תאכלו עוגות: 5 קונדיטוריות מומלצות

קונדיטוריות שכונתיות הן משהו שנעלם מהנוף, אבל עוגות משובחות יש רק יותר ויותר. הנה חמישה מקומות עתירי קלוריות ומתיקות
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג קונדיטוריות

לפעמים קונדיטוריה היא הרבה יותר מאשר עוד מקום לממכר עוגות, ועל כך יעיד כל מי שגדל בתל אביב והצמיד את האף לוויטרינה של קונדיטוריית לונדון המיתולוגית, שמאחוריה עמדו בגאווה סברינות צחורות ובראשן דובדבן מסוכר. קונדיטוריות מיתולוגיות היו גם בערים אחרות, וריחות של רוגלעך ובלאק פורסט מרצפים את סמטת הזיכרונות של רבים וטובים מאיתנו. במאה ה-21 מוסד הקונדיטוריה השכונתית כמעט שנכחד, אך עדיין ניתן למצוא מקומות עם עוגות ומאפים איכותיים ומוקפדים. הנה חמישה מוצלחים במיוחד:
 
 

אידלסון 10

ביסטרו ופטיסרי בסגנון פריזאי המתמחה בדברי מאפה, טארטים, עוגות בחושות, עוגות מוס, מיני פטיפורים וכל מה שמתוק. הסניף הראשון נפתח לפני כעשר שנים בלב תל אביב, ושם הרשת נגזר מכתובתו. מאז נפתחו עוד שלושה סניפים בעיר העברית הראשונה, ולפני מספר חודשים נפתח סניף במוזיאון לעיצוב בחולון.
 
הרשת שמה דגש על שימוש בחומרי גלם איכותיים מהארץ ומחו"ל, על טכניקות עבודה מקצועיות ועל רמת גימור גבוהה. מבין ההיצע המגוון בולטים טרטלטים קטנים ואלגנטיים וקרואסונים פריכים. בסניפי חולון, בן יהודה ודיזנגוף ניתן למצוא בנוסף לתפריט המתוקים גם ארוחות בוקר, סלטים, כריכים, ומנות ראשונות ועיקריות. איכות השירות משתווה לרמת המוצרים, וכלי חרסינה מעודנים משלימים את החוויה.
 
ארוחת בוקר
לפתוח את הבוקר מתוק.
 

גאיה ברטלה

קונדיטוריה-בית קפה של גלית והנס ברטלה, זוג שף-קונדיטורים מקצועיים שפעיל בתחום כבר שנים רבות ונחשב לאחד ממוביליו (הנס ברטלה אף הופיע בעונה הראשונה של מאסטר שף עם משימת פבלובה בלתי נשכחת).
 
מוצאו של ברטלה מכתיב קונדיטוריה בסגנון גרמני-אוסטרי, מעוגות שמרים ועד עוגות קרם מושקעות, כאשר רעייתו-שותפתו מוסיפה את הפלפל הישראלי, למשל עוגת מוס שוקולד קלאסית עם ברולה בזיליקום. העוגות והקינוחים, אפילו הפשוטים שבהם, מעוצבים בהקפדה על גבול האמנות, לא דבר מפתיע כאשר מתפנים להציץ בפסלי סוכר של הנס ברטלה המוצבים בבית הקפה. מלבד מתוקים מציע המקום קישים ומאפים מלוחים לצד ארוחות בוקר, שהן כנראה מהטובות שניתן לקבל באזור התעשייה בפתח תקווה. אם אחרי שמסיימים לטעום מתחשק להתנסות בהכנה, ניתן להתרשם מבית הספר לאפייה ולקונדיטוריה בהנהלת בני הזוג הנמצא מעל בית הקפה. כשר חלבי.
 
 

מובינג בייקרי

בית מאפה חדש בפינת הרחובות דיזינגוף-ירמיהו הוא האח הקטן והקונדיטוריה של קפה מובינג הפופולרי הצמוד. הקונדיטוריה מתמחה בעוגות ובעוגיות, במאפים, בקינוחים (כדאי מאוד לנסות פנה קוטה למון גראס שמנתית ורכה הנמכרת בצנצנת אישית נאה), ואפילו בקו חדש של פטיפורים משוקולד בשילוב אלגנטי של מתוק ומלוח. 
 
מבין העוגות מומלצת במיוחד עוגת גבינה אפויה עם פרי העונה ועוגות שמרים עשירות וטובות. המקום מייצר גם לחמי שיפון ומחמצת, ובסופי שבוע חלות ולחמים מיוחדים. ללחמים ניתן לצוות ממרחי לימון כבוש או פלפלים מתוקים וקונפיטורות על בסיס פירות עונתיים. המוצרים נארזים בשקיות נייר אלגנטיות, שילוב שמייצר מתנה שכיף לתת ועוד יותר כיף לקבל. 
 
כיכר לחם ארוזה
לחם זו אמירה. 
 

שמו הקונדיטוריה

רשת קונדיטוריות בת שישה סניפים שהראשון שבהם נפתח בקריית חיים, סמוך לפס הייצור. בעקבות ההצלחה נפתחו שני סניפים נוספים בחיפה, שניים בתל אביב ואחד ברמת השרון. האיש שמאחורי התופעה הוא מיקי שמו, שף קונדיטור שקנה את עולמו בתוכנית הבוקר של אודטה והפך לשם נרדף לאפייה נגישה ומוקפדת ובו בזמן איכותית ומרשימה.
 
התפריט כולל את כל החשודים המיידיים: עוגות שמרים, בחושות מוס ופאי, עוגיות מלוחות ומתוקות, קישים גדולים ואישיים ומאפים מסוגים שונים - מרוגלעך וסמבוסק עד בריוש ופוקאצ'ה. מחלקה מיוחדת מציעה עוגות ומאפים ללא סוכר וללא גלוטן. רשת שמצליחה לגדול מבלי לאבד בדרך את האיכות.

 

ביסקוטי

קונדיטוריה חלבית כשרה באזור התעשייה של בני ברק, שגורפת בשיטתיות מקומות ראשונים במבחני טעימות. הקונדיטוריה הוקמה לפני כעשר שנים ברמת השרון על ידי הקונדיטור אמיר פורת, שצירף אליו קונדיטורית איטלקייה. כשהדרישה גדלה מצד לקוחות פרטיים ועסקיים כאחד (בתי קפה, מסעדות וכדומה), הועתק פס הייצור למיקומו הנוכחי, תוך שמירה על סטנדרט גבוה.
 
התפריט כולל עוגות קרם, גבינה, שמרים ובחושות, פאי במילויים שונים, עוגות על בסיס פירות, קינוחים ועוגיות. אגף מיוחד מוקדש לקישים ולמאפים מלוחים, ומבחר מצומצם אך מספק מתייחס לעוגות ללא סוכר. בחנוכה מומלץ לא לפספס קולקציית סופגניות שמפתיעה בכל שנה בפיתוחים חדשים. 
 
סופגניות מיוחד
כל שנה וסופגניותיה.
 
 
רשימה ממוקדת של קונדיטוריות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת. בהצלחה.

>>בואו להתעדכן במחירון קונדיטוריות טעים במיוחד

 

 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא קונדיטוריות
האם המאמר עזר לך?