתכונים משפחתיים 'סודיים' שעוברים מדור לדור ואפוף בריח תבלינים מסתוריים שמציפים ומעוררים. המסעדות הטורקיות מציעות לכם בתפריטיהן שלל מאכלים מפתים במיוחד, כמו למשל: עלי גפן קטנים, מושקעים וממולאים; במיה שמנמנה ברוטב אדום; סלט חצילים פיקנטי; סירות חצילים במילויים שונים, או חצילים על הגריל לצד טחינה; כדורי בשר עם או בלי רוטב עגבניות; דגים; תרד -  גם בתבשיל וגם כמילוי בורקס; קציצות כרישה; כרוב ממולא; סלט שעועית; לחמאג'ון (הלחם הטורקי); סלט יוגורט עם מלפפונים; שיפודי קבב בתיבול מסורתי ייחודי (שבדרך כלל יכלול קינמון ופיסטוקים); הפידה שמחליפה את הפיצה המוכרת, והיא למעשה תפוחי אדמה ממולאים במגוון טעמים ואיך אפשר לסיים בלי קפה טורקי, בקלאווה או סוטלאז' טורקי מרענן?

אם תבחרו בארוחת בוקר טורקית, ודאי יוגשו לכם מיני גבינות לבנות, ירקות, ריבה, זיתים שחורים,  ביצה רכה ,לחמאג'ון, פירות העונה, בורקסים ממולאים בגבינה, יוגורט וקפה שחור. ארוחת ערב מסורתית, לעומת זאת, תכלול מזטים (מתאבנים) שכוללים ירקות מטוגנים, שמן זית קר, פלפלים ועלי גפן ממולאים, סלטי שעועית ועוד.

בין המשקאות הכי מפורסמים של טורקיה הוא משקה היוגורט, מדובר במשקה מרענן ומלוח שנהוג לשתות בזמן הארוחה או בסופה. המשקה השני הוא משקה אלכוהולי בטעם אניס. מערבבים אותו מעט עם מים ו/או קרח והוא הופך ללבן (מאוד מזכיר ערק). 

איך לבחור איפה לאכול?

מלבד התפריט התורכי הממוצע, מציעים המסעדות הטורקיות גם מנות טורקיות מיוחדות כגון: תבשיל מדייאס חציל/תפו"א במילוי בשר, ארטישוק במילוי בשר, תבשיל במיה ובקר, צלי בקר ברוטב ערמונים, קציצות טלה במנגולד, תבשיל בשר וגרגירי חומוס. כמו-כן, תוכלו ליהנות משלל סוגי  הקובות הטורקיות, ובכללן: קובה חמוסטה, קובה מטפונייה, קובה אורז, קובה אורפלי וקובה חאמד עם ירקות שור. יאמי!

בין רשימת המסעדות הטורקיות הטובות באתר המסעדות של ישראל - rest.co.il נמנות המסעדות:  פאשה, מסעדת מאמות, טורקיה הקטנה ועוד.

את הדירוגים הגבוהים קיבלו המסעדות הודות למכלול פרמטרים: שירות,  אווירה, מחיר ואוכל כמובן!
מסעדת פאשה, למשל, זכתה בציון כללי של 5 כוכבים. באחת מחוות  הדעת של סועדים מרוצים נכתב: "מסעדה טורקית עם עיצוב יפה ואותנטי. הזמנו כפתיח מגוון סלטים שהיו טובים מאוד. כעיקרית הזמנו תבשיל בשר שהיה מעדן, וסטייק פרגית מצופה פיסטוק שהיה טוב מאוד. המלצר היה אדיב מאוד, ונתן שירות נהדר. מומלץ וטעים."

מסעדה טורקית אחרת, אשר זכתה לתגובות נלהבות, היא מסעדת המאמות, שזוכה בארבעה כוכבים וחצי. גם כאן, חוויות הגולשים מעידות על הנאה מרובה: "כששמעתי על המסעדה, היה לי וויז'ן בראש, אבל כשהגעתי - הכול היה מעבר לדמיון. אוכל מושלם כמו של אמא, ועוד אפשר לקחת הביתה, לפי משקל! מחירים מוצדקים ושירות ברמה גבוהה. מדי פעם יוצאת מאמא החוצה מהמטבח עם המגבת על הכתף, ומוודאת שכולם אכלו הכול מהצלחת".

ב zaprest תוכלו לקבל סקירה של המסעדות הטורקיות המובילות, וגם להשתמש בשירות הזמן שולחן דרך המחשב או דרך הסלולרי. 

ולסיום - מתכון סוטלאז' אותנטי

סוטלאז' הוא אחד הקינוחים הכי טעימים של יהודי הבלקן, כאשר לכל עדה יש את הדרך השונה במעט להגיש את המנה שלה.

הסוטלאז' הטורקי כולל: 2 כוסות אורז ריזוטו, 4 כוסות מים, 1.5 כוסות סוכר, 3 שקיות סוכר וניל, ליטר חלב. איך מכינים? מאדים בסיר את האורז עם המים, אחרי כן מוסיפים את הסוכר, וניל והחלב עד לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד. מבשלים עוד כעשרים דקות על אש נמוכה ומסירים מן האש. מצננים ומעבירים לכוסות, מעטרים באגוזים, קוקוס וקינמון ו..אוכלים!

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist