כתבות בנושא מקררים ומקפיאים ביתיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מקררים - מתא ההקפאה ועד נפח המקרר, מה צריך לברר?

יצאתם לקנות מקרר, וודאי שאלתם את עצמכם: איזה נפח יש למקרר והאם זה בכלל קריטי? האם לבחור במקרר אמנה או אמקור ואולי בכלל מקרר של יצרן אחר? היכן ממוקם המקפיא ועד כמה הוא גדול? בכתבה זו ננסה להשיב על שפע השאלות המבלבלות ולסייע בידכם לבחור את המקרר האידיאלי עבורכם.

בכתבה זו:
מיקום תא ההקפאה במקרר | הפרמטרים שכדאי לבדוק במקרר | שאלה של אנרגייה | הדגמים המובילים בישראל | הידעת?

פעם זה היה הרבה יותר פשוט לבחור מקרר, המבחר היה מצומצם, וכולם קנו את אותו מקרר אמקור (עד היום אנחנו אוהבים אותו...). היום, כמו בכל התחומים, התקדמנו מאוד, ומגוון היצרנים והאפשרויות שמציעים לנו לרכישת מקררים, עלול להיות מבלבל. ההיצע אמנם מבורך, אך זה מצריך מאתנו לעשות בדיקה מקיפה ולבחון היטב את שלל האפשרויות המוצעות לנו. אז איפה מתחילים?

מיקום תא ההקפאה במקרר

נהוג לסווג מקררים לפי מיקום תאי ההקפאה שלהם: מקפיא עליון, מקפיא תחתון ומקפיא צדי (דלת לצד דלת). מקרר עם מקפיא עליון הוא המוכר והנפוץ ביותר, והוא גם הזול ובעל צריכת החשמל הנמוכה ביותר, המדפים שלו רחבים ונגישים והקיבולת שלו מגיעה עד 650 ליטר (הנמוכה מבין השלושה). מקרר עם מקפיא תחתון, הוא מקרר יקר יותר ובעל קיבולת של עד 700 ליטר, צריכת החשמל שלו היא בינונית מבין השלושה, אך תא ההקפאה שלו רחב ומרווח. הסוג האחרון הוא מקרר דלת לצד דלת (מקרר 2 דלתות או מקרר 3 דלתות), והוא המקרר הגדול מבין השלושה, אך גם היקר ובעל צריכת החשמל הגבוהה ביותר. הקיבולת המרבית שלו היא כ- 800 ליטר, מדפיו צרים יותר ולא תמיד נוחים לאחסון של פריטים גדולים במקפיא.
אם חשבתם לרכוש מקרר עם מקפיא עליון, חשוב שתדעו גם את המגבלות שלו. למקרר מסוג זה יש אומנם תא הקפאה נוח, אבל למקרר דלת רחבה ולכן חייבים למקם אותו במקום שיאפשר פתיחה מלאה של הדלת שלו, לכן אם המקום המיועד למקרר הוא צר, מקרר עם מקפיא עליון הוא לא בהכרח אידיאלי עבורכם. מחיר ממוצע של מקרר בעל קיבולת של 600 ליטר נע בין 3,500 - 7,000 ש"ח.
חשקה נפשכם במקרר עם מקפיא תחתון? קחו בחשבון שההיצע והמגוון מצומצמים יותר, המחיר יקר יותר והגישה לתא המקפיא פחות נוחה. עם זאת הקיבולת שלו גדולה יותר והמדפים שלו רחבים ונוחים. מחיר ממוצע של מקרר בעל קיבולת של 600 ליטר נע בין 5,000 - 12,500 ש"ח.
אוהבים הפרדה מוחלטת בין סוגי המוצרים? לכו על מקרר דלת לצד דלת. מקרר מסוג זה מגיע עם שתי דלתות, שלוש דלתות ואפילו ארבע דלתות. בדגם הקלאסי של מקרר 2 דלתות, המקפיא נמצא בצד דלת שמאל. מקסימום הקיבולת של מקרר מסוג זה הוא כ 800 ליטר, והוא מתאים לאנשים שזקוקים למקום רב בתא ההקפאה, אם כי קשה לאחסן בו פריטים רחבים. מקרר זה תופס הרבה מקום ולכן הוא אינו מתאים למקומות צרים. מקרר דלת לצד דלת, עפ"י רוב, מאובזר בתוספות שונות כגון בקרה דיגיטלית, קיוסק שתייה ועוד. מחיר ממוצע של מקרר דלת לצד דלת נע בין 6,000 ש"ח - 18,000 ש"ח .

הפרמטרים שכדאי לבדוק במקרר

כדי להתאים מקררים למבנה המטבח והבית, יש להתחשב במספר פרמטרים עיקריים והם:
- גודל המטבח ומיקום המקרר (קחו מידות והשאירו מרווח 'דלתא')
- כיוון פתיחת דלת המקרר (לא בכל מקרר אפשרי לשנות את כיוון הפתיחה)
- התאמת המקרר לצורכי הבית מבחינת חלוקה פנימית וגודל תא ההקפאה
- קיבולת/נפח מותאמת להרגלי הצריכה של בני הבית, ולמספר הנפשות בבית
- נוחות השימוש במקרר ונוחות הניקוי (מדפים נשלפים בקלות וכו')
- סוגי מדפים נוחים: מודולריים, ניתנים לשינוי מבחינת מיקום והתאמה לגובה, רחבים דיים
- מדפי דלת: בחנו את גודל גומות הביצים, את מספר המדפים, רוחב וגובה המדפים המיועדים לאחסון בקבוקי שתייה.
- צריכת חשמל (A  הכי חסכוני, G  הכי פחות)
- אחריות: על מה ולכמה זמן? (על המקרר כולו, על המנוע או על מערכת הקירור)
- עיצוב ומראה
- מי מעניק את השירות?
- ארץ הייצור של המקרר
- שיטת הפשרה (הפשרה אוטומטית NF  או רגילה)
- רעש המקרר (מומלץ מתחת ל 30 dB) 
- תוספות ובקשות מיוחדות: חשבו האם יש משהו שהוא קריטי עבורכם, ואתם לא רוצים לוותר עליו כגון: קיוסק מים/קרח, מספר מגירות, מערכת בקרה אלקטרונית, פיקוד שבת, מתקן לקוביות קרח, תא קירור מהיר, זמזם דלת פתוחה, תאורה במקפיא ועוד.

שאלה של אנרגייה

בדקו את תווית האנרגייה במקרר. הנתונים שיופיעו שם הם: שם היצרן ודגם המקרר, דירוג A-G- ככל שהדירוג קרוב יותר ל- A יעילות צריכת האנרגייה גבוהה יותר, וצבע הדרגה משתנה מאדום לירוק. מומלץ לבחור מקרר בדרגה A או B. 
אחרי שמיקמתם וסידרתם את המקרר החדש במקומו, המשיכו לדאוג לצריכת אנרגייה נמוכה - כוונו את התרמוסטט לדרגה הרצויה ובדקו שהדלת אטומה ושלא 'בורח' קור. אל תכניסו אוכל חם למקרר (זה מעמיס על מערכת הקירור וחבל!), הרחיקו מהמקרר מכשירי חשמל פולטי חום (אל תמקמו את המקרר בצמוד לתנור האפייה), והקפידו שלא להצמיד את הדופן האחורי של המקרר לקיר, כך שתהיה תנועת אוויר חופשייה.

הדגמים המובילים בישראל

מסתבר שהציבור הישראלי מעדיף פירמות מסוימות, ודבק בהם מטעמי נוחות ומחיר. לפניכם היצרנים המובילים:
מקרר אמקור - מקפיא עליון, נפח 550 ליטר, רוחב 77 ס"מ, אחריות ל- 10 שנים, דירוג אנרגטי D, מחיר כ- 6,000 ש"ח.
מקרר אמנה - מקפיא עליון, נפח 630 ליטר, רוחב 83 ס"מ, אחריות שנה לכל המקרר ו-4 שנים נוספות רק על מערכת הקירור, דירוג אנרגטי B, מחיר כ- 9,000 ש"ח.
מקרר LG  - מקפיא תחתון, נפח 660 ליטר No-Frost +בקרה דיגיטלית, רוחב 83.5 ס"מ, אחריות לשנה על כל המקרר ול- 9 שנים נוספות על המדחס, דירוג אנרגי B,  מחיר כ- 5,500 ש"ח.
מקרר סמסונג -  3 דלתות, נפח 594 ליטר, רוחב 81.7 ס"מ, דירוג אנרגטי B, מחיר כ- 7,500 ש"ח .
מקרר שארפ - מקרר מקפיא עליון, נפח 489 ליטר, רוחב 78 ס"מ, אחריות ל- 5 שנים, דירוג אנרגטי B, מחיר כ- 5,000 ש"ח.

הידעת?

- מומלץ לנקות את הרדיאטור במקרר מדי חצי שנה
- פתיחה מרובה של דלתות המקרר מקצרת את אורך חיי המקרר
- עוצמת קירור נמוכה ומותאמת חוסכת באנרגייה

>> לאיתור ספקי מקררים ומקפיאים בכל הארץ.
>> בואו להתעדכן במחירי מקררים ומקפיאים


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist