ולנו יש פלאפל: 5 המלצות על פלאפל, שווארמה וחומוסיות

פלאפל, חומוס, שווארמה ועוד מאכלי רחוב עממיים יכולים להיות טעימים יותר מכל ארוחת גורמה. לא פלא שמדינת ישראל מוצפת במאכליות מצויינות כאלה
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג פלאפל, שווארמה, חומוסיות

מבין כל המטבחים האתניים שישראל מבורכת בהם, אוכל רחוב מזרחי-ערבי-ישראלי-עממי הוא כמובן הפופולארי ביותר. אולי לא מדובר במנות מפוארות, אבל חומוס, שווארמה ופלאפל טובים בהחלט מתקרבים לרמות גורמה. דוכני מזון מסוג זה אפשר למצוא בכל מקום בארץ, אך יש כמה שבולטים מעל השאר. הבחירה הפעם הייתה קשה במיוחד ושמות רבים וטובים נותרו בחוץ. הנה החמישה הטובים שבטובים.

 

אבו חסן


אף רשימת חומוסיות שמכבדת את עצמה אינה שלמה בלי אבו חסן, המוכר גם בשם עלי קרוואן. הסניף הראשון והמקורי נפתח לפני כ-50 שנה ברחוב הדולפין ביפו ופועל עד היום. אומרים שלחומוס שמוגש בו יש טעם מיוחד, אך אם רוצים לבדוק צריך למהר כי כבר בשעות הצהריים המוקדמות החומוס נגמר והמקום נסגר. כברירת מחדל אפשר לעצור בסניפים ברחוב שבטי ישראל, שבהם יש חומוס טוב לא פחות.
 
מנת הדגל של סניף הדולפין של אבו חסן היא מסבחה משיית, שמגיעה קומפלט עם בצל חי ופיתות טריות. האפשרות האחרת היא חומוס פול, שגם הוא חם, ריחני ונפלא, וזה הכול - בלי חמוצים, פלאפל, שווארמה או דברים אחרים שיסיחו את הדעת. הקהל מצביע ברגליים והתור ארוך ובלתי נגמר, מה שמוכיח שכשהחומוס טוב, לא צריך ליד שום דבר אחר.   
 
 

הקוסם


פלאפליה, שווארמיה וחומוסיה תל אביבית שהספיקה לצבור קהל לקוחות נאמן בזכות איכות בלתי מתפשרת בתוצר הסופי. מי שמנצח על הפרויקט הוא אריק, הבעלים, שלא רק מנהל אלא דואג לדברים הכי קטנים, מתקשר עם הלקוחות בגובה העיניים ודואג שהכול יתקתק. המקום פועל כעשר שנים ומקפיד על ייצור עצמי של כל מה שמוגש כאן, מטחינה וחמוצים ועד רימונדה ורודה חמצמצה.
 
את החומוס מכינים כמה פעמים ביום, וסלט ירקות נקצץ כל רבע שעה. תנור אדים מיוחד אחראי לאפיית פיתות רכות ומהבילות שעוטפות באהבה כדורי פלאפל משובחים, כבדים בבצל וכמובן שווארמה בתמהיל מדויק של הודו נקבה ושומן כבש. מכונה משוכללת מבטיחה רמת צלייה אחידה, והנתחים שנפרסים מהשיפוד דקים ושווים. כל יום מכינים שיפוד חדש ולכן כדאי להקדים ולהגיע, כי כשנגמר אין ברירה אלא להסתפק במשהו אחר. המקום נקי מאוד, ואפילו חוויית האכילה ברחוב המלך ג'ורג' על המדרכה מקבלת גוון נעים. 
 
 

שווארמה אמיל


אם מחפשים עיר שיכולה להיקרא מעוז השווארמה, זו תהיה בוודאי חיפה. שמות גדולים בתחום יצאו מבירת הצפון וצברו מוניטין אפילו בתל אביב. מבין השווארמיות הרבות בולטת שווארמה אמיל, ספק מסעדה-ספק דוכן עם שולחנות ספורים באחד הרחובות בוואדי ניסנאס. השווארמה המוגשת כאן היא בסגנון עדות הקווקז ולא השתנתה כבר עשרות שנים, מה שמסביר מעט מהקסם.
 
הבסיס לשווארמה הוא בשר עגל (בניגוד להודו המקובל), שטעמו מעודן ומשתלב היטב עם שומן כבש ותיבול מאוזן. הבשר נחתך מהשיפוד ומוכנס לפיתה רכה עם עגבנייה, בצל וטחינה בלבד, תוספות שאינן מאפילות על ארומת הבשר. מחיר מצחיק מוסיף לחוויה האותנטית שמרגישה כמו טיול אל העבר, והטעם שנשאר בפה עושה חשק למנה נוספת.
 
 

דוקטור שקשוקה


מוסד יפואי ותיק ומכובד, שם נרדף לשקשוקה ובשנים האחרונות גם לשווארמה משובחת. בינו גבסו, הבעלים, הוא דמות ציורית שמקושרת עם טובי השפים בארץ, עובדה שאינה מונעת ממנו להיות נוכח במסעדה על בסיס יומיומי ולהיות קשוב גם לאחרון הסועדים. עיקר גאוותה של המסעדה על גרסאות שונות לשקשוקה - עם נקניקיות מרגז חריפות, בצל, רצועות עוף, עגל או שווארמה.
 
השווארמה של הדוקטור עשויה מבשר כבש טחון, פרוסות בשר עגל ושומן כבש, שאליהם מצטרף התיבול לפי מתכון משפחתי בן כמעט 50 שנה. התוספות קבועות ואינן ניתנות לשינוי - ממרח פלפלצ'ומה פיקנטי, חצילים ברוטב אדום, בצל חי, טחינה ופטרוזיליה. חומוס אין כעיקרון, אבל על שולחן בצד ניצבות מספר קערות סלטים לשירות עצמי. כשהבשר על השיפוד נגמר, אפשר לחזור לשקשוקה או לבחור במנה אחרת מתוך המטבח הטריפוליטאי - קוסקוס, מפרום או ממולאים טובים. תחנת עצירה חובה בביקור ביפו.
 
 

ג'ינה


רשת עם סניפים בתל אביב ובמרכז הארץ שמתמחה בפלאפל ונגזרותיו - בצלחת או בקונוס קרטון, עם סביח, עם צ'יפס, בפיתה או במיני פיתה, פיתרון גאוני עבור מי שמנה גדולה גדולה עליו וחצי מנה קטנה מדי עבורו. הפלאפל, שלעולם יהיה חם וטרי, צבוע ירוק מעשבי תיבול שמעניקים לו טעם רענן. מאחורי ויטרינה מבהיקה עומדות התוספות: סלטי ירקות וכרוב, חומוס, טחינה וצ'יפס טרי. חמוצים, חריף, בצל חי וכל היתר ניצבים על דוכן בצד לשירות עצמי. השילוב בין פיתה רכה לפלאפל חם וטרי פשוט ממכר, הסבר לתורים שגודשים את הסניפים בעיקר בשעות הצהריים. השירות תמיד אדיב וזריז, וברגע שהפלאפל יוצא מהשמן החם, כל מי שמחכה להזמנה מקבל כדור כדי לפתוח את התיאבון. פלאפל כמו שפלאפל צריך להיות.   

 


רשימה ממוקדת של פלאפל, שווארמה וחומוסיות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת.

בהצלחה ובתיאבון! 


 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא פלאפל, שווארמה, חומוסיות
האם המאמר עזר לך?