מה הסוד להכנת שווארמה טעימה, ואיך מזהים חומוס משובח או פלאפל אותנטי?

חומוס, שווארמה ופלאפל נחשבים למאכלים אהובים ביותר כמעט על כולם, ללא יוצא מן הכלל. מסיבה זו, אפשר למצוא בכל פינה ובכל קרן זווית, דוכן פלאפל, מזנון שווארמה או חומוסייה קטנה וביתית. הביקוש הגבוה למאכלים הטעימים במיוחד והזולים מאוד, הביא לפריחה בענף, וההיצע העצום מקשה מעט על הבחירה. אם מתחשק לכם לנגב חומוס טוב, לפני שאתם רצים לחומוסייה הקרובה, קבלו את הסימנים המזהים של חומוס איכותי. אם מתחשק לכם דווקא שווארמה או פלאפל, לפניכם סימני האיכות
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג פלאפל, שווארמה, חומוסיות

בין המאכלים הפופולאריים ביותר, שאפשר למצוא בכל קרן רחוב, מככבים כמובן: פלאפל, חומוס ושווארמה. האמת, אין פלא!
מדובר במאכלים טעימים באופן בלתי רגיל, קלים להכנה וזולים. לעתים, כש'נופלים' במקרה על דוכן פלאפל, שווארמה או חומוסייה שבמטבחם מסתתר אשף מומחה בעל נוסחת טעם סודית ומטריפה, התענוג העילאי שווה כל ביס, אבל לפעמים כשמדובר במישהו שהחליט לפתוח דוכן רק כדי להתפרנס, והמתכון, אפעס, לא משהו בכלל, נדמה כאילו מדובר במאכל אחר לחלוטין. כדי לעזור לכם למפות את המקומות השווים במיוחד, לפניכם כל אמצעי הזיהוי לאיכות קולינרית, ועל הדרך גם כמה מתכונים ביתיים.

 

חומוס - מלך ישראל

חומוסייה איכותית היא חומוסייה שבה עושים חומוס חדש וטרי כל כמה דקות! מה זה אומר? שלא טוחנים את כל כמות גרגירי החומוס בבת אחת, אלא טוחנים במשך היום כל פעם כמות קטנה (או גדולה) ומתאימה לפי הצורך. זה עיקר הקסם של חומוס איכותי! לטריות חשיבות עליונה בהכנת חומוס טוב. כעת נותר רק לבחור את גרגירי החומוס האיכותיים, והסיכוי לחומוס מושלם ממש גבוה.  בהתחשב בעובדה שאתם לא נמצאים במטבח המסעדה, ודאי תגיעו לחומוסייה בעקבות התור הארוך המשתרך במסעדה, בעקבות המלצות חמות ובשל מוניטין המקום. כל זאת טוב ויפה, אבל בהחלט כדאי לכם להיעזר גם בחוות הדעת של המקצוענים בתחום הקולינרי באתר המסעדות של ישראל - rest.co.il.
בין החומוסיות הטובות המדורגות באתר במקומות הראשונים, אפשר למצוא את: חומוסיית הנסיך, חומוסיית אבו חסן, חומוסיית פם פם, יוסוף החומוסייה, וחומוסיית אבו גוש.  
 
אז בואו נפרק את סוד הקסם של חומוס טוב:
 
בחירת זן הגרגירים והשרייתם: מרקם החומוס תלוי בזן הגרגירים שבוחרים. בארץ נפוצים בעיקר שני זנים: הזן הבולגרי והזן הדס. שניהם טובים, אם כי הבולגרי נחשב למעט איכותי יותר. את הגרגירים  משרים לילה שלם במים, ואפשר להוסיף מעט סודה לשתייה (כדי לקצר את משך ההשריה).
דרגת עשייה אופטימלית: גרגר החומוס נימוח והופך דביק.
 
טחינת החומוס: רק לאחר שגרגירי החומוס התקררו! זה מאוד משמעותי ומשפיע גם על ההיגיינה  ועל כמות החיידקים שתמצאו (או לא) בחומוס שלכם.
 
תוספות: יצירתיות כיד הדמיון מבורכת, ואפשר לשלב חומוס עם טחינה, עם פול, עם פטריות חמות, עם כבדים ועוד.
 
 

מתכון לחומוס ביתי

- השרו 2 כוסות גרגירי חומוס (בולגרי או הדס) במים עם 1- 2 כפות מלח גס. אחרי כ- 7  שעות שטפו היטב את גרגירי החומוס.
 
- הניחו את גרגירי החומוס בסיר, הוסיפו מים, כפית אבקת סודה, בצל אחד, פטרוזיליה לפי הטעם ושני שיני שום.
 
- לאחר רתיחה, מבשלים על אש נמוכה עוד כחצי שעה עד שעה, עד שהגרגירים נימוחים ונמעכים. 
 
- סוגרים את הסיר, וממתינים כעשרים דקות לצינון קל. לאחר מכן מעבירים את הירקות לקערה, ומשאירים את הגרגירים להמשיך ל'נוח" עוד כשעתיים.
 
- מעבירים את החומוס, עם הירקות וכחצי כוס מנוזלי הסיר למעבד המזון, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
 
- מוסיפים כוס טחינה גולמית, מיץ לימון (מ- 2 לימונים), כפית כמון ומלח, לפי הטעם,  ומערבבים שוב.
 

שווארמה עסיסית - כי אין כמו מנה מזרח תיכונית אותנטית!

הנה לכם סימני הזהות לשווארמה איכותית בכל מקום שתבחרו: קודם כל בשר טרי ואיכותי.  לא פחות חשוב, לבחור במקום שמקפיד על החלפת שיפוד השווארמה מדי כמה שעות (בין 4- 6 שעות), על רמת שומן אידיאלית ועל חיתוך נכון ודק של הבשר.

הבשר הכי טוב (אך גם השמן ביותר) הוא בשר כבש או בשר עגל. אחריו הבשר הפופולארי ביותר בארצנו הוא בשר הודו נקבה, והוא גם זה שתטעמו במרבית המסעדות והדוכנים.
את המאכל המלבב אפשר להכין גם בבית. לפניכם המתכון המזורז לשווארמה ביתית:
המצרכים: קילו שווארמה הודו נקבה, שלוש בצלים חתוכים גס, כף של פפריקה מרוקאית, כף כמון, חצי כפית פלפל, שלוש כפות שמן זית ומעט מלח. ההכנה: לפרוס את הבשר לרצועות, לתבל אותו בכל התבלינים, לטגן בשמן הזית את הבצלים ולהוסיף את הבשר, לערבב ולטגן עד להשחמה. להיזהר מבישול יתר, סוג בשר זה נוטה להתייבש.

 

פלאפל - מאכל לאומי, כבר אמרנו?

ניכסנו לנו את המאכל ששורשיו בכלל במצרים, כמאכל הלאומי שלנו. בזכות ניסים גרמה או לאו, כולנו אוכלים מנת פלאפל בחג העצמאות, וממשיכים במסורת רבת השנים הזו עוד ועוד, בכיף גדול.
מה יש בכדורי החומוס הקטנים האלה שהופכים אותם לכל כך ערבים לחך? גרגירי חומוס טחונים, מטופלים ומתובלים היטב, מטוגנים ועטופים בחומוס-צ'יפס סלט בפיתה - מה עוד אפשר לבקש? אתר  rest.co.il דירג בין הפלאפליות הטובות ביותר את: פלאפל הנשיא בעפולה, פלאפל הזקנים בחיפה,  פלאפל חתוכה בפתח תקווה, את פינתי בגבעת שאול ועוד. 

וכך מכינים פלאפל ביתי:
 
משרים במשך הלילה כוס גרגירי חומוס פשוטים, ומכינים: חצי כוס פטרוזיליה קצוצה, 2 שיני שום כתוש, בצל פרוס וחתוך גס, כפית אבקת אפייה, חצי כפית כמון, חמי כפית מלח, רבע כפית קינמון וחצי כפית פלפל שחור. יש לטחון את כל המרכיבים יחדיו, ליצור כדורים קטנים ולצנן כשעה, אחרי כן יש לטגן בשמן עמוק עד להשחמה.
 
 

רוצים להתפנק בלי לעבוד קשה? היכנסו לzaprest - אתר המסעדות הגדול בארץ, קראו חוות דעת, ובחרו מבין מבחר המסעדות המומלצות. כל מה שנשאר לכם לעשות, זה להקליק על שירות הזמן שולחן, ואתם מסודרים. בתיאבון.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא פלאפל, שווארמה, חומוסיות
האם המאמר עזר לך?