כתבות בנושא טלפונים סלולריים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תיקון גלקסי מול תיקון אייפון - שירות תיקונים, עמידות מכשיר וחיי סוללה

ההחלטה על שדרוג הסלולרי שלכם צריכה לכלול גם את השיקולים הנלווים לאיכות הביצועים, ולקחת בחשבון את רמת שירותי התיקון שתקבלו במקרה של תקלה, את עמידות המכשיר במקרה של מכה, נפילה או טביעה ולא פחות חשוב מכך, את משך חיי הסוללה, ואת יכולתה לספק לכם את האנרגייה הדרושה כדי ליהנות ממכשיר 'מלא חיים'.

בכתבה זו:
עמידות המכשיר | תיקון המכשיר | תיקון גלקסי - המנצח הגדול | משך חיי הסוללה

המכשיר הסלולרי שהופך לחלק מגופנו וזהותנו יקר לנו לא רק בגלל הכסף שהשקענו ברכישתו, אלא גם בגלל האופן בו הוא משמש אותנו ומה שהוא מסמל עבורנו. כדי להחליט איזה סמארטפון ייתן לנו את המענה המשתלם ביותר מבחינת השימושיות לאורך זמן, בחנו את היתרונות והחסרונות של אייפון 5S לעומת גלקסי S4 מבחינת עמידות, שירות וסוללה.

עמידות המכשיר

הפחד הכי גדול שלנו הוא שהפלאפון יינזק. נפילה, חבלה, רטיבות ועוד שאר סכנות מאיימות על שלמותו. ככל שהמכשיר עמיד יותר כך אנו יכולים להיות שקטים, והדאגות יכולות להישמר על אש קטנה. עד כמה נוטה האייפון 5S להחליק מהיד, והאם כל נפילה תפגע בשלמות המסך של הגלקסי S4? הכול תלוי בעמידות המכשירים.

אלה הם התפקודים של שני המכשירים בגזרה זו:

העמידות של מכשיר הגלקסי S4 לוקה בחסר. החומרים שמהם עשוי המכשיר אינם חזקים במיוחד ונוטים להישבר ולהינזק בקלות. הפלסטיק העוטף את המכשיר לא רק משווה לו מראה מעט זול, אלא גורם לו להחליק מהיד בקלות, ובמקרה של נפילה הוא עלול להינזק במהירות רבה מדי. מעצבי המכשיר בחרו בחירה נכונה כשעטפו את מסך המכשיר בזכוכית Gorilla Glass 3 מבית Corning, אך זה לא מספיק. בזכות עיטוף זה המסך מוגן מפני שריטות ומכות קלות, אך יכול להיסדק ולהינזק בקלות עקב נפילה בזווית לא נכונה. את כל אלה אפשר לפתור על ידי רכישת קייס לטלפון הנייד - מגן מכשיר סלולרי יעיל ואיכותי יעשה את העבודה ויעניק שכבת הגנה נוספת שתסיר דאגה מלבכם. 
אייפון 5S מנצח בגזרה הזו ללא ספק. הוא כולו עשוי מאלומיניום יצוק, חומרים עמידים וחזקים, מסך מוגן ועמיד, ואיננו נוטה להחליק וליפול מהיד. איכות החומרים הופכת את אייפון 5S למכשיר לא רק יוקרתי אלא גם מאד עמיד.

תיקון המכשיר

בין אם בחרתם את אייפון 5S בשל עמידותו הגבוהה, ובין אם בחרתם בגלקסי S4 בשל יתרונותיו הברורים (גודל, הספק סוללה, מערכת הפעלה נוחה, יכולת התאמה אישית ועוד), יכול להיווצר מצב שבו הטלפון מתקלקל, רחמנא לצלן. קלקול או נזק למכשיר הם באמת מקרים מצערים, הן בשל העלות הגבוהה של התיקון, הן בשל הזמן היקר ללא המכשיר, הן בשל העלות הגבוהה של המכשיר ובעיקר בגלל שרובכם לא עשיתם ביטוח למכשיר בשל הפרמיה המטורפת. מבלי להיכנס לשאלה היכן עדיף לתקן סמארטפון - בחברות הסלולר או במעבדות פרטיות לתיקון טלפונים סלולריים - ניתן לקבוע ולומר כי אחת השאלות המרכזיות שהתשובה עליהן היא שיקול מכריע בעת הבחירה בין שני המכשירים הסלולריים כרוכה ביעילות של תיקון המכשיר במקרה של נזק.
יעילות תיקונו של המכשיר תלויה במחיר התיקון, בזמינות התיקון, במשך התיקון ובאפשרויות התיקון. מאפיינים אלה מושפעים ממספר פרמטרים: מספר המעבדות הפזורות ברחבי הארץ; זמינות של חלקי חילוף; זמינות של אנשי מקצוע המכירים את הטכנולוגיה של המכשיר; מחיר של חלקי חילוף וממשק המכשיר המשפיע על היכולת ומשך הזמן של תיקון התקלות.
כמובן שגם סוג התקלה מאד משפיע על יעילות התיקון. בין התקלות הנפוצות: מסך שבור או סדוק; מסך שלא מגיב למגע; סוללה חלשה או מתה; כפתורי לחיצה שאינם מגיבים (כיבוי והדלקה, ווליום, כפתור הבית); רמקולים שלא עובדים; מצלמה מקולקלת; גב מכשיר סדוק או פגום; נזק לחיישנים; פגיעה באנטנות; נזק לרכיב חומרה ועוד. 

תיקון גלקסי - המנצח הגדול

אז איזה מהמכשירים קל, יעיל וזול יותר לתקן? 
ללא ספק את הגלקסי S4 שמנצח בגדול ומביס בנוק אאוט את אייפון 5S בגזרה זו. מדוע? בשל הגורמים הבאים:

  1. מרבית הישראלים בחרו בדגמים השונים של גלקסי - יותר ישראלים בהשוואה למשתמשים באייפון. עובדה זו הופכת את השירות למכשירים אלה בארץ להרבה יותר זמין.
  2. יש הרבה יותר מעבדות לתיקון גלקסי אשר מתמצאות במכשיר זה על מורכבויותיו ובמערכת ההפעלה שלו ומאפייניו השונים בהשוואה לאייפון.
  3. כאשר מדובר באייפון 5S עובדות אלה מקבלות משנה תוקף - הטכנולוגיה החדישה והמתוחכמת איננה מוכרת בישראל ואין הרבה אנשים המתמצאים בה היטב. בפועל הדבר אומר שמעט מאד מעבדות ומעט מאד טכנאים יידעו להתעסק עם המכשיר שלכם, אם יתקלקל.
  4. חלקי החילוף של אייפון 5S מאוד-מאוד יקרים, אינם נגישים וקשים להשגה. כאשר הם מאותרים הם עולים כסף רב - מה שמייקר את עלות התיקון של אייפון 5S.
  5. הטכנולוגייה הייחודית של אייפון 5S מסבכת גם את התיקונים הכי בסיסיים שלו. למשל, החלפת מסך, תקלה נפוצה ביותר (למעלה מ-40% מהפונים לשירות תיקון סמארטפון נזקקים להחלפת מסך) אורכת, כאשר מדובר בגלקסי S4 כחצי שעה לכל היותר. כאשר מדובר באייפון S5 קשה מאד להשיג מסך מקורי. הוא עולה הון והחלפתו מורכבת מאין כמוה. את מסך הגלקסי יכולים אנשים מהשורה להחליף בעצמם, אך חלילה מלעשות כך באייפון 5S. החלפת המסך כרוכה בפירוק של כמעט כל רכיבי החומרה הפנימיים במכשיר, דבר הדורש מומחיות, מכשור ייחודי ואורך זמן רב. כך גם תיקונים נוספים, שגרתיים יותר ופחות, אורכים יותר זמן ועולים יותר כסף כאשר מדובר באייפון 5S.
  6. גלקסי S4 שונה ממכשירי הגלקסי מהדורות הקודמים, אך דומה להם בהרבה מובנים. מבחינת הטכנאים הבודקים ומתקנים את המכשיר זה יתרון מובהק. למרות השיפור והשדרוג של המכשיר, הם לא צריכים לשבור את הראש בלהכיר מכשיר שונה וחדש לחלוטין, מה שאומר שהם יכולים לתקן אותו בקלות. ברכה זו לא מצויה כאשר מדובר באייפון 5S. הוא כל כך שונה מקודמיו שלמידתו והכרתו תארך זמן רב, ועד אז יהיה קשה מאד לתקנו.

משך חיי הסוללה

כולנו מכירים את הרגע הזה שבו הצפצוף המתריע על התרוקנות הסוללה מאיץ את פעימות לבנו, וזיעה קרה שוטפת אותנו בן רגע. מי שרגיל להתנהל ביום-יום שלו עם סמארטפון צמוד מתקשה למצוא את דרכו כשהמכשיר כבה. עם כל השכלולים של הטלפונים הסלולריים נראה כי היכולת של הסוללה לשרוד ולא להתרוקן במהירות נותרה עקב אכילס. הטלפונים הסלולריים מהדור הישן היו שורדים אפילו יומיים, ואילו הסמארטפונים המתוחכמים מתחילים לצפצף לאחר יממה במקרה הטוב, או אפילו לאחר מספר שעות. אז מה משפיע על משך פעילות הסוללה? מדוע יש מכשירים שהסוללה בהם מתרוקנת מהר? האם לסוג המכשיר יש קשר לעניין?

ובכן, המאפיינים הבאים הם אלה שמשפיעים על משך פעילות הסוללה בטווחים הקצר והארוך:

  1. קיבולת הסוללה: בכל הסמארטפונים יש סוללות נטענות שהקיבולת שלהן משתנה ונעה בין 1000 ל-3100mAh. ככל שערך זה גבוה יותר, כך גבוהה גם יכולת הסוללה לספק חשמל למכשיר בכל זמן נתון. קיבולת הסוללה של אייפון S5 היא 1580mAh. ב-Samsung Galaxy S4 הסוללה חזקה מאד וההספק שלה הוא 2600mAh.
  2. מנגנונים למניעת פירוק מהיר של הסוללה - סמארטפונים רבים, וביניהם גם אייפון 5S וגלקסי S4, מכילים גם מנגנונים שמונעים פירוק מהיר של הסוללה ומסייעים לשמירה על צריכת חשמל נמוכה. באייפון 5S חיישני התנועה מאוחסנים בשבב נפרד, דבר החוסך בצריכת החשמל.
  3. החומרה של המכשיר מאד משפיעה על משך חיי הסוללה, מהירות המעבד, גודל המסך וכדומה; כך גם מערכת ההפעלה-IOS (מערכת ההפעלה של אייפון) יותר זללנית אנרגיה מהאנדרואיד (מערכת ההפעלה של גלקסי). למרות שאייפון 5S קטן וקל יותר מגלקסי S4, מה שגורם לציפייה שיזלול פחות אנרגיה, עדיין חיי הסוללה של הגלקסי ארוכים יותר, למרות גודל המסך והמכשיר, וכאן גלקסי מנצח בנוק אאוט את האייפון. משך פעילות הסוללה של גלקסי S4 ארוך מאד גם בהשוואה לאייפון וגם בהשוואה לדגמים הקודמים של המכשיר - שיפור ושדרוג מוכחים ונהדרים. מה שמרכך מעט את האכזבה מהאייפון בגזרה זו היא העובדה שקל מאד להטעין מחדש את הסוללה - שעה בלבד והסוללה טעונה במלואה. 
  4. סוג השימוש מאד משפיע על האופן שבו הסוללה שלכם תשרוד - אם תשתמשו ביישומים זוללי אנרגיה, תשתמשו שימוש מאסיבי במכשיר ותשלבו בין השיחות גם בידור, גלישה וכדומה, תידרשו להטעין את המכשיר שלכם לעתים קרובות.

בין אם תבחרו באייפון 5S ובין אם תבחרו בגלקסי S4, נמליץ לכם לנקוט בצעדים הבאים כדי להבטיח שהסוללה שלכם תחזיק מעמד יותר זמן במשך היום:

  1. הקפידו לצאת מיישומים שאינם בשימוש.
  2. היו מודעים ליישומים זוללי אנרגיה והשתמשו בהם לעתים פחות תכופות - ווייז, ג'י.פי.אס, ווטס אפ, סרטונים, מדיה, שימוש באוזניות, שימוש ברמקול (ככל שהעוצמה יותר גבוהה נזללת יותר אנרגיה), שימוש ב-Bluetooth, גלישה באינטרנט.
  3. הנמיכו את הבהירות במסך.
  4. בחרו בכיבוי מסך אוטומטי שייכנס לפעולה תוך זמן קצר ללא שימוש במכשיר.
  5. יש כמה אפליקציות שמתהדרות ביכולת להאריך את חיי הסוללה, ביניהן: Free Battery Doctor של חברת Beijing Kingsoft Internet Security, אפליקציית Sys Activity Manager Lite של חברת Appsware ו-BatterySense של פיליפס. רבים טוענים שהן לא באמת עושות את העבודה, אבל אולי שווה לנסות. הסיכוי שזה יצליח עולה כשמדובר בגלקסי S4 - אפליקציות מאריכות חיי סוללה יכולות להגיע ולהשפיע על המכשיר בזכות פתיחותה של מערכת ההפעלה, בניגוד למצב באייפון 5S שבו ה-IOS הסגורה הרמטית מונעת מהן כל גישה לסוללה והשפעה עליה.
  6. בשני המכשירים יש תכונות שמרעננות אפליקציות באופן אוטומטי. אין שום סיבה לרענן באופן עקבי אפליקציות שאינן בשימוש, במיוחד כשפעולת הרענון גוזלת לא מעט אנרגיה של המכשיר. על כן בטלו את האופצייה של הרענון, ומנעו ממצב זה להתרחש.
  7. בטלו גם את העדכון האוטומטי של האפליקציות. אפליקציות המצויות בשימוש - הקפידו לעדכנן באופן עצמאי מעת לעת.
  8. באייפון 5S יש תוכנה המאפשרת זיהוי של מאפיינים שלכם, העדפות והתנהלויות ואספקת מידע רלוונטי. זה זולל המון סוללה. אם אינכם זקוקים לזה, בטלו את המעקב והעצות וכך תאריכו את חיי הסוללה.
  9. גם הרקע שתבחרו למכשיר גוזל אנרגיה - אם מדובר ברקע מונפש, מרצד, נע ומשמיע רחשים הוא יותר זללן.
  10. כבו את ה-WIFI כשאינכם באזור עם WIFI בטוח, אחרת המכשיר ממשיך לסרוק ולחפש רשת WIFI זמינה להתחבר אליה וזה גוזל אנרגיה.
  11. המנעו מלשים את המכשיר על רטט - כל נענוע שכזה שותה הרבה חשמל, ומקצר את חיי הסוללה.
  12. כבו את ה-WIFI וה-Bluetooth כשאינם בשימוש.

לפני סיום, ראוי לציין כי מה שמחזק את ניצחונו של הגלקסי S4 בגזרת הסוללה הוא העובדה שבמכשיר זה מתאפשרת שליפה קלה ויעילה של הסוללה - יתרון חשוב ומובהק.

השוואת גלקסי מול אייפון - סדרת כתבות נוספות בנושא:

השוואה ברמת הביצועים ובאיכות הגלישה
חדשנות ואפליקציות



>> בואו להתעדכן במחירון סמארטפונים וטלפונים ניידים.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist