
מה הסוד להכנת שווארמה טעימה, ואיך מזהים חומוס משובח או פלאפל אותנטי?
חומוס, שווארמה ופלאפל נחשבים למאכלים אהובים ביותר כמעט על כולם, ללא יוצא מן הכלל. מסיבה זו, אפשר למצוא בכל פינה ובכל קרן זווית, דוכן פלאפל, מזנון שווארמה או חומוסייה קטנה וביתית. הביקוש הגבוה למאכלים הטעימים במיוחד והזולים מאוד, הביא לפריחה בענף, וההיצע העצום מקשה מעט על הבחירה. אם מתחשק לכם לנגב חומוס טוב, לפני שאתם רצים לחומוסייה הקרובה, קבלו את הסימנים המזהים של חומוס איכותי. אם מתחשק לכם דווקא שווארמה או פלאפל, לפניכם סימני האיכות
בין המאכלים הפופולאריים ביותר, שאפשר למצוא בכל קרן רחוב, מככבים כמובן: פלאפל, חומוס ושווארמה. האמת, אין פלא!
מדובר במאכלים טעימים באופן בלתי רגיל, קלים להכנה וזולים. לעתים, כש'נופלים' במקרה על דוכן פלאפל, שווארמה או חומוסייה שבמטבחם מסתתר אשף מומחה בעל נוסחת טעם סודית ומטריפה, התענוג העילאי שווה כל ביס, אבל לפעמים כשמדובר במישהו שהחליט לפתוח דוכן רק כדי להתפרנס, והמתכון, אפעס, לא משהו בכלל, נדמה כאילו מדובר במאכל אחר לחלוטין. כדי לעזור לכם למפות את המקומות השווים במיוחד, לפניכם כל אמצעי הזיהוי לאיכות קולינרית, ועל הדרך גם כמה מתכונים ביתיים.
חומוס - מלך ישראל
בין החומוסיות הטובות המדורגות באתר במקומות הראשונים, אפשר למצוא את: חומוסיית הנסיך, חומוסיית אבו חסן, חומוסיית פם פם, יוסוף החומוסייה, וחומוסיית אבו גוש.
מתכון לחומוס ביתי
שווארמה עסיסית - כי אין כמו מנה מזרח תיכונית אותנטית!
הנה לכם סימני הזהות לשווארמה איכותית בכל מקום שתבחרו: קודם כל בשר טרי ואיכותי. לא פחות חשוב, לבחור במקום שמקפיד על החלפת שיפוד השווארמה מדי כמה שעות (בין 4- 6 שעות), על רמת שומן אידיאלית ועל חיתוך נכון ודק של הבשר.
הבשר הכי טוב (אך גם השמן ביותר) הוא בשר כבש או בשר עגל. אחריו הבשר הפופולארי ביותר בארצנו הוא בשר הודו נקבה, והוא גם זה שתטעמו במרבית המסעדות והדוכנים.
את המאכל המלבב אפשר להכין גם בבית. לפניכם המתכון המזורז לשווארמה ביתית:
המצרכים: קילו שווארמה הודו נקבה, שלוש בצלים חתוכים גס, כף של פפריקה מרוקאית, כף כמון, חצי כפית פלפל, שלוש כפות שמן זית ומעט מלח. ההכנה: לפרוס את הבשר לרצועות, לתבל אותו בכל התבלינים, לטגן בשמן הזית את הבצלים ולהוסיף את הבשר, לערבב ולטגן עד להשחמה. להיזהר מבישול יתר, סוג בשר זה נוטה להתייבש.
פלאפל - מאכל לאומי, כבר אמרנו?
ניכסנו לנו את המאכל ששורשיו בכלל במצרים, כמאכל הלאומי שלנו. בזכות ניסים גרמה או לאו, כולנו אוכלים מנת פלאפל בחג העצמאות, וממשיכים במסורת רבת השנים הזו עוד ועוד, בכיף גדול.
מה יש בכדורי החומוס הקטנים האלה שהופכים אותם לכל כך ערבים לחך? גרגירי חומוס טחונים, מטופלים ומתובלים היטב, מטוגנים ועטופים בחומוס-צ'יפס סלט בפיתה - מה עוד אפשר לבקש? אתר rest.co.il דירג בין הפלאפליות הטובות ביותר את: פלאפל הנשיא בעפולה, פלאפל הזקנים בחיפה, פלאפל חתוכה בפתח תקווה, את פינתי בגבעת שאול ועוד.
רוצים להתפנק בלי לעבוד קשה? היכנסו לzaprest - אתר המסעדות הגדול בארץ, קראו חוות דעת, ובחרו מבין מבחר המסעדות המומלצות. כל מה שנשאר לכם לעשות, זה להקליק על שירות הזמן שולחן, ואתם מסודרים. בתיאבון.