כתבות בנושא גיזום וכריתת עצים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

הפתרון האחרון: מתי צריך לכרות עצים

עצים מקשטים את החוץ, משרים צל ומשפרים את איכות הסביבה. עם זאת, קיימים מספר מצבים בהם יש לכרות עצים בלית ברירה, לאחר שכל הניסיונות להימנע מכך לא צלחו. מתי כורתים עצים ומי מבצע את העבודה בפועל?

בכתבה זו:
כריתת עצים מסוכנים - מתי ולמה? | מי יכול לכרות עצים? | כיצד מתבצעת כריתת עצים?

עצים מהווים חלק בלתי נפרד מהסביבה של כולנו - הם צומחים בחורשות, בפארקים, ברחוב, בגינות הפרטיות וכמובן גם בטבע. הם משפרים את איכות החיים שלנו, יוצרים הצללה, מספקים לנו פירות ומשרים עלינו אווירה נינוחה ושלווה, ובו בזמן עלולים להיות גם מסוכנים. כאשר מזהים עץ מסוכן ולא עולה כל דרך אחרת לשמר אותו, הפתרון האחרון הוא לכרות אותו לגמרי.

כריתת עצים מסוכנים - מתי ולמה?

מראם של עצים מסוכנים אינו בהכרח מעיד על מצבם. לעתים, עץ חולה המצוי בסכנת צניחה, נראה דווקא רענן, תמיר ובעל עלים ירוקים. חשוב לדעת כי פעמים רבות עצים מסוכנים מצמיחים עלים ירוקים, משום שהעץ ניזון מן הקליפה ולא מן הליבה. אז מתי אפשר לכרות עצים?

עץ בסכנת קריסה - יש לכרות עץ חלש אשר נראה כי לא יעמוד בסופות החורף או ימי רוח וגשם ממוצעים. אם אתם מתלבטים - הזמינו בעל מקצוע שייתן את דעתו, לפני שהעץ יקרוס בעצמו טרם הטיפול בו על חוטי חשמל, רכוש או על עוברי אורח.

כריתת עצים. צילום: shutterstock

עץ חולה - ישנם מזיקים המחריבים את העץ מבפנים וגורמים לו להיאכל ולהירקב. במקרים חמורים העץ עלול לקרוס, ולכן הכריתה היא פתרון בלתי נמנע. מבינים קצת בציפורים? אם אתם מבחינים בציפור מסוג נקר סורי, דעו כי קרוב לוודאי שהעץ שהיא יושבת עליו, חולה. ציפור זו מנקרת בליבת העץ על מנת למצוא זוחלים או גם תולעים למאכל. תולעים וזוחלים מצויים לרוב בעץ רקוב וחולה.

בנייה בשטח העץ - זה אכן מראה עצוב לראות חורשת עצים שנכרתת לטובת בית העתיד להיבנות באותו השטח, אך לעתים אין מה לעשות. בלא מעט מקרים מתחייב הקבלן לשתול עצים כמספר העצים שנכרתו במקום אחר.

מי יכול לכרות עצים?

נתחיל ונאמר כי כריתת עצים צריכה להיעשות אך ורק עם אישור מיוחד, וזוהי הדרך של אנשים פרטיים (ביניהם קבלנים) להשיג אותו: מורידים טופס לכריתת עצים מאתר קק"ל, מגישים את הטופס לפקיד היערות של הרשות המקומית שלכם ומצרפים אישור תשלום אגרה ואישור בעלות על הנכס בו נמצא העץ. לאחר בחינה של פקיד היערות האזורי, יוחלט אם לאשר את הבקשה ואם כן - יופק האישור.

ומי מבצע את העבודה בפועל? מאחר וכריתת עצים עשויה להיות מסוכנת, יש להזמין כורת עצים מקצועי שיידע לתכנן את כיוון הנפילה של הענפים והגזע תוך כדי מניעת נזק לסביבה ולבני אדם. בנוסך, לכורת עצים מקצועי יש ביטוח על העבודה ועל הסיכונים הכרוכים בה, ומכיוון שיש בה רמת סיכון מסוימת כדאי בהחלט לכסות את עצמכם מכל הכיוונים.

מחפשים עסקים המתמחים בכריתת וגיזום עצים? בדקו באינדקס דפי זהב

כיצד מתבצעת כריתת עצים?

לרוב תהיה כריתת הגזע בגובה של כ-40 ס"מ מהקרקע, או שתידרש עקירה מן השורש. כורת עצים מקצועי יחלק את עבודתו לשלבים וידע לשלוט במיקום נחיתת החלקים הכרותים. תחילה יוסרו הענפים ולאחר מכן יוסר הגזע בשלבים. לבסוף יידרש ניקיון של השטח הלא הוא פינוי הגזם. התעדכנו טרם הכריתה בימי פינוי הגזם של הרשות המקומית שלכם ועדכנו את כורת העצים. לרוב הוא יעשה את התיאום. אם כמות הגזם גדולה או שאין ימי פינוי גזם היכן שאתם גרים - ודאו כי הכורת יאסוף את הגזם ויפנה אותו מהשטח.

לסיכום, כריתת עצים היא הפתרון האחרון למניעת קריסה של עץ מסוכן או חולה, ואם היא נעשית למטרות בנייה לרוב יתחייב הקבלן לשתול את מספר העצים שנכרתו בשטח אחר. במידה והחלטתם לכרות עץ, דאגו להשיג את האישורים הנדרשים ולפנות לאיש מקצוע מנוסה לביצוע העבודה.

כמה יעלה לכם להיפרד מהעץ? הציצו במחירון הכריתה והגיזום של דפי זהב

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist