
חם מהתנור - מדריך להכנת פיצה ביתית כמו בפיצרייה
מאת: רון שגב פינקלמן | פורסם: 16.07.12
פיצה היא אחד המאכלים הכי אהובים, ולא רק על ילדים. כל אחד אוהב את הפיצה שלו קצת אחרת - יש שמעדיפים את המתכון הבסיסי, ללא תוספות מיוחדות, ויש מי שנהנים "להתפרע" עם שלל תוספות וטעמים שונים ומשונים. הכנת פיצה ביתית אינה מסובכת, והריחות הנהדרים המתלווים לתהליך הכנתה בהחלט מצדיקים את ההשקעה. מה גם, שהכנת פיצה עם הילדים או כפעילות משותפת עם אנשים שאוהבים, זו הזדמנות נהדרת לבילוי של זמן איכות
פיצות יכולות להיות פתרון אידיאלי לארוחת ערב מפנקת וטעימה לבני הבית, בייחוד כשהזמן דוחק, וכשלא מתחשק לטרוח. זוהי ארוחה שקשה למצוא מישהו שיסרב לה. אבל, אם אתם דווקא לא מאוד ממהרים, ומתחשק לכם לפנק את עצמכם בפיצה איכותית, בדיוק כמו שאתם אוהבים, כדאי שתשקלו לנסות ולהכין את הפיצה בעצמכם. יש כל מיני סוגי פיצות ביתיות, ואיכות הפיצות תלויה כמובן ברמת ההשקעה, במגוון חומרי הגלם הזמינים לכם, בזמן העומד לרשותכם וכמובן ברצון ובהתלהבות שלכם לעשייה.
דמוי פיצה ביתית
הסוג הבסיסי ביותר והכי פחות מושקע הוא פיצה-טוסט. המצרכים הנדרשים הם: פרוסות לחם מכל סוג שהוא, קטשופ מתובל במעט אורגנו, או לחילופין רוטב פיצה מוכן או ביתי וגבינה צהובה מהסוג האהוב עליכם. לתוספות המגוונות: זיתים, תירס, בצל, גבינה בולגרית ועוד. כל שצריך הוא רק להכניס לטוסטר, ולהמתין עד שהלחם מזהיב והגבינה נמסה. הסוג ה"מתקדם" יותר הוא פיצה-פיתה. במקרה הזה, הפיתה מחליפה את הבצק של הפיצה. את הפיתה חוצים לשניים כדי שהבצק יהיה דק, ומכאן המתכונת דומה למדי לזו של פיצה-טוסט. מורחים קטשופ או רוטב, גבינה צהובה וכמובן תוספות שאוהבים, אלא שבמקום בטוסטר, הפיצה-פיתה נכנסת לתנור ומקבלת מרקם קריספי נהדר.
לא מסתפקים בחיקויי פיצה? זה הזמן לשנס מותניים, לחגור סינרים ולהתחיל בהכנת בצק לפיצה. לא להיבהל, זה ממש לא מסובך!
ממש כמו פיצה משלוחים
המתכון הבא יעלה בכם את הרעיון לפתוח בעצמכם שירות משלוחי פיצה. אין מצב שהיא לא מצליחה, ותמיד היא גורפת שפע מחמאות.
להכנת הבצק: חצי קילו קמח רגיל, 1.5 כפיות שמרים יבשים, כפית של מלח וכפית של סוכר, 3 כפות נדיבות של שמן זית וכוס ורבע מים פושרים. עכשיו כל שנותר להשלמת הבצק הוא לערבב בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, ואחרי כן ליצור גומה במרכזה, להוסיף את יתר החומרים וללוש עד יצירת כדור בצק גמיש. כעת ניילנו את הכדור, ותנו לו לנוח ולהשמין מנחת כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה.
לאחר ההתפחה, הכינו את משטח העבודה, פרסו נייר אפייה וקמחו קלות. הניחו את הבצק, ורדדו אותו לפי צורה וגודל רצוי. במקביל חממו את התנור בחום של 180 - 200 מעלות.
שלב הרוטב: קחו 2- 3 עגבניות קצוצות, 3 שיני שום כתוש, חצי כפית סוכר, אורגנו ובזיליקום (לפי הטעם), 2 כפות קטשופ או רסק עגבניות, מעט שמן זית. בשלו מעט על אש קטנה, בתוספת מעט מים. ערבבו ומרחו על הבצק. מעל פזרו כ- 250 גר' גבינה צהובה מגוררת, והניחו תוספות אהובות לפי הטעם, כמו: טונה, תירס, פטריות, זיתים וכו'. אם מתחשק לכם להשקיע במיוחד, אפשר לשלב כמה סוגי גבינות כמו בולגרית, אמנטל, מוצרלה או קשקבל.
אפו בתנור עד ההשחמה כ- 20 עד 25 דקות.
פיצרייה ביתית - כך תיערכו בהתאם
הכנת פיצה בבית אינה דומה להזמנת פיצה מפיצרייה. אם בפיצרייה תהליך ההכנה מהיר במיוחד, ומתבצע במעין פס ייצור שבו אדם אחד מכין את הבצק, שני מורח גבינה, שלישי אחראי על אפיית הפיצות בתנור והשליח מביא את הפיצה עד הבית, הרי שבאפיית פיצה ביתית מדובר בתהליך אטי וממושך. כדאי לקחת זאת בחשבון, ולזכור שנהנים לא רק מן התוצאה, אלא גם מחוויית ההכנה עצמה. אם תכננתם הכנת פיצה עם הילדים, עשו זאת ביום שבו אינכם לחוצים, והצטיידו בסבלנות רבה.
כדי שלא תיתפסו בלתי מוכנים מבחינת מצרכים ואביזרי הכנה, כדאי להכין רשימה של כלל המרכיבים שתרצו לשבץ בפיצה שלכם, ולרכוש אותם מבעוד מועד. כך, דאגו שיהיו ברשותכם לפחות את המצרכים הבסיסיים: קמח, שמרים, שמן, רסק עגבניות (או רוטב פיצה מוכן), גבינה צהובה או גבינת פרמז'ן, ועליהם הוסיפו את המוצרים האהובים עליכם במיוחד: זיתים ירוקים או שחורים, תירס, אנשובי, עגבניות, בצל, אורגנו, טונה, גבינה בולגרית. אמיצים במיוחד יכולים להוסיף גם ממחלקת החריפים כמו טבסקו, חריסה ועוד.
בתיאבון.